SMela21 24.07.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Więc od początku, a może od końca mamy w końcu PnB. Wcześniej były same problemy, chcieliśmy rozbudować budynek który już istnieje na działce ale ze względu na to że jest w granicy działki nie dostaliśmy pozwolenia od ministerstwa na podniesienie go pomimo pozwolenia na to od sąsiada na piśmie. Było - minęło, nowy budynek ma powstać kawałek dalej niż ten co jest. Jesteśmy na etapie wniosku w banku, podobno analityk kończy powoli. W międzyczasie negocjujemy ceny za robociznę oraz szukamy materiałów. Proszę o szczere opinie na temat budynku, oraz jeśli ktoś podobnie buduje z termalica ścianę jednowarstwową to proszę się podzielić swoją praktyką i jakie są koszty takich rozmiarów budynku. Plan na ten rok jest SSO, od września firma ma wejść na budowę jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli. Są jakieś pytania to chętnie odpowiem jeśli sam znam na nie odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMela21 28.07.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dostałem pierwszą wycene na sso 180 tyś, w tym 54 tyś robocizna... Według mnie za dużo. Po pierwszych rozmowach na materiale można by zaoszczędzić ok 20 tyś. wybierając oczywiście tańsze. Dom kryty dachówką cementową brass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMela21 01.08.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Więc jeszcze nie wiadomo co z pożyczką ale nie dzwonią że coś jest nie tak, jesteśmy dobrej myśli. Stan 0 Robocizna 12 tyśMateriały ok. 25-30 tyś Ściany parteru Robocizna 7,5 tyśMateriał 20-25 tyś Strop z balkonem i podciągami Robocizna 5 tyśStrop docelowo filigran, jeszcze brak wyceny. Poddasze Robocizna 5,5Materiał 14-17 tyś Mam też wycene więźby tradycyjnej prefabrykowaną z montażem za 18 tyś wyszło niecałe 10m3 drewna Jak to cenowo wygląda według was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts