autorus 14.08.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Mazowsze rzut beretem od stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 14.08.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) jak zagęszczać opaskę na agrowłókninie ?sypie się tylko tyle żeby pokrył czarną agrowłókninę ---cienko !!! mi wyszło 43kg / m2 Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 14.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Betonowe obrzez 6/20 kosztuje 6.50 Klin betonowy ok 1.50 i jest lepszym rozwiazaniem. Do tych plastikow dolicz jeszcze gwozdzie, zeby sie trzymaly. to jeszcze trzeba umieć ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 15.08.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Do klina trzeba tylko kielnie w reku trzymac i jechac po betonie.Przy ukladaniu plastikow nalezy je wsuwac dociskajac do kostki, bo dokladajac normalnie nie uzyska sie odpowiedniego nacisku i kostka bedzie sie ruszala przy nadepnieciu.Nalezy rowniez dobic ziemie w miejscu gdzie bedzie to plastikowe oporowanie (jesli jest dosypywana), bo po kilku deszczach, albo zimie moze opor zmienic swoje polozenie.Autorus pomys o kostce granitowej 7/9 ulozonej w lini jako opor do zwirku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Autorus pomys o kostce granitowej 7/9 ulozonej w lini jako opor do zwirku. też tak myślałam o tej kosce, można łatwo obliczyć ile konkretnie trzeba kostek. Radzisz to ułożyć na zaprawie czy tylko jedna do drugiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.08.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Zrobcie podsypke cementowo piaskowa (worek cementu na 40 lopat piachu) powinno spokojnie dac rade. Tylko trzeba dodac wody, zeby bylo wilgotne, a na koniec po ulozeniu zwilzyc delikatnie, albe nie wyplukac. Podsypki ok 5cm i kostki wbic w to mniej wiecej do polowy. Z tym obliczaniem to nie tak do konca latwo, bo zalezy od kostki. Jak bedzie duzo odpadu, to mozna sie przeliczyc Chyba, ze masz mala ilosc do kupienia. Robilem ogrod ( odciecie trawnikow, alejek, opasek, i kilka drobnych rzeczy) i wyszlo niemal 6 workow. Zamowilismy 5 i braklo pond tone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.08.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja myślę tak, że np. kostka ma 8cm to na metr wejdzie 12 -13 sz.t razy metry dookoła domu i już jest liczba kostek poprawcie mnie jak źle rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.08.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Dobrze kombinujesz, ale wez pod uwage wage kostki i przemnoz przez ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.08.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) przy kosce 8/11 - 5m2 z tony , to w przybliżeniu 12mb z jednego m2 więc z 5m2 (tona) będzie około 60mb 12sztuk na 1mb , przy średniej długości domu 12m potrzeba będzie 150szt na jeden bok, czyli 600szt żeby opasać cały dom (12mx12m) żeby te obliczenia potwierdzić w 100% trzeba by znać wagę jednej sztuki ps znalazłam w otchłani internatu , że taka kostka waży 2kg 600szt. x 2kg = 1200kg Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 22.08.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Co to za płyty obok kamyczków? Bardzo ładnie i solidnie się prezentują... Czekam na przyłącza, bo narobiło się bałaganu z gazociągiem i kanalizę podobno mają skończyć za rok, ale pomarzyć sobie można o schodach, wejściu do kotłowni, o schodkach przy tarasie, tarasie, opasce, podjeździe..... Zrób opaskę z kruszywa 16-32, pod spód folia żeby zielsko nie przerastało. Od strony trawy obrzeże, wystarczy gr. 3-5cm z kamienia lub betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 25.08.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Co to za płyty obok kamyczków? Bardzo ładnie i solidnie się prezentują... Czekam na przyłącza, bo narobiło się bałaganu z gazociągiem i kanalizę podobno mają skończyć za rok, ale pomarzyć sobie można o schodach, wejściu do kotłowni, o schodkach przy tarasie, tarasie, opasce, podjeździe..... To jest nasz polski granit , kolor szarorudy , sam układałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 26.08.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) To masz praktykę, czy tylko przy swoim domku? Czy może masz więcej fotek z tym kamieniem? Patrzę od niedawna pod nogi i wypatrzyłam fajnie zrobione schody zewnętrzne do pewnego urzędu: granit jakby żółty, na wierzchu ostukany a przody płyt oraz pionowe części polerowane. Za tydzień tam będę i zrobię fotki! To jest nasz polski granit , kolor szarorudy , sam układałem Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 28.08.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 To masz praktykę, czy tylko przy swoim domku? Czy może masz więcej fotek z tym kamieniem? Patrzę od niedawna pod nogi i wypatrzyłam fajnie zrobione schody zewnętrzne do pewnego urzędu: granit jakby żółty, na wierzchu ostukany a przody płyt oraz pionowe części polerowane. Za tydzień tam będę i zrobię fotki! Układania uczyłem się przy wykańczaniu domu, to w sumie żadna filozofia , a z kamieniem pracuję już 20 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts