LossKabanoss 25.07.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam! Znalazłem kilka informacji ale nic konkretnego i głównie stare tematy... a technika poszła do przodu Skułem płytki z łazienki i WC ze wszystkich ścian i wszedzie odpadły same kafle i pozostał klej. Klej trzyma mocno, gdy próbuje go skuc odpada z tynkiem pozostawiając wyrwy... Czy można bezpiecznie ułozyć płytki na tym starym kleju? Byłoby to dodatkowo łatwiejsze bo mam już wyrównane ściany tym klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 26.07.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Jeśli się dobrze trzyma to zagruntuj i klej nowe płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LossKabanoss 26.07.2014 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Dzięki za zainteresowanie!Czy w miejscach gdzie jest "grzebień" wyrównać na gładko?Czy w okolicach mokrych nakładać folię w płynie?Jaki klej byście polecili w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 27.07.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jeżeli klej się dobrze trzyma, to możesz spokojnie na nim okładać nowe płytki , chyba że jest nie równo to możesz delikatnie wyrównać na gładko , wtedy będziesz miał pewność ze podczas klejenia płytka będzie równo przylegać, bo jeżeli gdzieś ci zostanie nierówność to płytka ci będzie odstawać, jeżeli np, będziesz klej nakładał na płytkę to delikatnie może być nie równo, ale jeżeli będziesz klej nakładał na ścianę , a potem płytkę na to, to wtedy ściana lepiej jakby była gładka,Co do folii w płynie, kiedyś chyba to ktoś nakładał , więc teoretycznie nie trzeba , bo folia jest pod klejem,ale jeżeli masz to nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.07.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Z ta folia w płynie , ze prawdopodobnie jest pod klejem , to byłbym ostrożny . Jak płytki maja wiecej niz 10 lat , to ma 99% jej tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LossKabanoss 27.07.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 OK, wszystko jasne bardzo dziękuję za cenne wskazówki i informacje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 28.07.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 i jak? działa? bo też mam taką robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LossKabanoss 28.07.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jeszcze nie zacząłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts