moniss 12.08.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Pestka - założyłaś naprawdę świetny wątek! Podglądam od pewnego czasu, a skoro Kejt się ujawnia, że chce mieć dwa kominki w tym kombajn z piecem chlebowym, to ja też mogę się do podobnego pomysłu przyznać W piwnicy marzy mi się kuchnia kaflowa (na dwie fajerki) z piecem chlebowym. Do tego dobrze by było jeszcze mieć przeszklone drzwiczki, coby facet nie narzekał, że w piwnicznym "pokoju dziennym" stoi kaflak zamiast kominka. Drugi kominek planuję jako "ścianę" pomiędzy jadalnią a częścią wypoczynkową. I tu mniej więcej wiem co chce mieć: wkład dwustronny (tunel) jakieś 70cm nad podłogą, od strony kanapy z portalem, a od stołu jako "ekran ognia" w ścianie. Nie mam z kolei pomysłów na kaflaka na niższym poziomie, bo to co do tej pory oglądałąm na fotkach, to zwykle jest zbyt rustykalne. Może macie jakieś fotki nowoczesnych kuchni kaflowych z piecem chlebowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.08.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 To się nam osobny całkiem nowy temat pojawił W nr 2(39) z tego roku Świata kominków na 70 stronie jest artykuł o kuchniach kaflowych. Polecam pismo każdemu, kto che mieć w domu żywy ogień. Znalazłam tam sporo informacji, a także piękne zdjęcia, także kuchni wykonanych przez naszych forumowych Zdunów – Piotra Baturę i Foresta. Pozwoliłam sobie zeskanować jedno ze zdjęć Pisla / Godkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 12.08.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Służę radą... Wielkie dzięki, na pewno nie omieszkam skorzystać z Twojej fachowej pomocy. Monisss, ale ambitne zadanie sobie postawiłaś, mam na myśli piec z fajerkami. Bardzo jestem ciekawa, jak Ci to wyjdzie. No i koniecznie musisz się podzielić wrażeniami z pierwszych prób użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 13.08.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) a ja taki kominek pięny znalazłam tylko nie wiem czy da się go zrobić , bo na moje to nie ma którędy rury puścić, nie umiem wkleić tak żeby zdjęcie było duże , kiedyś umiałam , teraz zapomniałam , a może coś się gdześ pozmieniało bez mojej wiedzy :/ Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez syberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.08.2014 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Syberia, To jest kominek gazowy, dlatego może mieć tę nadbudowę nad paleniskiem taką niską. Za to ten na 2-gim zdjęciu to wkład Brunner „ubrany” w specjalnie wykonane do tego modelu kafle. 3-cie zdjęcie pokazuję jako ciekawostkę. Na prośbę Kori wymieniłam wkład na Spartherm Varia i zastosowałam wybraną przez nią mozaikę drewnopodobną. Też jest taki, że nie wiadomo gdzie schowano rurę, a jednak. Obudowa z płyt gresowych; wkład: Arysto A10P/51 DJH, projekt: Kominkarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 14.08.2014 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Natknęłam się na wkłady kominkowe z ozdobnym frontem. Nie mam pojęcia jak trzymają parametry typu szczelność, wydajność itd, ale wizualnie są interesujące. Pestko,ciekawi mnie jak będą wyglądały w prostej nowoczesnej oprawie w stylu geometrycznych portali, które wcześniej pokazywałam. Czy mogłabyś je ubrać w ten sposób? Myślę, że taki kominek mógłby zdobić nie tylko wnętrze w stylu klasycznym. Producent: Polska 497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.08.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Pomijając walory techniczne urządzeń (raczej ich brak), spore wyzwanie...To się chyba nazywa eklektyzm...Gdyby nie chodziło o architekturę, pewnie nawet synkretyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 14.08.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Piotrze,bingo! Czasami takie miszmasze dają rewelacyjne efekty. Z kolei bywa, że bardzo konsekwentne trzymanie się jednego stylu sprawia wrażenie przeciążenia, aż mdli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.08.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Pestka -ja z prośbą o ten projekt kominkahttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=271247&d=1406046113 czy masz propozycje -czym obłożyć białym ten kominek aby miał taka fakturę ? I co to jest to czarne wokół paleniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.08.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam. To jest ładny rendering z projektu wnętrza zrobiony komputerowo. W ten sposób można niemal wszystko umieścić na kominku i wokół niego ... Jak chcesz uzyskać podobny efekt to mozna to zrobic z betonu architektonicznego (góra kominka) a z kamienia (granit) część dolną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2014 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Dzięki Forest za ocenę Tak naprawdę to jest kombinacja malarsko-montażowa zrobiona w Photoshopie. Część rysowałam. Do niektórych powierzchni użyłam gotowych faktur. Obudowa kominka w założeniu miała być z czarnego granitu i wielkoformatowych kafli o geometrycznym dwuwymiarowym wzorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Mi ostatnio wpadły w oko kafle z wytwórni kafli piecowych -właśnie białe , z geometrycznym wzorem i ten projekt kominka wpadł mi właśnie przez to w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.08.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 w trakcie poszukiwań metalowych obudów (jest takie słowo?) kominków natrafiłam na takie cacuszko - świetna opcja industrialnie-ogrodowa :) http://homedecorreport.com/wp-content/uploads/2012/12/Outdoor-Fireplace-Pictures-Designs.jpeg źródło po kliknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 28.08.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 To chyba pod gabion jest gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 w trakcie poszukiwań metalowych obudów (jest takie słowo?) kominków natrafiłam na takie cacuszko - świetna opcja industrialnie-ogrodowa :) http://homedecorreport.com/wp-content/uploads/2012/12/Outdoor-Fireplace-Pictures-Designs.jpeg źródło po kliknięciu zaje.........bisty bajer.Ale czy branża to wytrzyma???.Oni tak letko;) się nie poddawają.Mocne som chopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Batura vel eniu postawisz mi coś takiego w ogrodzie???.Tylko bez Waszej niepotrzebnej ideologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Na wakacjach rozpoznawczych Panowie.Przepraszam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.08.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam. Ładny i ciekawy ... choć nie jest to żadna nowość ... nawet w naszym, "nudnokominkowym" kraju. Jeden podobnej konstrukcji kominek był prezentowany już na FM, drugi można oglądać u forumowego Zakręta Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.08.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Batura vel eniu postawisz mi coś takiego w ogrodzie???.Tylko bez Waszej niepotrzebnej ideologii. Wiemy, wiemy................Kreta.............nie mamy słów......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.08.2014 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) ... nawet w naszym, "nudnokominkowym" kraju. ... nudnym? raczej przewidywalnym czasem ktoś zrobi coś innego, odważniejszego - i pokaże na fm to go zjadą... bo nie trafia w gusta hihi a drugie - jak się chce coś innego to często nawet znaleźć podobne wykonania gdziekolwiek indziej - by upewnić się czy swoja wizja ma ręce i nogi - więc łatwiej jest wybrać opcje widziane już ... drugi można oglądać u forumowego Zakręta ... ale nick chyba inny? bo takiego na fm nie ma podasz dokładnie? Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts