MoHardcore 21.07.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam. Niedawno firma robiła mi dach. Deska+gont. Nie dali folii paroprzepuszczalnej. Moje pytanie brzmi:Jak poprawnie to wykować? Mogę dać pomiędzy krokwie 3-4 cm od desek folie paroprzepuszczalną? Potem wełna 20+5 i na sam koniec folie paroizolacyjna? Bo nie będę przecież dachu zrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 22.07.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dzień dobry, myślę, że zaproponowane przez Pana rozwiązanie jest optymalne. Folia paroprzepuszczalna jest ważna ponieważ zapobiega zawilgoceniu warstwy termoizolacyjnej oraz odprowadza krople wody do okapu i jednocześnie przepuszcza i pozwala na wywiew przenikającej od strony wnętrza pary wodnej. Proszę również pamiętać, że pomiędzy warstwą wstępnego krycia (folia) a pokryciem dachowym powinna być wykonana odpowiedniej szerokości szczelinawentylacyjna. Pozdrawiam,Paweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts