paszczakojad 21.07.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Szukam stacji uzdatniania wody ze studni glebinowej do domku jednorodzinnego (do pozbycia sie zelaza i manganu). W jednej z firm zwocono mi uwage, ze moja woda ma utlenialnosc 5,1, czyli dosc duza, wiec w tradycyjnej metodzie zbiornik na wode musialby byc bardzo duzy, zeby sie zelazo wytrąciło. I ze oni polecaja filtry zeolitowe (crystal right), ktore dodatkowo jeszcze mi zmiekcza wode. W ofercie wszystko wyglada bardzo ladnie i bym to wzial - ale jak jest z nimi w praktyce? P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.07.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Szukam stacji uzdatniania wody ze studni glebinowej do domku jednorodzinnego (do pozbycia sie zelaza i manganu). W jednej z firm zwocono mi uwage, ze moja woda ma utlenialnosc 5,1, czyli dosc duza, wiec w tradycyjnej metodzie zbiornik na wode musialby byc bardzo duzy, zeby sie zelazo wytrąciło. I ze oni polecaja filtry zeolitowe (crystal right), ktore dodatkowo jeszcze mi zmiekcza wode. W ofercie wszystko wyglada bardzo ladnie i bym to wzial - ale jak jest z nimi w praktyce? P. To nie ma sensu. Mieszają pojęcia - akurat Crystal Right (bo przecież zeolitów jest mnóstwo) nie rusza organiki (utlenialności), a wręcz nie jest do takiej wody zalecany. Proponuję poczytać trochę temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?117602-UZDATNIANIE-WODY-doradz%C4%99-w-sprawie-doboru-urz%C4%85dze%C5%84 Podaj wyniki badania wody i coś Ci dobierzemy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts