Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gniazdko Szyszuni

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja robiłem najpierw okna potem tynki. Jeżeli zrobisz na odwrót to po zamontowaniu okien będzie trzeba jeszcze tynkować glify. Dodatkowo warto się zastanowić czy nie wstawić parapetów wewnętrznych przed tynkami. Tynkarze zazwyczaj tego nie lubią bo mają przez to więcej roboty. Zaleta jest taka że parapety są obrabiane przez tynkarzy tym samym materiałem który masz na całej ścianie. Kilku znajomych zrobiło parapety po tynkach i widać miejsca gdzie parapet był "obrabiany". Tylko pamiętaj żeby omówić wcześniej z tynkarzami i jeżeli się zdecydujesz to twardo z nimi negocjować. Mogą chcieć coś ekstra za to ale wtedy niech ekipa montująca parapety zejdzie trochę z ceny.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
.... Kilku znajomych zrobiło parapety po tynkach i widać miejsca gdzie parapet był "obrabiany"...

Zgadzam się z Krzyśkiem z tymi parapetami:) my robiliśmy tynki po oknach ale nie mieliśmy parapetów...i parapety nam obrobili gipsem a tynki były cementowo-wapienne....myślałam że szału dostane jak to paskudnie wyglądało...musieliśmy przycierać ten gips zaprawą cenentową bo inaczej po malowaniu ścian byłaby różnica miedzy tynkiem a gipsem. wrrr...

Więc zrobcie najpierw okna parapety a potem tynki....

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witacie ;) u na troszkę pracy ruszyło bo wstawione mamy okna i zrobiona elektryka pod tynki. Na tynkarzy niestety musimy czekać bo dopiero po świętach do nas zawitają. Oby nie było za dużego poślizgu. Porobiłam sporo fotek to teraz padla bateria w aparacie ale może chociaż z tel uda mi się wstawić.

IMG_20150303_151921.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Kochani u nas bardzo dużo się dzieje. We wtorek zaraz po świętach pojawili się tynkarze ku naszemu zaskoczeniu bo nie liczyłam że po świętach to będzie rzeczywiście pierwszy dzień po świętach. Wtedy zrobili szprycę i na za 3 dni domek mieliśmy wytynkowany. Skończyli w piątek a w poniedziałek już ruszyli do pracy hydraulicy. Woda już zrobiona. Teraz układają styropian i maty pod podłogówkę i kaloryfery dodatkowo do pokoi i drabinki do łazienki i pralni.Chłopaki pracują popołudniami więc troszkę się to przeciąga ale myślę że do końca tygodnia się z tym wszystkim uporają. Troszkę fotek

nasz korytarz

DSC08447.jpg

łazienka

DSC08450.jpg

kotłownia

DSC08453.jpg

kuchnia

DSC08448.jpg