Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gniazdko Szyszuni

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochane dziewczyny niedługo będą. Ale foterelacja ma być chronologiczna;) i niedługo już dotrę do bieżącego dnia. Na razie to opowieści z minionych prac.

To kontynuuję naszą historię

Nie wiecie co się stało kiedy trzeba było rozpocząć murowanie bloczków co przydarzyło się głównej inwestorce? Podpowiedź na fotce

DSC07881.jpg

w takim gipsiorze jest dalej moja nóżka:bash: złamana 5 kość śródstopia i gips na minimum 5 tygodni. A w planach miałąm sama pomalować fundamenty czarnym mazidłem. Niestety wszystko dało w łeb:evil:Mam nadzieję że w środę mi już go ściągnie i będzie wszystko dobrze z tą nogą.

Ja kuśtykałam a prace posuwały się do przodu

DSC07929.jpg

Oluś dzielnie pomagał przy murarce;)

DSC07931.jpgDSC07930.jpg

DSC07934.jpg

A to mężuś na tle budowy.

Kochana gratuluję postępów i nie powiem Ci ,że ja też chorowałam poważnie przy rozpoczęciu naszej budowy i też musiałam jak najwięcej odpoczywać , więc rozumiem Cię doskonale :hug:

Faktycznie Wasz domek bardzo podobny do naszego :):)

Oj jak mury szły do góry , jak ja się cieszyłam wtedy !:rolleyes:

Ja też się cieszyłam i to bardzo....

Powiem Ci szyszzuniu że ja sama malowałam fundament "czarnym mazidłem":lol2: ale jak to ja ...musiałam się przy tym nieźle ubrudzić...normalnie jak dziecko...:lol2:

Po zdjęciu wnioskuje że macie ładnie zadrzewioną działke:)

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:hug:

Witam serdecznie po weekendzie. Teraz już jestem na bieżąco. Mury i kominy już gotowe były w piątek. Dzisiaj jeszcze trwa budowa drugiego słupa klinkierowego od tarasu. A tak prezentuje się nasz domek.Strona frontowa

DSC07941.jpg

DSC07942.jpg

strona od jednego sąsiada południowa

DSC07943.jpg

DSC07944.jpg

a to okienka z pokoi chłopaków

DSC07945.jpg

tarasik i wejście do salonu

Właśnie do tej pory byłam przekonana że taki rdzawy a teraz bym bardzie chciała chyba grafit ale nie wiem czy mój klinkier będzie pasował do tego dachu i mam mętlik bo na komin klinkier już kupiony taki jak słupy to będzie się gryzł z czarnym dachem. Bynajmniej ja tak myślę. Do tej pory te dwie elewacje byly faworytami

elewacja.jpg

indeks.jpg

Edytowane przez szyszszunia

Witajcie;) W tym tygodniu mieli przyjść panowie do stropu ale będzie poślizg i mają być po niedzieli. Zobaczymy tylko w który dzień się pojawią:bash::evil: Dzisiaj był drugi ekspert od dachu wycenił za usługę 11 000 czyli wychodzi ponad 45zł/m2.

Doradźcie jaką blachę kupowaliście??? Zastanawiamy się nad blachą Ruukki Finnera i wtedy za blachę na nasz domek wychodzi 15800 tylko zę ona ma 30 lat gwarancji. A blacha niemiecka co ma 10 lat gwarancji 11 588.

Nasz daszek ma według obliczeń tego gościa 240 m2

hejo :)

Właśnie do tej pory byłam przekonana że taki rdzawy a teraz bym bardzie chciała chyba grafit ale nie wiem czy mój klinkier będzie pasował do tego dachu i mam mętlik bo na komin klinkier już kupiony taki jak słupy to będzie się gryzł z czarnym dachem. Bynajmniej ja tak myślę.

...

nie będzie źle w takiej kolorystyce :)

na szybko wyszukane:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQS74Pw0T93TsUlvkQK-SC4oMiU9Gs2dtGD4eZ7cZwpfLURQlVI6Q

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW3w94--pupiO8sKyWHizLXq7zLJoAMwoDBhOAx5tpbReeKVqq

http://images32.fotosik.pl/406/28d1c125fc654d12med.jpg

ten jest bombowy:

http://2.bp.blogspot.com/-BVc2Ow5LA08/UaSGut8r82I/AAAAAAAABaQ/pdzMY29gYFI/s1600/domek_13.jpg

Karolino dziękuję za szybką odpowiedź a to zdjęcie jakie wkleilaś jako pierwsze też już mam i spędza mi sen z powiek. Tylko ten komin to mnie gryzie po oczach ale zawsze można okuć blachą albo kupi nowy klinkier na kominy:rolleyes:Mąż nie ucieszy się z tego pomysłu:PMusimy to przemyśleć. Na dodatek to ja naciskałam na rudy bo na naszej działce w tym kolorze jest stary nasz domek, letnia kuchnia i wiata na samohody

DSC06479.jpg

DSC05521.jpg

DSC07069.jpg

oooooo super :)

uwielbiam ten kolor :D

ja bym komin dała taki jak słupy - tak jak na tej ostatniej fotce domu - wygląda to wg mnie bardzo dobrze i fajnie ze sobą kontrastuje

a okna jaki kolor?????

ja mam grafit dach, grafit komin, grafit słup, grafit okna, szary dom - buro i ponuro :D ale ja tak lubię :-P

...Doradźcie jaką blachę kupowaliście??? Zastanawiamy się nad blachą Ruukki Finnera i wtedy za blachę na nasz domek wychodzi 15800 tylko zę ona ma 30 lat gwarancji. A blacha niemiecka co ma 10 lat gwarancji 11 588.

Nasz daszek ma według obliczeń tego gościa 240 m2

U nas dachu było 280m2 cena robocizny to 10tys a cena blachy z dodatkami 16tys plus do tego około 7tys drzewo.

Plus masa różnych rzeczy który weszły w cenę dachu co dało kwotę większą niż mury,strop,fundament...

Blachodachówke mamy z Polonic'i Elios - kolor czarny połysk

Nie żałuję decyzji pomimo kosztów - z daleka blachodachówka wygląda jak dachówka ceramiczna:)

Komin mamy z czarnego klinkieru.

U nas domek będzie pomalowany w kolorze kremowym choć mi nie za bardzo podchodzi ten kolor albo w kolorze "niedojrzały banan ":lol2::lol2:

Prace na stropie ruszyły ale niestety pogoda nie dopisuje bo u nas ostatnio ciągle pada. Już sporo pracy zrobionej ale jeszcze więcej jest do zrobienia. Podstemplowane są płyty pod akermany. A dzisiaj byla dostawa aermanów na strop i do wielkiej ulewie i jak nietrudno się domyślić nasze podwórko zostało rozkopysane jak przez stado dzików:P Do tej pory pogoda nam dopisywała i przy ciężkim transporcie zawsze było suchutko i nie było żadnych śladów ale dzisiaj już tak wesoło nie było. Dotarł również drut i niech panowie działają. Materiał jest, byle pogoda się do nas uśmiechnęła i osuszyła nasze pobojowisko.