minuszka 22.07.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam wszystkich, potrzebuje opinii nt wdmuchiwania przez otwory do poddasza (pomiędzy plyte a welne) celulozy lub welny. Mam problem ze zle docieplonym poddaszem roznica pomiędzy gora a dolem waha się w granicach 4-5 st. tak wiec wydaje mi się ze jedyna alternatywa, oprócz już sugerowanej (zrywania plyt na poddaszu) ale to odpada ze względu na to iż tam po prostu mieszkam i nie wyobrażam sobie rujnacji, jest wdmuchanie przez otwory o sr 5 cm granulatu celulozy lub welny mineralnej.Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia i czy poprawilo to faktycznie cyrkulacje?A może ktoś może polecić firme, która to robi?Bede wdzieczna za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 23.07.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Znaczy sie w domu z użytkowym poddaszem masz powiedzmy na dole teraz przy tych upałach 22 stopnie a na poddaszu 26? Przy otwartych oknach to nic dziwnego, ciepło z pola zawsze ucieka do góry. Pozamykaj okna i zasłoń zasłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 23.07.2014 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 turalyon widze ze masz poczucie humoru, ale ja szukam konkretnej porady ;-)Zima rzeczywiście jest to bardzo uciążliwe, gdyż na gorze jest po prostu zimno przy temp. na dole 21/22 st. na gorze jest 18.Mam otwory w jednym z pokoi gdyż podlaczone jest tam oświetlenie w gipsokartonie i zima przytykając reke do tego oświetlenia po prostu czuje wiatr i zimno, a mroz skrapla się po obudowie oświetlenia.Potrzebuje to naprawić, gdyż dluzej z dziecmi nie da się tak zyc.W Lato jest istna sauna na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 25.07.2014 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam a co sadzicie nt. Łotewskiej celulozy. Rozeznalam temat i znalazłam firme która pracuje wlasnie na tym granulacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellukasz 19.01.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Witam,A czy ta cała celuloza nie jest nasiąkliwa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts