szyszszunia 02.12.2014 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kochani jaka powinna być kolejność najpierw okna a potem tynki czy na odwrót?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek2K 03.12.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Ja robiłem najpierw okna potem tynki. Jeżeli zrobisz na odwrót to po zamontowaniu okien będzie trzeba jeszcze tynkować glify. Dodatkowo warto się zastanowić czy nie wstawić parapetów wewnętrznych przed tynkami. Tynkarze zazwyczaj tego nie lubią bo mają przez to więcej roboty. Zaleta jest taka że parapety są obrabiane przez tynkarzy tym samym materiałem który masz na całej ścianie. Kilku znajomych zrobiło parapety po tynkach i widać miejsca gdzie parapet był "obrabiany". Tylko pamiętaj żeby omówić wcześniej z tynkarzami i jeżeli się zdecydujesz to twardo z nimi negocjować. Mogą chcieć coś ekstra za to ale wtedy niech ekipa montująca parapety zejdzie trochę z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 03.12.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Dziękuję Krzysiu za radę. Lepiej zawsze dopytać niż szczelić jakąś gafę i później żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 06.12.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U nas powoli koniec prac przed zimą. Fundamenty obsypane a okna zabite deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 22.12.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Jednak nie zapadamy w sen zimowy. W niedzielę naz elektryk byl na oględzinach domku. Po swiętach może ruszy my z pracami. W sobotę mąż planuje zrobi odwodnienie wokól domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 23.12.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u nas kontakty są na wysokości 125 cm od podłogi do środka puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Jak juz pisałam u mnie w dzienniku kontakty -110 cm,gniazdka ok 25 cm.Wesołych Świąt Bożego Narodzenia pełnych śpiewu kolęd,ciepła i miłości !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 06.01.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 .... Kilku znajomych zrobiło parapety po tynkach i widać miejsca gdzie parapet był "obrabiany"... Zgadzam się z Krzyśkiem z tymi parapetami:) my robiliśmy tynki po oknach ale nie mieliśmy parapetów...i parapety nam obrobili gipsem a tynki były cementowo-wapienne....myślałam że szału dostane jak to paskudnie wyglądało...musieliśmy przycierać ten gips zaprawą cenentową bo inaczej po malowaniu ścian byłaby różnica miedzy tynkiem a gipsem. wrrr... Więc zrobcie najpierw okna parapety a potem tynki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 06.01.2015 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Dzieki Mari. Takie rady ą najcenniejsze i najbardziej pomocne. Pewnie tak trzeba zrobic. Dla nas mniejszy klopot tylko dla tynkarzy trudniej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 30.01.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Elo!! Co tam na budowie:)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 31.01.2015 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Elo elo hmm na budowie w sumie cisza jeszcze jakies 3 tygodnie bo zamówilismy okna i na razie na nie czekamy. Elektryk też zapowiedzial pracę dopiero po wstawieniu okien bo nie chce pracowac na przeciągach. Czyli czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.02.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 No to za 3 tyg będzie się działo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.02.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Odnośnie parapetów to u.mnie mąż wyciął przed tynkami szczeliny na nie, a tynkarze zaraz po skończeniu tynków, na świeżo zamontowali parapety i obróbki na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 12.03.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Puk puk... co tak cicho?? Co się u Was dzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 22.03.2015 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witacie u na troszkę pracy ruszyło bo wstawione mamy okna i zrobiona elektryka pod tynki. Na tynkarzy niestety musimy czekać bo dopiero po świętach do nas zawitają. Oby nie było za dużego poślizgu. Porobiłam sporo fotek to teraz padla bateria w aparacie ale może chociaż z tel uda mi się wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 23.03.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Pięknie:)Wstaw więcej fotek jak naładujesz akumulatorek:)Nawet trawka rośnie...super:D Kiedy robicie ocieplenie i tynk?? Jaki kolor będziesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 29.03.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witajcie niedzielnie. Obiecane zaległe fotki i od strony tarasu kolor okien złoty dąb - drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 06.04.2015 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Witajcie świątecznie:bye: Teraz po świętach czekamy na tynkarzy i mamy nadzieję że nie będzie poślizgu. Tym bardziej że od czwartku zapowiadają już ładną pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszszunia 19.04.2015 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Kochani u nas bardzo dużo się dzieje. We wtorek zaraz po świętach pojawili się tynkarze ku naszemu zaskoczeniu bo nie liczyłam że po świętach to będzie rzeczywiście pierwszy dzień po świętach. Wtedy zrobili szprycę i na za 3 dni domek mieliśmy wytynkowany. Skończyli w piątek a w poniedziałek już ruszyli do pracy hydraulicy. Woda już zrobiona. Teraz układają styropian i maty pod podłogówkę i kaloryfery dodatkowo do pokoi i drabinki do łazienki i pralni.Chłopaki pracują popołudniami więc troszkę się to przeciąga ale myślę że do końca tygodnia się z tym wszystkim uporają. Troszkę fotek nasz korytarz łazienka kotłownia kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 19.04.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 U Ciebie też sie dzieje...oj się dzieje:lol2: Podłogówkę robicie we wszystkich pomieszczeniach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts