milkawawa 21.07.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam, mam zbyt ciemny parkiet i chcę go rozbielić. Jest to parkiet przemysłowy merbau wędzony wykonczony olejem. Efekt jest niezadowalający, podłoga jest ponura,ciężko się ją czyści i jest matowa. Wykonawca twierdzi że poza zalakierowaniem nie da się już nic zrobić. Na własną rękę kupiłam pastę białą Starwax i na próbce tego parkietu wyszło dość ciekawie, ale na podłodze należy tę pastę jeszcze zalakierować i tu pytanie do Panstwa, czy ktoś stosował tę pastę na parkiecie? jak się to exploatuje i później odnawia. A może ktoś z Panstwa ma jakieś inne rozwiązanie aby rozjaśnić drewno wędzone (niekoniecznie do koloru białego). Mam ten parkiet na całym parterze (kuchnia, salon, sypialnia i przedpokój) więc w miejscach narażonych na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 21.07.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Bardziej pasuje wybielić Wycyklinować użyć np czegoś takiego https://www.google.pl/search?q=sopur+bejca+nitro&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=l1bNU-ejHbOO7Qae3IHYCw&ved=0CD8QsAQ&biw=1366&bih=649 bejce nakladac pedzlem lub walkiem ale odrazu przecierac szmata jesli nie chce sie zbyt intensywnego koloru i na to 2-3 warstwy lakieru chemicznego i powinno byc ok cyt---Wykonawca twierdzi że poza zalakierowaniem nie da się już nic zrobić.---- ze niby jak?? nalożyc lakier na olej?? Edytowane 21 Lipca 2014 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 21.07.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Bardziej pasuje wybielić Wycyklinować użyć np czegoś takiego https://www.google.pl/search?q=sopur+bejca+nitro&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=l1bNU-ejHbOO7Qae3IHYCw&ved=0CD8QsAQ&biw=1366&bih=649 bejce nakladac pedzlem lub walkiem ale odrazu przecierac szmata jesli nie chce sie zbyt intensywnego koloru i na to 2-3 warstwy lakieru chemicznego i powinno byc ok cyt---Wykonawca twierdzi że poza zalakierowaniem nie da się już nic zrobić.---- ze niby jak?? nalożyc lakier na olej?? tak, że niby nie da się uzyskać innego koloru na drewnie wędzonym, więc zaproponowano nam jedynie przecyklinowanie i zaciągnięcie lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 22.07.2014 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 tak, że niby nie da się uzyskać innego koloru na drewnie wędzonym, więc zaproponowano nam jedynie przecyklinowanie i zaciągnięcie lakierem. załączam fotkę obecnej podłogi, czy ktoś doradzi jak to rozjaśnić najlepiej i czym? a może podejmie się tego sam (woj. mazowieckie okolice minska maz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 24.07.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 ja slyszalem ze w szwecji albo norwegii można kupić jakieś specjalne mydło do szorowania podłóg, które je wybieli i przy okazji w jakiś sposób zakonserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 24.07.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 nie obraź się ale na zdjęciu wygląda to jak gumoleum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 25.07.2014 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 nie obraź się ale na zdjęciu wygląda to jak gumoleum z gumoleum nie byloby tyle klopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts