he-man 24.07.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Witam. Ostatnio po deszczach zauważyłem, że ondulina, którą pokryty jest dach przecieka (na ścianie przy krokwi robi się zaciek). Nie wiem dokłądnie w którym miejscu jest pękniecie. Czy mogę założyć na starą ondulinę nowe arkusze na całej długości dachu gdzie jest nieszczelność czy muszę wymieniać całe pokrycie? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.07.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Zlokalizuj miejsce nieszczelności na dachu na zewnątrz a dopiero potem uszczelniaj wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
he-man 31.07.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Szukałem już tej nieszczelności z zewnątrz ale nie idzie jej dokładnie zlokalizować. Wiem tylko na której długości dachu występuje (dach jednospadowy, widać gdzie jest zaciek). Od wewnątrz domu nic nie da się zrobić bo trzeba by było wszystko zdejmować (płyty OSB, wełnę, folię). Chciałem nałożyć nową ondulinę na starą (kolorystycznie takie same) i tym samym zatamować nieszczelność. Tylko nie wiem czy tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.07.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Można. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts