dachodron 22.07.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam. Jestem w trakcie murowania 2 kominów. W jednym mam 6 otworów wentylacyjnych ułożonych szeregowo (obok siebie) i jeden spalinowy (otwór z rurą z blachy, spaliny z junkersa) oraz otwór z rurą kanalizacyjną i odpowietrzeniem kanalizacji. Drugi komin to otwór spalinowy (C.O.) i dwa wentylacyjne). Jak najlepiej jest zakończyć te kominy? Kominy są murowane z cegły pełnej, a ponad dachem będzie cegła klinkierowa. Jaka cegła klinkierowa jest do tego dobra (firma)? Oto zdjęcia : https://drive.google.com/folderview?id=0B2HLfoCyYebIa0RROXpPeHVwVFk&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 23.07.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Każda cegła z pełnego klinkieru, ewentualnie dachówka 7-szczelinowa, dopuszczona do wykorzystywania na kominach - to jest rozwiązanie tańsze Taką dachówkę ma w ofercie na pewno Terca. Ceny i dostępność kolorów - do sprawdzenia, bo niestety nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts