Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik drabinkowy w łazience

mike127

Recommended Posts

Witam ponownie.

Proszę doradźcie mi gdzie zaplanować montaż grzejnika drabinkowego. Obecnie zaplanowany jest po prawej stronie drzwi nad krótszym bokiem wanny, ale zastanawiam się czy takie rozwiązanie jest właściwe. Może przenieść go na lewą stronę nad pralkę? Gdybyście potrzebowali jakichś wymiarów to pytajcie. Dzięki...

ebcab1bc7b3b1ae5gen.jpg

Mike, generalnie grzejnik nie powinien być montowany na pionie kanalizacyjnym oraz przy otworze wentylacyjnym. Moja propozycja umieszczenia grzejnika -patrz załączony rysunek. A na tej ścianie gdzie ma pierwotnie miał być grzejnik, możesz umieścić mocowania na linki nad wanną na pranie- o ile chcesz aby mokre ubrania suszyły się nad wanną.Pozdrawiam serdecznie.

grzejnik.JPG

Dzień dobry,

też jestem za montażem grzejnika w miejscu zaproponowanym przez Sylw. Montaż nad wanną czy nad pralką nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem, szczególnie jeżeli grzejnik ma też służyć jako suszarka dla ręczników czy odzieży (dostęp); poza tym polecam zamontowanie dodatkowej grzałki do grzejnika co przydaje się szczególnie wiosną i jesienią jeżeli już albo jeszcze nie ma sezonu grzewczego a na zewnątrz jest zimno i pada. Jesteś wtedy niezależny od dostawcy ciepła. Polecam przy okazji lekturę mojego bloga na temat grzejników www. grzejnikibeztajemnic. blogspot.com