mari180790 24.07.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Aaaa to mam rozumieć że mury już stoją w domku?? A czemu zdjęć nie ma?? hmm:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 24.07.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 24.07.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Kochane dziewczyny niedługo będą. Ale foterelacja ma być chronologiczna;) i niedługo już dotrę do bieżącego dnia. Na razie to opowieści z minionych prac. To kontynuuję naszą historię Nie wiecie co się stało kiedy trzeba było rozpocząć murowanie bloczków co przydarzyło się głównej inwestorce? Podpowiedź na fotce w takim gipsiorze jest dalej moja nóżka:bash: złamana 5 kość śródstopia i gips na minimum 5 tygodni. A w planach miałąm sama pomalować fundamenty czarnym mazidłem. Niestety wszystko dało w łeb:evil:Mam nadzieję że w środę mi już go ściągnie i będzie wszystko dobrze z tą nogą. Ja kuśtykałam a prace posuwały się do przodu Oluś dzielnie pomagał przy murarce;) A to mężuś na tle budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.07.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Kochana gratuluję postępów i nie powiem Ci ,że ja też chorowałam poważnie przy rozpoczęciu naszej budowy i też musiałam jak najwięcej odpoczywać , więc rozumiem Cię doskonale Faktycznie Wasz domek bardzo podobny do naszego :) Oj jak mury szły do góry , jak ja się cieszyłam wtedy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.07.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ja też się cieszyłam i to bardzo.... Powiem Ci szyszzuniu że ja sama malowałam fundament "czarnym mazidłem":lol2: ale jak to ja ...musiałam się przy tym nieźle ubrudzić...normalnie jak dziecko... Po zdjęciu wnioskuje że macie ładnie zadrzewioną działke:) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 28.07.2014 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witam serdecznie po weekendzie. Teraz już jestem na bieżąco. Mury i kominy już gotowe były w piątek. Dzisiaj jeszcze trwa budowa drugiego słupa klinkierowego od tarasu. A tak prezentuje się nasz domek.Strona frontowa strona od jednego sąsiada południowa a to okienka z pokoi chłopaków tarasik i wejście do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 28.07.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 zapomniałam sfoktować okienka od salonu ale tam jest tylko jedno okno. Może w tym tygodniu przyjdą panowie do stropu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 29.07.2014 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dzisiaj był już jeden pan od wyceny dachu i czekam jeszcze na jednego. Zobaczymy co nam zaproponują. Wstępnie jeden powiedzial 40 zl/m2 ciesielka + krycie. Ciekawa jestem drugiej wyceny. no i teraz jaką blachę wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 29.07.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Jakie kolory wybierzecie?Po klinkierze widze ,że bardziej brązy? Chociaz mi się podoba połączenie czarnego z drewnem, brązem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 29.07.2014 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Właśnie do tej pory byłam przekonana że taki rdzawy a teraz bym bardzie chciała chyba grafit ale nie wiem czy mój klinkier będzie pasował do tego dachu i mam mętlik bo na komin klinkier już kupiony taki jak słupy to będzie się gryzł z czarnym dachem. Bynajmniej ja tak myślę. Do tej pory te dwie elewacje byly faworytami Edytowane 29 Lipca 2014 przez szyszszunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 31.07.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witajcie;) W tym tygodniu mieli przyjść panowie do stropu ale będzie poślizg i mają być po niedzieli. Zobaczymy tylko w który dzień się pojawią Dzisiaj był drugi ekspert od dachu wycenił za usługę 11 000 czyli wychodzi ponad 45zł/m2. Doradźcie jaką blachę kupowaliście??? Zastanawiamy się nad blachą Ruukki Finnera i wtedy za blachę na nasz domek wychodzi 15800 tylko zę ona ma 30 lat gwarancji. A blacha niemiecka co ma 10 lat gwarancji 11 588. Nasz daszek ma według obliczeń tego gościa 240 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.07.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 hejo Właśnie do tej pory byłam przekonana że taki rdzawy a teraz bym bardzie chciała chyba grafit ale nie wiem czy mój klinkier będzie pasował do tego dachu i mam mętlik bo na komin klinkier już kupiony taki jak słupy to będzie się gryzł z czarnym dachem. Bynajmniej ja tak myślę. ... nie będzie źle w takiej kolorystyce na szybko wyszukane: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQS74Pw0T93TsUlvkQK-SC4oMiU9Gs2dtGD4eZ7cZwpfLURQlVI6Q http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW3w94--pupiO8sKyWHizLXq7zLJoAMwoDBhOAx5tpbReeKVqq http://images32.fotosik.pl/406/28d1c125fc654d12med.jpg ten jest bombowy: http://2.bp.blogspot.com/-BVc2Ow5LA08/UaSGut8r82I/AAAAAAAABaQ/pdzMY29gYFI/s1600/domek_13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 31.07.2014 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Karolino dziękuję za szybką odpowiedź a to zdjęcie jakie wkleilaś jako pierwsze też już mam i spędza mi sen z powiek. Tylko ten komin to mnie gryzie po oczach ale zawsze można okuć blachą albo kupi nowy klinkier na kominy:rolleyes:Mąż nie ucieszy się z tego pomysłu:PMusimy to przemyśleć. Na dodatek to ja naciskałam na rudy bo na naszej działce w tym kolorze jest stary nasz domek, letnia kuchnia i wiata na samohody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 31.07.2014 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Decyzja podjęta i będzie grafit. Teraz nie wiem co z kominem czy zrobić taki jak słupy czy grafitowy?? PROSZĘ O POMOC. Boję się że czarne kominy będą bardzo ponure a te z klinkieru że za bardzo się rzucają w oczy i co tu wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.08.2014 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 oooooo super uwielbiam ten kolor ja bym komin dała taki jak słupy - tak jak na tej ostatniej fotce domu - wygląda to wg mnie bardzo dobrze i fajnie ze sobą kontrastuje a okna jaki kolor????? ja mam grafit dach, grafit komin, grafit słup, grafit okna, szary dom - buro i ponuro ale ja tak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 01.08.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 ...Doradźcie jaką blachę kupowaliście??? Zastanawiamy się nad blachą Ruukki Finnera i wtedy za blachę na nasz domek wychodzi 15800 tylko zę ona ma 30 lat gwarancji. A blacha niemiecka co ma 10 lat gwarancji 11 588. Nasz daszek ma według obliczeń tego gościa 240 m2 U nas dachu było 280m2 cena robocizny to 10tys a cena blachy z dodatkami 16tys plus do tego około 7tys drzewo. Plus masa różnych rzeczy który weszły w cenę dachu co dało kwotę większą niż mury,strop,fundament... Blachodachówke mamy z Polonic'i Elios - kolor czarny połysk Nie żałuję decyzji pomimo kosztów - z daleka blachodachówka wygląda jak dachówka ceramiczna:) Komin mamy z czarnego klinkieru. U nas domek będzie pomalowany w kolorze kremowym choć mi nie za bardzo podchodzi ten kolor albo w kolorze "niedojrzały banan ":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 03.08.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Tak tak dach to chyba najdroższa część jeżeli chodzi o postawienie domku. U nas też ceny podobne bo za robociznę drugi majster powiedział 10000 a blacha do tego ok 13000. Wczoraj panowie od stropu zwieźli płyty i we wtorek ruszają z pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 08.08.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Prace na stropie ruszyły ale niestety pogoda nie dopisuje bo u nas ostatnio ciągle pada. Już sporo pracy zrobionej ale jeszcze więcej jest do zrobienia. Podstemplowane są płyty pod akermany. A dzisiaj byla dostawa aermanów na strop i do wielkiej ulewie i jak nietrudno się domyślić nasze podwórko zostało rozkopysane jak przez stado dzików:P Do tej pory pogoda nam dopisywała i przy ciężkim transporcie zawsze było suchutko i nie było żadnych śladów ale dzisiaj już tak wesoło nie było. Dotarł również drut i niech panowie działają. Materiał jest, byle pogoda się do nas uśmiechnęła i osuszyła nasze pobojowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 16.08.2014 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Witajcie:yes:nasz strop przygotowany jest do zalania co miało nastąpić w czwartek ale niestety ze względu na pogodę musieliśmy przeloży na poniedziałek. Oby pogoda była sprzyjająca:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 17.08.2014 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) nasze foteczki budowlane a teraz spoglądnijmy na kuchnię i salon przez okienko i strop Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez szyszszunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts