Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months później...
Witam

Czy ktoś buduje dom wg projektu Madera? Bardzo chętnie posłucham, opinii, uwag, spostrzeżeń. Może ktoś opisze swoje zmiany z projekcie, może nawet doda zdjęcia?

pozdrawiam

witaj, my z mężem początkowo wybralismy ten projekt gdyż odpowiadał naszym oczekiwaniom lecz chcieliśmy pozbyć się gabinetu i poszerzyc kuchnię kosztem tego gabinetu dlatego już bylismy przygotowani na zmiany, ale jakiś czas póżniej przypadkiem natknęłam sie na projekt Dom w ismenach i ten dom jest prawie identyczny jak Madera z tym że bez tego gabinetu no i wszystkie łazienki(oprócz toalety) maja okna, co nam odpowiada. Także kotłownia jest poszerzona ( w Maderze wg nas jest za mała) a zaletą sa dodatkowe drzwi wyjsciowe od bocznej strony garażu, co nam na rękę jesli chodzi o doprowadzenie opału (niż przez drzwi frontowe). Dlatego ostatecznie zdecydowalismy się na dom w ismenach z niewielkimi zmianami (poszerzxamy sypialnię i łazienkę kosztem garderoby i budujemy sie na wiosnę przyszłego roku:) do Madery podobne są inne projekty Sonia 2, i Otto 2. Pozdrawiam:)

Edytowane przez dora30

Hej. Ja też zastanawiałem się z żoną nad Maderą i Sonią, jednak wygrała Madera. Mimo,że będzie troszkę droższa w budowie to wrażenie robi bardzo fajne, miłe (widziałem na żywo już wybudowaną Maderę). Kotłownia dla mnie jest ok, bo będziemy ogrzewać gazem. My zaczynamy budowę wiosna-lato. Dziękuje za uwagi, bo wszystkie są cenne. Pozdrawiam i życzę cierpliwości oraz siły przy budowie będzie nam potrzebna.

• 1 month później...

Witam,

My również zastanawialiśmy się nad Madera, wygrała jednak Madera 2. Jeszcze większa powierzchnia, ale i tak wstępnie planowaliśmy podnieść w Maderze 1 strych o dwa pustaki.

Teraz czekamy tylko za PnB i dogadujemy się z ekipą budowlaną.

Mamy nadzieje ruszyć jak najwcześniej. Stan surowy zamknięty planujemy na koniec listopada. Budujemy się 70 km od Łodzi.

Witam w klubie maderowiczow. Jest nas więcej na mojabudowa.pl

Hej. Na mojabudowa też jestem, wiec jak coś proszę podać nicka i bedziemy sie konsultować w trakcie budowy. My teraz jestesmy w trakcie zalatwiania dokumentacji, ale chyba zostaniemy przy Maderze 1. My chcemy zacząć też w tym roku i stan otwarty na koniec roku (mamy nadzieje, ze zdążymy).

• 9 months później...

Witajcie długo mnie nie było.

Ostatnio pisałam w styczniu a tu już grudzień. Po tylu miesiącach w końcu zdecydowaliśmy się na inny projekt ale bardzo podobny do Madery. Jest to rpojekt APS 265. Dziwna nazwa wiem, ale wszystko nam sie w nim podoba, okna są idelane a w salonie nie takie duże te tarasowe tylko w sam raz. Ruszamy z budową na wiosnę, jesteśmy w trakcie załatwiania formalności. Tu jest link do naszego projektu jakby który był zainteresowany:) http://extradom.pl/projekt-domu-aps-265-LUA1374 . Mimo że mój projekt ma inną nazwę to będę tu zaglądać bo jednak te domy są podobne:) Pozdrawiam wszystkich maderowiczów:)