Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam aktualnie buduje dom pelikan 310 105 m2 +garaz ok 18m2 aktualnie mam stan surowy zamknięty +elektryka,kanalizacja i zakupione ocieplenie elewacyjne wszystko oprócz murów starałem sie robic sam jak narazie dobrze mi idzie ale wolno(wiadomo samemu bez pomocy i doswiadczenia:)) tak sie zastanawiam ile jeszcze bedzie mi potrzebne kasy na wprowadzenie sie? chodzi mi tu o inst. grzewcza,ocieplenie dachu i jego wykonczenie plytami gipsowymi ,tynki,podlogi oraz podstawowe wyposazenie lazienki i kuchni? planuje wziac kredyt ale nie chce przesadzic z jego wielkoscia wszystko postaram sie zrobic sam oprocz tynkow i posadzek reszte mniej wiecej umiem wykonac samodzielnie z gory dzieki za odpowiedzi

ja płaciłem za dębowe 8000zł, z tym że rozpiętość cenowa była od 7000-12000 za ten sam typ i z tego samego drewna. A wzory to najlepiej u wykonawcy zobaczyć. Co z tego że znajdziesz na internecie jak Twój wykonawca takich nie bedzie umiał zrobić. Ja w każdym razie moge polecić mojego z okolicy bielska

ja płaciłem za dębowe 8000zł, z tym że rozpiętość cenowa była od 7000-12000 za ten sam typ i z tego samego drewna. A wzory to najlepiej u wykonawcy zobaczyć. Co z tego że znajdziesz na internecie jak Twój wykonawca takich nie bedzie umiał zrobić. Ja w każdym razie moge polecić mojego z okolicy bielska

JA BĘDĘ potrzebowała z tych okolic gościa od schodów w przyszłym roku na wiosnę. Jeśli możesz polecić puść mi proszę namiar.