fleelf 25.07.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Witam, nie znalazłem takiego tematu, dlatego pytam.Jestem posiadaczem działki budowlanej, nieuzbrojonej, sąsiedzi organizują podłączenie wody do działek (około dwudziestu), sam w planie mam budowę, ale dopiero za około 10 lat dlatego na razie nie chciałbym wchodzić w koszty, ponieważ nie mam na to teraz kasy. Teraz moje pytanie, gdybym chciał podłączyć się po tych 10 latach - o ile drożej wyjdzie mnie ta inwestycja? Dodam jeszcze, ze w chwili obecnej koszt to ok 3000 zł (z projektem), zastanawia mnie o ile wiecej trzeba zaplacic, gdy nie wezmie sie udzialu w tej imprezie teraz, tylko potem, gdy już wszystko bedzie podłączone do innych działek ? Edytowane 25 Lipca 2014 przez fleelf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.07.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Teraz moje pytanie, gdybym chciał podłączyć się po tych 10 latach - o ile drożej wyjdzie mnie ta inwestycja? Jak piszesz coś na FM to nie gul-gaj niczego z procentami bo potem wychodzą takie głupoty..Za dziesięć lat najlepiej zapytaj ,wtedy będziesz miał 100% pewności co do ceny za taką inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleelf 25.07.2014 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Może nie do końca sprecyzowałem.... mam niewielką szansę pokryć tą inwestycję teraz o ile koszt podłączenia w przyszłości będzie zbyt duży w porównaniu do zbiorowego podłączenia wody teraz. Na dziś jak wygląda taka różnica? Czy samodzielne podłączenie do istniejącej sieci wodnej będzie bardziej kosztowne, niż w przypadku zbiorowego podłączenia? Edytowane 25 Lipca 2014 przez fleelf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.07.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 NS dobrze ci napisał, podobno nie ma głupich pytań, ale twoje niestety jest durnowate... ale żebyś się nie czuł, że normalni ludzie Cie zlewają to powiem:będzie droższe o:projekt, indywidualne kopanie, koszt inwentaryzacji (geodeta), wzrost kosztu usług i wielkość inflacji pieniądza przez 10lat ale takie rzeczy to nawet dziecko w 5 klasie podstawówki już wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.07.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Sąsiedzi oraganizują to nie ma że boli masz działką powinieneś płacić. Chcesz żeby oni pokryli koszty wodociąga a ty potem krótki odcinek przyłacza? Sprytne ale na 99% sąsiedzi nie odpuszczą kasy czy teraz czy za 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.07.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Może nie do końca sprecyzowałem.... mam niewielką szansę pokryć tą inwestycję teraz o ile koszt podłączenia w przyszłości będzie zbyt duży w porównaniu do zbiorowego podłączenia wody teraz. Na dziś jak wygląda taka różnica? Czy samodzielne podłączenie do istniejącej sieci wodnej będzie bardziej kosztowne, niż w przypadku zbiorowego podłączenia? Tak, będzie 10 razy drożej, bo inflacja (a co, tak se powróżyłam, nie można ???? . Jesli za 10 lat będziesz budował dom to i tak koszt podłączenia - jaki by nie był - będzie kropeleczką w morzu wydatków. Więc śpij spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.07.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ...Więc śpij spokojnie. O właśnie - śpij spokojnie, nieszczęsny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.07.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 O właśnie - śpij spokojnie, nieszczęsny Lubię jak ktoś z sensem tłumaczy nieszczęsnemu by spał spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts