Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

do lagerfeld:

widzisz bo sprawa była taka .. ze własnie zastanawialam sie czy nie kupić no powiedzmy czegos ... uzywanego .. domu to jest. A trzeba zrobic media od nowa ... własnie w Kiełpinie ... pomiędzy warszawska a rolnicza .. leszczynowa te kąty ....

witam, witam !!!

hoho - to zaraz przy mnie - jest tam jednen wielki plac budowy (no może z tym wielkim przesadziłem).

co do ziemi - to jak pewnie wiesz są w okolicy pola na których nadal zasiewa się ziemniaki i zbiera żyto. my chcieliśmy kupić działkę bezpośrednio od rolniczki ale cena za metr rosła w postępie geometrycznym z dnia na dzień (połowa 2003 no i wiem pan, tego..ten.. unia europejska .....).

i potem, zupełnie od czapy, kupiliśmy gw i w ogłoszeniach gość sprzedawał działkę w tej okolicy. okazało się, że znajduje się ona w odlegości 300 m. od tego gruntu, który chcieliśmy nabyć od rolniczki. co więcej cenę dawał w peelenach.

obecnie mieszkam w łomiankach w domu jednorodzinnym z lat 80tych i dziwię się, że rozważałaś możliwość zaklupu jakiegoś starego domu - szczególnie w takiej okolicy. no chyba że myślałaś o witchenie na ogrodowej - za przystępną cenę :lol:

co do gruntów w sąsiedztwie to jest tak, że albo kupujesz z drugiej ręki albo bezpośrednio od rolników. w pierwszym przypadku idzie się dogadać choć ceny wysokie. w drugim - no cóż wielu okolicznych tubylców cały czas żyje w przekonaniu, że na granicy (a po 1 maja może bliżej) znajdują się setki niemców, holendrów, francuzów (hehe), którzy o niczym innym nie marzą tylko o zakupie 800 m (generalnie bez mediów) w kiełpinie - 15 km od wawy za 50 $ z metra (czyli też drogo).

niemniej jednak życzę powodzenia w poszukiwaniach !

pozdro: :evil:

https://forum.murator.pl/topic/19201-studnia-i-szambo-ile-kosztuje/page/2/#findComment-330499

No moze Witchen to nie był ..... i nie PRLowski ... bardziej zaraz powojenny .... ale juz po sprawie .. niestety. Nawet wczoraj jeszcze w ramach spaceru z wózkiem .. byłam tam ..... prawie połamałam kółka na żuzlowej Leszczynowej ... :( , jest tam działka .. z tablicą z numerem telefonu. jakies 1000-1100 m2, oczywiscie bez mediów .. a sasiad naprzeciwko ma zbiornik Gazowy przed domem ... hmmm ... a wiec wyjmuje komóre, dzwonie na numer z tablicy ... i kolo mi mówi ... 220000 ... :o ... no wie Pani ... jest kilku spadkobierców ( A co mnie do h*** to obchodzi ??), no moze za 200000 sprzedamy ... ale to musi sie Pani zdeklarować .. ( ja w tym czasie nie mymówiłam ani słowa, dech mi zabrało i poprostu z grzeczności jeszcze sie nie rozłączyłam) ... a ta MOJA rudera co to jej nie kupie ... 1000m - 140,000.00 .. ulice dalej ... Normalnie zastanawia mnie co ludzie myślą ....

Mówisz .. trzeba kupować bezpośrednio .... ale jak dotrzec do posiadaczy gruntów ... a jednoczesnie przyciśniętych do muru - w potrzebie kasy. Juz włażiłam cały Kiełpin, dziekanów ( bajkowe ulice), pukałam do wszystkich domów sąsiadujących z pustymi placykami ... i oczywiście namaisrów na właścicieli mam mase, ale nikt nie sprzedaje .... jak sprzedaje .. to "tam dalej, przy jeziorku (albo jeszcze lepiej w Pienkowie czy czosnowie)... pani sprzedam tanio 2000m :-?

No i tak ... szukam dalej ....

https://forum.murator.pl/topic/19201-studnia-i-szambo-ile-kosztuje/page/2/#findComment-330777

szukaj, szukaj ...

z tzw. rolnikami (a właściwie rolniczkami) jest tak, że sprzedadzą kawałek i żyją za uzyskaną kaskę. jak się kaska kończy to wykrawają następny kawałek gruntu i na sprzedaż. i tak po kawałku pozbywają się swojej ojcowizny.

ze spadkobiercami uważaj - same problemy - szczególnie wśród rolników i krewnych i znajomych królika ;)

szczęście sprzyja wytrwałym !

pzdr: lagerfeld :evil:

https://forum.murator.pl/topic/19201-studnia-i-szambo-ile-kosztuje/page/2/#findComment-331004