Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich, potrzebuje opinii nt wdmuchiwania przez otwory do poddasza (pomiędzy plyte a welne) celulozy lub welny. Mam problem ze zle docieplonym poddaszem roznica pomiędzy gora a dolem waha się w granicach 4-5 st. tak wiec wydaje mi się ze jedyna alternatywa, oprócz już sugerowanej (zrywania plyt na poddaszu) ale to odpada ze względu na to iż tam po prostu mieszkam i nie wyobrażam sobie rujnacji, jest wdmuchanie przez otwory o sr 5 cm granulatu celulozy lub welny mineralnej.Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia i czy poprawilo to faktycznie cyrkulacje?A może ktoś może polecić firme, która to robi?Bede wdzieczna za wszystkie opinie
https://forum.murator.pl/topic/192034-docieplenie-poddasza-metoda-wdmuchiwania-celulozy-lub-welny-mineralnej/

Znaczy sie w domu z użytkowym poddaszem masz powiedzmy na dole teraz przy tych upałach 22 stopnie a na poddaszu 26? Przy otwartych oknach to nic dziwnego, ciepło z pola zawsze ucieka do góry. Pozamykaj okna i zasłoń zasłony
turalyon widze ze masz poczucie humoru, ale ja szukam konkretnej porady ;-)Zima rzeczywiście jest to bardzo uciążliwe, gdyż na gorze jest po prostu zimno przy temp. na dole 21/22 st. na gorze jest 18.Mam otwory w jednym z pokoi gdyż podlaczone jest tam oświetlenie w gipsokartonie i zima przytykając reke do tego oświetlenia po prostu czuje wiatr i zimno, a mroz skrapla się po obudowie oświetlenia.Potrzebuje to naprawić, gdyż dluzej z dziecmi nie da się tak zyc.W Lato jest istna sauna na poddaszu.
  • 2 years później...