angelo44 31.05.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Mam pytanie gdzie moge zgłosić skargę na źle wg. mnie wykonany projekt fundamentów. Czy są jakieś organizacje zrzeszające konstruktorów, jakie mozna wobec nich wyciągać konsekwencje?.Zaznaczam, że nie pałam chęcią zemsty, jednak moja cierpliwosc się wyczerpała. Pan konstruktor zrobił pseudoprojekt i zainkasował pieniądze. Po czym przestał odbierac telefony (wykonałem ich ok 100), a ja miałem bardzo dużo pytań, szczególnie, że niektóre stwierdzenia w opisie wzajemnie się wykluczały. Kiedy odwiedziłem go w domu, najpierw nie otwierał przez dłuższy czas (zdradził go samochód), a potem powiedział, że to co zrobił to i tak za dużo za te pieniądze. Poprosiłem więc go o zwrot pieniędzy. Odmówił. Wobec powyższego rozważam jeszcze podanie na naszym forum danych niesolidnego konstruktora, nie wiem tylko jak ma się do tego ustawa o ochronie danych osobowych.Zależy mi jednak na tym żeby najpierw poinformować odpowiednie instytucje, tylko jakie?pozdrawiam Angelo44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.05.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Chyba Ci faktycznie gosc podpadl. Sprobuj poszukac na tej stronie http://www.piib.org.pl/ jest to strona Polskiej Izby Inzynierów Budownictwa do ktorej ma obowiazek nalzec kazdy kto pelni samodzielne funkcje techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelo44 31.05.2004 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Dziekuję bardzo, już tam dzwoniłem i wiem że powinienem wysłac skarge do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej.pzdrAngelo44PS. Jak ochłonę po tym wszystkim to może to opiszę dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 31.05.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 rozważam jeszcze podanie na naszym forum danych niesolidnego konstruktora, nie wiem tylko jak ma się do tego ustawa o ochronie danych osobowych. Jak nie podasz danych, to Twoja informacja będzie tylko ot, takim sobie wołaniem. Pan Konstruktor prowadzi firmę projektową, czy też inną działalność gospodarczą ? No to ustawa nie ma tu nic do rzeczy. Dawaj po nazwiskach. Tylko nie zapomnij sam podać swoich danych, bo tylko wówczas będziesz wiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelo44 31.05.2004 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Już zacząłem pisać skargę do okręgowego rzecznika odpowiedzialności zawodowej i chciałem sprawdzić nazwisko tego Pana. Wiecie co się okazało?Jednym z jego zastępców jest konstruktor na którego chcę napisac skargę. A byłem taki zdziwiony kiedy na moją deklarację, że zgłoszę niesolidność do odpowiednich instytucji (wtedy oczywiście nie wiedziałem gdzie) Pan kostruktor wcale nie zareagował i sprawiał wrażenie że nic mu się stac nie może. Obawiam się, że po koleżeńsku nic mu się nie stanie. Chyba napiszę bezpośrednio do PIIB z pominięciem okręgu.pzdrAngelo44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 31.05.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Witam Mam identyczną sytuację tylko, że z panią architekt (też chętnie podałabym jej dane )Zamówiłam u niej projekt indywidualny (ponad rok temu!!!), w którym okazało się, że(podczas budowy i w trakcie realizacji projektu), są błędy konstrukcyjne i nie tylko, które tak na dobrą sprawę grożą katastrofą budowlaną Najbardziej chodzi o konstrukcję dachu, którą pani architekt zobowiązała się poprawić (po odbiorze pozwolenia na budowę, żebyśmy mogli już budować), a zmiany nanieść wpisem do dziennika budowy Ta pani również nie zmartwiła się tym, że mam zamiar złożyć skargę do Izby Architektów, ponieważ ona sama jest w Komisji Weryfikacyjnej Czy jest jakiś sposób na takich "fachowców", żeby nie rujnowali ludziom życia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.07.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Może Federacją Konsumentów ich, albo rzecznikiem konsumentów przy starostwie. Opisać im dokładnie całą sprawę, a potem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 20.07.2004 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 JOOLA, ANGELO44. Zobaczcie koniecznie mój post Inspektor nadzoru nie zawsze warto. Artykuł o mojej budowie jest w w wydaniu 8/2004 Muratora, aktualne wydanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 20.07.2004 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.02.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Moim zadniem jedyna droga słuszna to wynająć dobrego prawnika i walczyc o swoje w sądzie. Jak znam korporacje zawodowe - to normalne, że będą trzymać racje swoich. Fakt, że droga ciężka,żmudna i kosztowna, a nader wszystko daleka... Ale cóź - to chyba jedyna metoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts