Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak pomysłu na sypialnię

beacia2401

Recommended Posts

Mamy z narzeczonym mały pokój z którego chcielibyśmy zrobić sypialnie.

Tak to wygląda:

DSCF1236.jpg

Na ścianie 200 stoi składana kanapa, na ścianie 160 stoi prowizoryczna szafa :)

Spotkałam się z takimi opiniami, żeby we wnęce 160 wstawić normalne łóżko 140x200, ale pod oknem jest grzejnik który wystaje na ok. 14 cm a łóżko jest zawsze kilka cm szersze szczególnie tapicerowane które nam się marzy, chyba żeby kupić łóżko 120x200 (nasza kanapa tyle ma i ten wymiar jest dla nas ok).

Jest jeszcze opcja przesunięcia grzejnika bliżej drzwi i zmniejszenia go do 60 cm szerokości żeby wszedł w to wolne miejsce na ściance 80. Wtedy nie byłoby problemu z łóżkiem, ale czy warto?

Wtedy na ścianie 200 duża szafa, najlepiej przesuwna.

Drzwi do sypialni nie mamy, na razie są wystawione, myśleliśmy o przesuwnych, oczywiście byłyby na zewnątrz sypialni.

Nie mamy w ogóle pomysłu na kolory...

No i przede wszystkim, gdzie wstawić ewentualne łóżeczko dla dziecka? :)

Mamy tylko ten pokój i salon, to małe mieszkanko. Chcielibyśmy powiększyć rodzinę, z jednej strony jeszcze tego dziecka nie ma, ale z drugiej jeśli się pojawi to znów przerabiać pokój?

Jak to mądrze rozwiązać?

Im więcej czytam o aranżacji tym gorzej.

Pomocy!

Spotkałam się z takimi opiniami, żeby we wnęce 160 wstawić normalne łóżko 140x200, ale pod oknem jest grzejnik który wystaje na ok. 14 cm a łóżko jest zawsze kilka cm szersze szczególnie tapicerowane które nam się marzy, chyba żeby kupić łóżko 120x200 (nasza kanapa tyle ma i ten wymiar jest dla nas ok).

To nie jest najszczęśliwszy pomysł moim zdaniem bo bardzo niewygodnie będzie do tego łózka wchodzić...

A chcecie mieć koniecznie łóżko czy rozważacie też jakąś kanapę?

Na szybko wrzuciłam twój pokój do programu i Twoja wersja wygląda tak:

002.jpg

Do łóżka dojście z jednej strony - bardzo niewygodne a przy dziecku to już w ogóle nieporozumienie. Przy szafie też przyciasno.

Lepiej już by było tak:

001.jpg

Przy szafie nadal ciasno ale chociaż wstawać i kłaść się wygodniej.

No ale tak czy siak przy dużym łóżku nie ma już mowy o łóżeczku, nijak się nie zmieści. Z czegoś trzeba zrezygnować.

Dziękuję za odpowiedzi.

No właśnie ja byłam jednak ciągle za kanapą i usłyszałam tylko negatywne opinie "co to za sypialnia bez łoża", dlatego szukałam innych rozwiązań ale chyba nic z tego nie będzie...

Jakie kolory najlepiej zastosować w tym wnętrzu? Jeśli zostanę przy kanapie to chciałam szafę 160 i komodę na ściance 80 w kolorze buku.