Złódzkiego 26.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witam Czy ktoś buduje dom wg projektu Madera? Bardzo chętnie posłucham, opinii, uwag, spostrzeżeń. Może ktoś opisze swoje zmiany z projekcie, może nawet doda zdjęcia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora30 07.01.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Czy ktoś buduje dom wg projektu Madera? Bardzo chętnie posłucham, opinii, uwag, spostrzeżeń. Może ktoś opisze swoje zmiany z projekcie, może nawet doda zdjęcia? pozdrawiam witaj, my z mężem początkowo wybralismy ten projekt gdyż odpowiadał naszym oczekiwaniom lecz chcieliśmy pozbyć się gabinetu i poszerzyc kuchnię kosztem tego gabinetu dlatego już bylismy przygotowani na zmiany, ale jakiś czas póżniej przypadkiem natknęłam sie na projekt Dom w ismenach i ten dom jest prawie identyczny jak Madera z tym że bez tego gabinetu no i wszystkie łazienki(oprócz toalety) maja okna, co nam odpowiada. Także kotłownia jest poszerzona ( w Maderze wg nas jest za mała) a zaletą sa dodatkowe drzwi wyjsciowe od bocznej strony garażu, co nam na rękę jesli chodzi o doprowadzenie opału (niż przez drzwi frontowe). Dlatego ostatecznie zdecydowalismy się na dom w ismenach z niewielkimi zmianami (poszerzxamy sypialnię i łazienkę kosztem garderoby i budujemy sie na wiosnę przyszłego roku:) do Madery podobne są inne projekty Sonia 2, i Otto 2. Pozdrawiam:) Edytowane 7 Stycznia 2015 przez dora30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złódzkiego 07.01.2015 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Hej. Ja też zastanawiałem się z żoną nad Maderą i Sonią, jednak wygrała Madera. Mimo,że będzie troszkę droższa w budowie to wrażenie robi bardzo fajne, miłe (widziałem na żywo już wybudowaną Maderę). Kotłownia dla mnie jest ok, bo będziemy ogrzewać gazem. My zaczynamy budowę wiosna-lato. Dziękuje za uwagi, bo wszystkie są cenne. Pozdrawiam i życzę cierpliwości oraz siły przy budowie będzie nam potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek80 19.02.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam,My również zastanawialiśmy się nad Madera, wygrała jednak Madera 2. Jeszcze większa powierzchnia, ale i tak wstępnie planowaliśmy podnieść w Maderze 1 strych o dwa pustaki.Teraz czekamy tylko za PnB i dogadujemy się z ekipą budowlaną. Mamy nadzieje ruszyć jak najwcześniej. Stan surowy zamknięty planujemy na koniec listopada. Budujemy się 70 km od Łodzi. Witam w klubie maderowiczow. Jest nas więcej na mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złódzkiego 19.02.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Hej. Na mojabudowa też jestem, wiec jak coś proszę podać nicka i bedziemy sie konsultować w trakcie budowy. My teraz jestesmy w trakcie zalatwiania dokumentacji, ale chyba zostaniemy przy Maderze 1. My chcemy zacząć też w tym roku i stan otwarty na koniec roku (mamy nadzieje, ze zdążymy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek80 21.02.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Na mojabudowa.pl mam ten sam nick. Jeszcze nie mam tam wpisów własnych, ale jak tylko ruszymy z fundamentalizm będę wszystko uwieczniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek80 21.02.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Z ciekawostek tylko dodam, że po pierwszych rozmowach z ekipami budowlanymi mamy 8000 zł różnicy w wycenie. Jedna firma wyceniła sso na 35000 robocizne, druga na 25000 + 15zl/mi ścianek działowych (w przypadku madery 2 to max 2000)Niezła różnica, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złódzkiego 22.02.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam. To fakt rozbieżność duża, uważam, że trzeba chodzić pytać się, ale uważać, żeby nie trafić na pseudofachowców. Wszystko przed nami, oby wszystko się udało po naszej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora30 13.12.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witajcie długo mnie nie było.Ostatnio pisałam w styczniu a tu już grudzień. Po tylu miesiącach w końcu zdecydowaliśmy się na inny projekt ale bardzo podobny do Madery. Jest to rpojekt APS 265. Dziwna nazwa wiem, ale wszystko nam sie w nim podoba, okna są idelane a w salonie nie takie duże te tarasowe tylko w sam raz. Ruszamy z budową na wiosnę, jesteśmy w trakcie załatwiania formalności. Tu jest link do naszego projektu jakby który był zainteresowany:) http://extradom.pl/projekt-domu-aps-265-LUA1374 . Mimo że mój projekt ma inną nazwę to będę tu zaglądać bo jednak te domy są podobne:) Pozdrawiam wszystkich maderowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts