beacia2401 24.07.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Mamy z narzeczonym mały pokój z którego chcielibyśmy zrobić sypialnie. Tak to wygląda: Na ścianie 200 stoi składana kanapa, na ścianie 160 stoi prowizoryczna szafa Spotkałam się z takimi opiniami, żeby we wnęce 160 wstawić normalne łóżko 140x200, ale pod oknem jest grzejnik który wystaje na ok. 14 cm a łóżko jest zawsze kilka cm szersze szczególnie tapicerowane które nam się marzy, chyba żeby kupić łóżko 120x200 (nasza kanapa tyle ma i ten wymiar jest dla nas ok). Jest jeszcze opcja przesunięcia grzejnika bliżej drzwi i zmniejszenia go do 60 cm szerokości żeby wszedł w to wolne miejsce na ściance 80. Wtedy nie byłoby problemu z łóżkiem, ale czy warto? Wtedy na ścianie 200 duża szafa, najlepiej przesuwna. Drzwi do sypialni nie mamy, na razie są wystawione, myśleliśmy o przesuwnych, oczywiście byłyby na zewnątrz sypialni. Nie mamy w ogóle pomysłu na kolory... No i przede wszystkim, gdzie wstawić ewentualne łóżeczko dla dziecka? Mamy tylko ten pokój i salon, to małe mieszkanko. Chcielibyśmy powiększyć rodzinę, z jednej strony jeszcze tego dziecka nie ma, ale z drugiej jeśli się pojawi to znów przerabiać pokój? Jak to mądrze rozwiązać? Im więcej czytam o aranżacji tym gorzej. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 24.07.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Spotkałam się z takimi opiniami, żeby we wnęce 160 wstawić normalne łóżko 140x200, ale pod oknem jest grzejnik który wystaje na ok. 14 cm a łóżko jest zawsze kilka cm szersze szczególnie tapicerowane które nam się marzy, chyba żeby kupić łóżko 120x200 (nasza kanapa tyle ma i ten wymiar jest dla nas ok). To nie jest najszczęśliwszy pomysł moim zdaniem bo bardzo niewygodnie będzie do tego łózka wchodzić... A chcecie mieć koniecznie łóżko czy rozważacie też jakąś kanapę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 24.07.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Na szybko wrzuciłam twój pokój do programu i Twoja wersja wygląda tak: Do łóżka dojście z jednej strony - bardzo niewygodne a przy dziecku to już w ogóle nieporozumienie. Przy szafie też przyciasno. Lepiej już by było tak: Przy szafie nadal ciasno ale chociaż wstawać i kłaść się wygodniej. No ale tak czy siak przy dużym łóżku nie ma już mowy o łóżeczku, nijak się nie zmieści. Z czegoś trzeba zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beacia2401 24.07.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedzi. No właśnie ja byłam jednak ciągle za kanapą i usłyszałam tylko negatywne opinie "co to za sypialnia bez łoża", dlatego szukałam innych rozwiązań ale chyba nic z tego nie będzie... Jakie kolory najlepiej zastosować w tym wnętrzu? Jeśli zostanę przy kanapie to chciałam szafę 160 i komodę na ściance 80 w kolorze buku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florka08 26.07.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Na pewno muszą to być jasne kolory.Trudno doradzać w tej kwestii, bo każdy ma inny gust.Może biel i błękit lub biel i modna ostatnio mięta?http://images68.fotosik.pl/33/5c4b54dc8834aca0gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts