pestka56 10.04.2016 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 u nas przez 2 ostatnie zimy nie pojawiły się świerszcze, ale liczę, że wrócą. No, więc pytanie Piotra w tej sytuacji sugeruje, że z tymi kanałami spalinowymi mogę robić co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.04.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Darku, a to nie jest komin stalowy zewnętrzny izolowany ? Widzisz jak łatwo podsunąć komuś złe rozwiązanie ? Taka rura "spalinowa" do taniego "komina" jest powszechnie dostępna w naszym pięknym kraju... i jaka dobra cena ! Można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Zawsze można w przypływie gotówki sprofanować i użyć jako schowek na płyny do kąpieli. Mnie się podoba nawet bez ognia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 No, na zdjęciu jest co jest. Na tablecie mi nie powiększa zdjęć. Nie podsunęło mi pomysłu, że to jest zwykła rurka ocynkowana. Są - to raczej każdy inteligentny człowiek wie - i stosuje się stalowe kominy zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.05.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Dawno mnie tu nie było. Po prostu czas na ogród, a kominek wyczyszczony czeka na chłodniejszy czas Dziś jednak Piotr Batura pokazał na facebooku cudownego kaflowego „potwora”. Pokazuję zdjęcie, a zainteresowanych odsyłam na blog do Piotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 29.05.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 To tak wygląda ten piec o którym w branży tyle awantury i kwasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.05.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Ach, ktoś znowu kogoś podgryza Śmieszno czy starszno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 29.05.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 W Łaziskach to nawet stalowe wklady się juz spawa. Z radiatorami. Dodać acumott z półeczki i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.05.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 W Łaziskach to nawet stalowe wklady się juz spawa. Z radiatorami. Dodać acumott z półeczki i gotowe A ja nic nie rozumiem, Lecho*ski. Proszę łopatologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 29.05.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 http://images76.fotosik.pl/637/44f8e907400bdfd4med.jpg Piec ceglany komorowy .po nagrzaniu promieniuje przyjemnym ciepłem przez 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 30.05.2016 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 A ja nic nie rozumiem, Lecho*ski. Proszę łopatologicznie Żarcik taki. Nadinterpretacja zdjęć widocznych na linkowanym blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.05.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Dawno mnie tu nie było. Po prostu czas na ogród, a kominek wyczyszczony czeka na chłodniejszy czas Dziś jednak Piotr Batura pokazał na facebooku cudownego kaflowego „potwora”. Pokazuję zdjęcie, a zainteresowanych odsyłam na blog do Piotra [ATTACH=CONFIG]357051[/ATTACH]Faktycznie potwór... Ponad 4 m szerokości. Taki jednak miał być. Inwestor sporo wie na temat pieców. Wie też sporo na temat budownictwa naturalnego. Sam buduje domy z drewna i jest fanem drewna we wszelkiej postaci. Jako opału również. Konstrukcja którą mu zbudowaliśmy, to piec komorowy, z dodatkowym elementem (patentem), pozwalającym pozbywać się gazów balastowych, odpowiedzialnych za czystość spalania (raczej nieczystość). Tak ogromny piec trudno byłoby nagrzewać układem kanałowym. Praktycznie to niemożliwe. Trzeba by go podzielić i palić dla każdej sekcji niezależnie. Zużywałby niestety znacznie więcej opału i wymagałby bardzo odpornej konstrukcji paleniska. Nie wymądrzając się, powiem krótko. Piec nagrzewa się we wszystkich elementach bardzo równo, jednym cyklem grzewczym. Półeczki (siedziska) z prawej strony, z lewej, z tyłu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Bardzo jestem ciekawa ceny tego pieca i ile waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.05.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach... Można go wybudować w technologii którą pokazał Bagi. Będzie dużo tańszy. Waga z kuchnią z tyłu to jakieś 6 - 7 ton. Ponad 3 tony niemieckiego szamotu zduńskiego z Wolfshoehe, reszta to glina, cegły szamotowe zwykłe i tona cegły czerwonej klasy 150. Szamot z Wolfshoehe ma spory udział w jakości nagrzewania konstrukcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 A kafle wliczyłeś w tę wagę? Cena mnie interesuje mimo, że dżentelmeni nie rozmawiają. Babska ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Na kominkowym pojawił się Dzior. Będzie budował domek. Projekt już jest i tu pojawił się problem, bo domek miał być bez kominowy, a przyszli mieszkańcy jednak zapragnęli posiadać kominek Dzior wybrał miejsce na kominek, a ja przekornie zabrałam się za wybicie mu tego miejsca z głowy. Wypatrzyłam słup na styku kuchnia / salon / jadalnia. Okazało się, że nad jadalnią i salonem jest wolna przestrzeń aż po dach. Cudownie Dlugaśna stalowa rura komina poprowadzi spaliny z kominka ponad dach Ciekawe czy trafię w gust gospodarzy, z którąś inspiracją Najpierw te, które juz się tu wcześniej w wątku pojawiały: Mały chudeusz Super do postawienia przy słupie. Można schować rurę w obudowie jeśli nie pasuje do wnętrza. Wiszący „na rurze” kominek Trochę zabudowy i można mieć miejsce na podręczny magazynek szczap drewna. Piecyk vel koza Ronda firmy NORDPEIS. Propozycje od firmy RAIS. Ten pierwszy to RAIS Geo – ma obudowę ze statytu, więc pięknie kumuluje ciepło. Drugi to stalowy RAIS Viva. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 MCZ W obudowie ze steatytu. Być może to jest kominek zduński SPARTHERM Piko A to chyba piecyk firmy BRUNNER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 AUSTROFLAMM Jess XTRA 2 piecyki WESTFIRE Jeszcze raz NORDPEIS Ronda – biały i czarny woskowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 2 razy JOTUL Cube GODIN Ternoise PIAZETTA Olden PIAZETTA Lund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 PIAZETTA Stoccolma LEHMO obudowany zbitą gliną. RAIS Juno Wkład JOTUL obudowany steatytem Wiszący komin wybudowany przez firmę Totem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.