gahan 25.07.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jakiś czas temu, rankiem, zauważyłam,że rośnie mi dziwny "guz" na czole, a dokładniej między brwiami, w centralnym miejscu. Narośl była twarda ( nie był to wrzód) , po kilku godzinach zaczerwieniła się, powiększyła się tak,że weszła "w pole widzenia" , a wieczorem wyskoczyły na żuchwie i koło ucha małe kulki węzłów chłonnych. Lekarz przepisał antybiotyk, zastanawialiśmy się czy coś mnie po prostu w nocy nie ugryzło - typu pająk czy jakaś meszka. Po kilku dniach opuchły okolice oka, a guz zaczął zasychac i zrobił się gruby, na milimetr strup martwej tkanki , który po kilkunastu dniach zaczął się stopniowo odrywac. Niestety została mi w tym miejscu spora, głęboka blizna, myślałam,że powoli zacznie znikac, ale widzę,że nic się nie dzieje. Zaczynam się martwic, bo blizna bardzo rzuca się w oczy i każdy myśli,że jestem po jakimś urazie. Ktoś mi doradzał stosowanie kolagenu - ale nie mam pojęcia czy to coś pomoże, a niestety nie jest to tani specyfik. Czy ktoś z szanownych forumowiczów stosował kolagen na blizny ? A może ktoś doradzi inne lekarstwo na tego rodzaju uszkodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.08.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Cześć, Z naszych wynalazków jest maść z cebuli - cepan http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=2356 Podobno świetnie wspomaga też gojenie blizn krem ze śluzu ślimaka http://www.elicina.pl/dzialanie_eliciny.php Jak zastosujesz, to zamelduj o efektach. Pozdrawiam i trzymam kciuki za udaną kurację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.08.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Skoro masz ubytek to raczej do dermatologa najpierw bym się wybrała. Niestety zmieniło się i musisz uzyskać skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu by dostać skierowanie do dermatologa Możesz jeszcze spróbować w dobrym salonie kosmetycznym, dziewczyny też znają się dobrze na skórze to jakaś paranoja - poprawiając jedno - popsuli drugie - z kiłą też muszę do lekarza pierwszego kontaktu iść??? A tak ogólnie to bardzo CI współczuję, moją bliznę chowałam jakiś czas, ale nie miałam jej na czole z moich obserwacji wszelkie maści wymagają regularnego wielokrotnego w ciągu dnia smarowania i masowania. Nie wytrzymałam masowania mojej szramy cepamem. Wiem jednak, że przy regularnym stosowaniu może działać cuda i wyprowadza skórę nawet z ciężkich poparzeń. Efekty widziałam. ,Ślimaka, kiedyś stosowałam na ślady po głębokich krostach i jakoś nie widziałam specjalnej poprawy. Z czasem się zabliźniło ale to była bardzo młoda skóra. Może przy takim ubytku wystarczy odżywiać skórę - jakiś dermosan, preparaty ze skrzypem.... jednak lekarz lub kosmetyczka lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.08.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Jeszcze w temacie ,ślimaka" nie była to raczej Elcina z linku cieszynianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.08.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dziękuję dziewczyny za odzew i rady Niestety u kosmetyczki usłyszałam,że z tak dużą i głęboką blizną kolagen sobie nie poradzi i zasugerowano chirurgię estetyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.08.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Właśnie tak pomyślałam jak opisałaś jak masz ubytek To na NFZ też robią, tylko nie wiem jak długo się czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts