woprz 31.05.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 "Suchy mur" czy płytka kamienna?estetyka, technologia, łączenie tchnologii, trwałość, haczyki - czyli czego pilnować u wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.08.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Mnie też ten temat bardzo interesuje ! Może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 25.08.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Podłączam się i od razu głupie pytanie... Co to "suchy mur"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 23.06.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Wyciągam ten temat na wierzch, bo strasznie skąpo na forum o okładzinach z kamienia. Czym różni się taka okładzina ok okładzin klinkierowych, w kontekście wykonania, trwałości itp... Mam w projekcie komin obłożony kamieniem. Betonowe imitacje w postaci płytek wyglądają dość słabo. Szukam potwierdzenia, że to dobry pomysł, żeby obkładać komin kamieniem. Albo wręcz przeciwnie, że to niepraktyczne, głupie itd... Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.06.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Nie wiem jak jest z trwałością takich rzeczy, ale kamień jest piękny, naturalny. My będziemy robić taras z gładzonego piaskowca, podjazd z kostki granitowej. Co do elewacji, to wydaje mi się, że takie kamienne okładziny narzucają pewien styl i on nie wszędzie pasuje, tak jak w naszej okolicy, gdzie domy wykańczane są raczej na styl nowoczesny. Dlatego my na elewacji będziemy mieli częściowo tynk, a częściowo klinkier ryflowany - tak będzie bezpieczniej, a jednocześnie dom zachowa bardziej tradycyjny styl, czyli taki, o jaki nam chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 24.06.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Poniewaz dom buduje w gorach kamien jest najczesciej spotykanym elementem wykonczenia domu, i nie tylko.W calej okolicy wykorzystuje sie poklady lupka ,granitu czy piaskowca.Jestem na etapie tynkow zewnetrzych i tez myslalam przez dlugi czas jak wykonczyc cokol budynku.Zdecydowalam sie oblozyc boniowka z piaskowca.W tej chwili produkowana jest o grubosci 2 lub 4 cm. o roznych wymiarach . Mysle,ze dom z akcentem kamienia dobrze wkomponuje sie w otoczenie.Pozdrawiam Terine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts