Bogus36 20.07.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Witam dzis bylem podlac strop i zauwazylem nad jednym oknem pekniecie w piatek byly usuwane szalunki.Mam pytanie do was fachowcow czy trzeba cos z tym zrobic czy nie ? Mam powiedziec ekipie budowlanej zeby to w jakis sposob naprawili ? Czy takie pekniecie moze skutkowacac jakimis zagrozeniami ? 2 sprawa to zauwazylem tez dziwny osad na pustakach (POROTHERM DRYFIX ) i dziwny oddcien od dolu i gory jest to normalne zjawisko czy mam miec powody do nie pokoju ? Jestem zielony w temacie dlatego prosze was o Porady i sugestie zwiaznane z tymi zjawiskami.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 20.07.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 ad.1 nie wygląda to na pęknięcie, tylko niedowibrowany beton, ad2. biały nalot to normalne dla tego pustaka wykwity, wychodzi z nich jakaś chemia jak zamoknie, także nie zdziw się jak po większych deszczach będziesz miał całe białe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.07.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) Witam dzis bylem podlac strop i zauwazylem nad jednym oknem pekniecie [ATTACH=CONFIG]270808[/ATTACH] w piatek byly usuwane szalunki.Mam pytanie do was fachowcow czy trzeba cos z tym zrobic czy nie ? Mam powiedziec ekipie budowlanej zeby to w jakis sposob naprawili ? Czy takie pekniecie moze skutkowacac jakimis zagrozeniami ? 2 sprawa to zauwazylem tez dziwny osad na pustakach (POROTHERM DRYFIX ) i dziwny oddcien od dolu i gory [ATTACH=CONFIG]270809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270810[/ATTACH] jest to normalne zjawisko czy mam miec powody do nie pokoju ? Jestem zielony w temacie dlatego prosze was o Porady i sugestie zwiaznane z tymi zjawiskami.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie. To typowe błędy budowlane ,cóż dodać ,ekipa budowlana na niskim poziomie wiedzy wznoszenia domów . Beton został za mocno rozcieńczony wodą w "gruszce" przed zalaniem stropu ,szalunki słabo nasączone wodą ,co do ścian i osadu to POROTHERM DRYFIX ostatnia jego warstwa czyli komory nie zostały zamknięte przed wodą technologiczną czy deszczową , oraz mleczkiem betonowym wypływającym ze stropu . Nic się nie da już zrobić . Co do zagrożenia niech obejrzy po rozszalowaniu całość wylewek kierbud . Edytowane 20 Lipca 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogus36 20.07.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) Jezeli cały szalunek zostanie zdjęty na 100 % będę wzywał kierownika zeby pozniej cyrkow nie bylo.Nastepne moje pytanie to ..czy pozniej jezeli dam tynki i np ocieplenie to nie bedzie wychodził "grzyb" ? Chodzi mi oczywiście o ten nalot , trzeba to w jakiś sposób usunąć przed tynkowaniem ? Bardzo dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam . Edytowane 20 Lipca 2014 przez Bogus36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.07.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Jezeli cały szalunek zostanie zdjęty na 100 % będę wzywał kierownika zeby pozniej cyrkow nie bylo.Nastepne moje pytanie to ..czy pozniej jezeli dam tynki i np ocieplenie to nie bedzie wychodził "grzyb" ? Chodzi mi oczywiście o ten nalot , trzeba to w jakiś sposób usunąć przed tynkowaniem ? Bardzo dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam . Jeżeli z wnętrza POROTHERMU DRYFIXU jego komór zostanie usunięta wlana woda,która teraz została tam zamknięta ,oraz odparowana wilgoć .To można tynkować ,w każdej technologi z zagruntowaniem ścian przed robotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts