Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Siatka leśna vs. słupy betonowe - pomoc - metody łączenia

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuję porady: czy ktoś już to przerabiał, może mi polecić dobrą metodę na zaczepienie siatki leśnej do słupów betonowych o przekroju prostokątnym?

Słupy są przewiercone w trzech miejscach (u samej góry, na środku wysokości ogrodzenia i u dołu), ale nie wiem jakie elementy zastosować, żeby chwycić w nie druty siatki i jednocześnie wykorzystać te otwory.

Widziałem zdjęcia, gdzie problem rozwiązany jest drucianymi obejmami przywiązanymi do siatki, ale rozwiązanie to wydaje mi się zbyt nietrwałe.

Jakieś śruby z oczkami? Może plastikowe klipsy (ale takich nie znalazłem)? Proszę o radę.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
A jakie znaczenie ma na jak długo planuje ogrodzenie? Sam planuję z betonowych słupów i siatki leśnej. Rozmawiałem z sadownikiem, który tak ogrodził sad - siatka cała, a minęło 30 lat. Mój znajomy ma tak ogrodzone swoje 3 hektary, ale dopiero od 5 lat więc trudno coś powiedzieć, poza tym, że siatka wygląda jakby była wczoraj postawiona. Nie wiem czy autor wątku już znalazł odpowiedź na swoje pytanie, ale za 1-2 tygodnie będę u znajomego to zwrócę uwagę na mocowanie (zrobię zdjęcia), bo teraz już nie pamiętam (byłem tam 2 lata temu).