lamcpp 25.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam,chciałbym zamontować płyty gipsowo - kartonowe przy ścianie wokół drzwi (tak aby ładnie wszystko równo było).Jest tam mało miejsca i żaden stelaż nie wejdzie, na co można je tam zamontować? czytałem o kleju gipsowym, ale czy np. zwykłe wkręty tez się będą trzymać? I czy nakładać na płyty tynk, czy można od razu gruntować i malować, bez tynkowania (ps. jak to uzyskuje wytrzymałość bez nakładania tynku, skoro na zewnątrz to zwykły karton?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 25.07.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam,chciałbym zamontować płyty gipsowo - kartonowe przy ścianie wokół drzwi (tak aby ładnie wszystko równo było).Jest tam mało miejsca To może wyrównać tynkiem a nie płytą ? i żaden stelaż nie wejdzie, na co można je tam zamontować? czytałem o kleju gipsowym, ale czy np. zwykłe wkręty tez się będą trzymać? Na stelażu montuje się ścianki działowe, tu raczej na klej, bez wkrętów. Do czego chcesz te wkręty wkręcić? Do cegly?I czy nakładać na płyty tynk, czy można od razu gruntować i malować, bez tynkowania żadnego tyku, tylko wyrównanie na łączeniach(ps. jak to uzyskuje wytrzymałość bez nakładania tynku, skoro na zewnątrz to zwykły karton?)ten karton można malować, tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 25.07.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Mówiąc najprościej - masz ścianę z gipsu, a na tym "tapetę" z kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamcpp 25.07.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 To może wyrównać tynkiem a nie płytą ? Tynkiem próbowałem, ale wyszły mi fale - dlatego raczej wolałbym rozwiązanie prostsze:) Na stelażu montuje się ścianki działowe, tu raczej na klej, bez wkrętów. Do czego chcesz te wkręty wkręcić? Do cegly? Do bloczka silikatowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.07.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Poszukaj profila kapeluszowego. Ma chyba 13mm wysokości co razem z płytą da Ci 25mm, zakładając że ściana z bloczków stoi w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts