Marec990 26.07.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 WitamJeszcze w tym roku planuję kupno działki.Jedną mam już na oku. Odpowiada mi lokalizacja jak i cena. Prąd jest na działce, woda również, kanalizacja w drodze.Zanim dokładnie ją posprawdzam i kupię, to mam kilka pytań: 1. Czy będę musiał płacić podatek lub jakieś dodatkowe koszty oprócz samego kosztu działki? Sprzedawca działki, to osoba prywatna.2. Czy posiadając już działkę (bez domu), trzeba miesięcznie coś płacić? Coś jakby "czynsz"?3. Czy jeśli z budową planuję ruszyć dopiero wiosną 2016 roku, powinienem na ten czas ogrodzić pustą działkę, czy nie jest to obowiązkowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 31.07.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Opłaty notarialne, (taksa Notariusza) sądowe (za wpisy do KW) oraz 2% podatku.Trzeba placić podatek w wysokości zależnej czy to działka budowlana czy rolna.Nie ma obowiązku grodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts