Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podłączenie (ponowne) wody do działki budowlanej

Recommended Posts

Witam, nie znalazłem takiego tematu, dlatego pytam.

Jestem posiadaczem działki budowlanej, nieuzbrojonej, sąsiedzi organizują podłączenie wody do działek (około dwudziestu), sam w planie mam budowę, ale dopiero za około 10 lat dlatego na razie nie chciałbym wchodzić w koszty, ponieważ nie mam na to teraz kasy.

Teraz moje pytanie, gdybym chciał podłączyć się po tych 10 latach - o ile drożej wyjdzie mnie ta inwestycja?

Dodam jeszcze, ze w chwili obecnej koszt to ok 3000 zł (z projektem), zastanawia mnie o ile wiecej trzeba zaplacic, gdy nie wezmie sie udzialu w tej imprezie teraz, tylko potem, gdy już wszystko bedzie podłączone do innych działek ?

Edytowane przez fleelf

Teraz moje pytanie, gdybym chciał podłączyć się po tych 10 latach - o ile drożej wyjdzie mnie ta inwestycja?

Jak piszesz coś na FM to nie gul-gaj niczego z procentami bo potem wychodzą takie głupoty.:cool:.Za dziesięć lat najlepiej zapytaj ,wtedy będziesz miał 100% pewności co do ceny za taką inwestycję.

Może nie do końca sprecyzowałem.... mam niewielką szansę pokryć tą inwestycję teraz o ile koszt podłączenia w przyszłości będzie zbyt duży w porównaniu do zbiorowego podłączenia wody teraz. Na dziś jak wygląda taka różnica? Czy samodzielne podłączenie do istniejącej sieci wodnej będzie bardziej kosztowne, niż w przypadku zbiorowego podłączenia? Edytowane przez fleelf

NS dobrze ci napisał, podobno nie ma głupich pytań, ale twoje niestety jest durnowate...

ale żebyś się nie czuł, że normalni ludzie Cie zlewają to powiem:

będzie droższe o:

projekt, indywidualne kopanie, koszt inwentaryzacji (geodeta), wzrost kosztu usług i wielkość inflacji pieniądza przez 10lat

ale takie rzeczy to nawet dziecko w 5 klasie podstawówki już wie

Może nie do końca sprecyzowałem.... mam niewielką szansę pokryć tą inwestycję teraz o ile koszt podłączenia w przyszłości będzie zbyt duży w porównaniu do zbiorowego podłączenia wody teraz. Na dziś jak wygląda taka różnica? Czy samodzielne podłączenie do istniejącej sieci wodnej będzie bardziej kosztowne, niż w przypadku zbiorowego podłączenia?

Tak, będzie 10 razy drożej, bo inflacja (a co, tak se powróżyłam, nie można ???? :) :lol2:. Jesli za 10 lat będziesz budował dom to i tak koszt podłączenia - jaki by nie był - będzie kropeleczką w morzu wydatków. Więc śpij spokojnie.