baustellka 27.07.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Bystre umysly,Jastrzebie Oczy! tego lata zakasam rekawy i biore sie do pracy. Nim zaczne - potrzebuje fachowej porady. Jak i czym najlepiej mam wykonczyc miejsca w obrebie mych okien? Po wstawieniu nowych (juz kilka dobrych lat), nie zostaly wykonczone i tak to wyglada jak ponizej, na zalaczonych zdjeciach. Pianka juz sie powoli kurczy..czas reagowac! Pomocy rodacy! Baustellka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 28.07.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Piankę trzeba przyciąć czyli wyrównać, a resztę obrobić najlepiej płytami gipsowymi lub tynkiem. Ubytki w piance ewentualnie wypełnić nową pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nic nadzywczajnego na Twoich zdjęciach nie ma. Wyjąć kliny po bokach (nie ruszać tych na spodzie), uzupełnić piankę, obciąć naddatki i wykończyć czym tam Ci pasuje. Większość ekip pracuje na goldbandzie (tynk gipsowy- worek 30 kg to cena do 40zł). Niektórzy preferują inne materiały (zwykle tańsze). Myślę że na płytę kg nie bardzo jest miejsce. Tam gdzie nie ma - pomyśl o parapecie. Zwyczajnie potrzebna Ci ostatnia część tej pracy jaką są obróbki wykończeniowe. Montażyści nie oferowali tego w ramach wymiany okien?? Zwykle podając cenę za wymianę okien kalkuluje się także ten zakres pracy, chyba że ustalenia są inne. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baustellka 28.07.2014 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 hm... A czy sama plyta gipsowa dokladnie wypelni przestrzenie? Nie lepiej jednak tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baustellka 28.07.2014 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nic nadzywczajnego na Twoich zdjęciach nie ma. Wyjąć kliny po bokach (nie ruszać tych na spodzie), uzupełnić piankę, obciąć naddatki i wykończyć czym tam Ci pasuje. Większość ekip pracuje na goldbandzie (tynk gipsowy- worek 30 kg to cena do 40zł). Niektórzy preferują inne materiały (zwykle tańsze). Myślę że na płytę kg nie bardzo jest miejsce. Tam gdzie nie ma - pomyśl o parapecie. Zwyczajnie potrzebna Ci ostatnia część tej pracy jaką są obróbki wykończeniowe. Montażyści nie oferowali tego w ramach wymiany okien?? Zwykle podając cenę za wymianę okien kalkuluje się także ten zakres pracy, chyba że ustalenia są inne. . Dziekuje za info. Nic nadzwyczajnego, a jednak niezwyczajnie, bo sie ucze Chlopaki od montazu nie oferowali obrobki. Po dzisiejszym poscie juz bym ich tak szybko do domu nie puscila. Co to jest plytka kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Płyta karton - gips. Tanio, szybko. Ale stosuje się ją tam, gdzie są duże dziury. Uważam że w Twoim przypadku lepszy będzie tynk. Tylko... jeśli nie wiesz jak się do tego zabrać, to mam obawy o efekty.... Wymiana okien to wg mnie demontaż starych, montaż nowych oraz uzupełnienie ubytków tynkarskich. To jest domyślny zakres wycenianej pracy. Znam takich, co oferują nawet malowanie - oczywiście za dodatkową kwotę. Są jedna firmy tańsze, które nie precyzują tego i liczą na słabszy charakter Inwestora albo montezy załośnie opłacani którzy chętnie skończyliby robotę zanim na dobre się rozkręcą.. Czasem są przypadki gdzie ktoś chce taniej lub ma w planach szerszy remont włącznie z gipsami na ścianach - można się umówić na mniejszy zakres robót, także nie wiem czy w Twoim przypadku bylo to zamierzone i ustalone (i nie masz podstaw by wymagać obróbek) czy też padłaś "ofiarą" pogoni za niską ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baustellka 28.07.2014 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Droga Finlandio,wzburzylam pamiec i wiem! W planach byl szerszy remont z tynkami, dlatego tez okna nie dostaly "sukienek".Obawy o efekty mej pracy? Czas pokaze co potrafie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts