Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam dzis bylem podlac strop i zauwazylem nad jednym oknem pekniecie DSCN6012.JPG w piatek byly usuwane szalunki.Mam pytanie do was fachowcow czy trzeba cos z tym zrobic czy nie ? Mam powiedziec ekipie budowlanej zeby to w jakis sposob naprawili ? Czy takie pekniecie moze skutkowacac jakimis zagrozeniami ?

2 sprawa to zauwazylem tez dziwny osad na pustakach (POROTHERM DRYFIX ) i dziwny oddcien od dolu i gory DSCN6010.JPGDSCN6011.JPG jest to normalne zjawisko czy mam miec powody do nie pokoju ?

Jestem zielony w temacie dlatego prosze was o Porady i sugestie zwiaznane z tymi zjawiskami.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.

Witam dzis bylem podlac strop i zauwazylem nad jednym oknem pekniecie [ATTACH=CONFIG]270808[/ATTACH] w piatek byly usuwane szalunki.Mam pytanie do was fachowcow czy trzeba cos z tym zrobic czy nie ? Mam powiedziec ekipie budowlanej zeby to w jakis sposob naprawili ? Czy takie pekniecie moze skutkowacac jakimis zagrozeniami ?

2 sprawa to zauwazylem tez dziwny osad na pustakach (POROTHERM DRYFIX ) i dziwny oddcien od dolu i gory [ATTACH=CONFIG]270809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270810[/ATTACH] jest to normalne zjawisko czy mam miec powody do nie pokoju ?

Jestem zielony w temacie dlatego prosze was o Porady i sugestie zwiaznane z tymi zjawiskami.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.

To typowe błędy budowlane ,cóż dodać ,ekipa budowlana na niskim poziomie wiedzy wznoszenia domów .

Beton został za mocno rozcieńczony wodą w "gruszce" przed zalaniem stropu ,szalunki słabo nasączone wodą ,co do ścian i osadu to POROTHERM DRYFIX ostatnia jego warstwa czyli komory nie zostały zamknięte przed wodą technologiczną czy deszczową , oraz mleczkiem betonowym wypływającym ze stropu .

Nic się nie da już zrobić .

Co do zagrożenia niech obejrzy po rozszalowaniu całość wylewek kierbud .

Edytowane przez animuss

Jezeli cały szalunek zostanie zdjęty na 100 % będę wzywał kierownika zeby pozniej cyrkow nie bylo.Nastepne moje pytanie to ..czy pozniej jezeli dam tynki i np ocieplenie to nie bedzie wychodził "grzyb" ? Chodzi mi oczywiście o ten nalot , trzeba to w jakiś sposób usunąć przed tynkowaniem ?

Bardzo dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam .

Edytowane przez Bogus36

Jezeli cały szalunek zostanie zdjęty na 100 % będę wzywał kierownika zeby pozniej cyrkow nie bylo.Nastepne moje pytanie to ..czy pozniej jezeli dam tynki i np ocieplenie to nie bedzie wychodził "grzyb" ? Chodzi mi oczywiście o ten nalot , trzeba to w jakiś sposób usunąć przed tynkowaniem ?

Bardzo dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam .

Jeżeli z wnętrza POROTHERMU DRYFIXU jego komór zostanie usunięta wlana woda,która teraz została tam zamknięta ,oraz odparowana wilgoć .To można tynkować ,w każdej technologi z zagruntowaniem ścian przed robotami.