martinusix 24.07.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Dzień dobry Chciałbym uzyskać informację na temat zaworu czterodrożnego. A interesuje mnie kwestia dotycząca wpływu zainstalowania tego zaworu na spalanie. w chwili obecnej mam zaisnatlowany zawor trojdrożny na zasilaniu. Chcialbym zainstalowac zawór czterodrogowy aby zwiększyć temperature na powrocie. I czy zwiększenie temperatury na powrocie spowoduje dluższe utrzymywanie zadanej temperatry na piecu a tym samym mniejsze zużycie wegla?? prosze o odpwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.07.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie. Zużycie węgla jest zależne od zapotrzebowania budynku na ciepło, a także od poprawności palenia i odpowiedniego doboru kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 24.07.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja mam 4D i bawiąc się ustawieniami też nie zauważyłem jakiś oszczędności, tylko tyle że nie wyłączałem go całkowicie z pracy. Jedyne oszczędności jakie można uzyskać to takie że ograniczając ciepło wychodzące na instalacje powoduje że piec nie musi pracować z pełną mocą co w moim wypadku i mojego pieca powodowało że spaliny przekraczały 250C i wymiennik nie był w stanie odebrać tego ciepła i ulatywało ono kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 25.07.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Dzień dobry Chciałbym uzyskać informację na temat zaworu czterodrożnego. A interesuje mnie kwestia dotycząca wpływu zainstalowania tego zaworu na spalanie. w chwili obecnej mam zaisnatlowany zawor trojdrożny na zasilaniu. Chcialbym zainstalowac zawór czterodrogowy aby zwiększyć temperature na powrocie. I czy zwiększenie temperatury na powrocie spowoduje dluższe utrzymywanie zadanej temperatry na piecu a tym samym mniejsze zużycie wegla?? prosze o odpwiedź Jak masz dzieci,to kup im za te pieniądze zabawki.I zapomnij o 4D. Poczytaj o poprawnym prowadzeniu kotła CO (temp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts