PrzedBorem 23.07.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam! Posiadam stary dom z bala i przymierzam się do położenia tynków glinianych. Zdarłam część wapienną w środku i pokazały się bale, które nie są równe cięte, a odchylenie jest czasami nawet ok.4, 5 cm. Pomiędzy balami jest mech ( ubytki powoli kończę uzupełniać) czasami na tym mszeniu jest rowniez glina, ta w zlej kondyncji wypadla, czesc zostala, czy ja wydzierac?Mysle klasc tynki na macie trzcinowej, ale do konca nie wiem czy najpierw polozyc gline pomiedzy balami tak, zeby je troche wyrownac a potem mate? Moze Ktos ma jakis pomysl Pozdrawiam i przepraszam za bledy, ale problem z czionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia50 31.07.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 ja bym wyrównywała gliną i później kładła matę i znów glinę tak aby to się dobrze trzymało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 01.08.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Jak położy glinę pod matę i na to może się posypać. Zależy jak przygotujesz grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts