asterixx 23.07.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam, W jaki sposób zainstalować na dachu masz antenowy?Do komina nie chcę instalować masztów. Boje się, że przy silnych wiatrach talerz i anteny mogą stawiać zbyt duży opór i uszkodzą komin.Po za tym potrzebuje dwa maszty, jeden do TVSAT, a drugi nadawczy dla stacji radiooperatorskiej. Na tym drugim też będzie wisiało sporo złomu.Wymyśliłem sobie coś takiego, że zamontuję 4 lub 6 podstaw (uchwytów) pod stopnie kominiarskie. Potem do tych stopni przykręcę przygotowaną ramę stalową z masztem. Wiec maszt byłby mocowany w 4 lub 6 punktach. Ale może są rozwiązania systemowe, gotowce do instalacji masztów. Instalacja do elewacji odpada z kliku powodów. pozdrawiamasterix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 24.07.2014 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 wszyscy do kominów przykręcają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.07.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Talerz przykręć bezpośrednio do komina niezależnie od masztu antenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 25.07.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ja mam przykręconą do murłaty antene TV - dla internetu przewidziałem słupek na ścianie przed przyklejaniem elewacji. Jak ktoś nie pomysli w czasie budowy o miejscach mocowania to potem raczej zostaje tylko komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts