Juskra 29.03.2015 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Tomkowa, to ten mój pasek może się składać z jednej płytki zgadzam się że są w karo i nie mój rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 W poprzek wzdłuż,ja się pogubiłam. Czy wybrałaś jaki format ma być deski drewnianej na podłodze? a raczej czy ma być jedno dwu trzy lamelowa? I czy płytka drewnopodobna w korytarzach Ci pasuje do reszty planowanego wystroju? Wyeliminowanie jednego z rodzaju podłogi jest ok,pod warunkiem że chcesz aby salon nie wyodrębniał się od reszty, do tej chwili myślałam że ma być odwrotnie. Zostajemy przy dwóch rodzajach płytek mimo drewnopodobnych,zamienionych z szarymi? jaka jest szerokość korytarza tego do kuchni i tego długiego który prowadzi do sypialni? trochę już przez Ciebie wyszkolona... sprawdziłam szerokość korytarza 145 cm i znalazłam płytki drewnopodobne o długości 75 cm a ten do salonu ma 138 cm Ale ja nie jestem dalej do drewnopodobnych przekonana, jest to jedna z opcji tylko bo co innego w łazience a co innego prawie w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.03.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) Tomkowa, to ten mój pasek może się składać z jednej płytki Dokładnie Naprawdę są śliczne. A Tobie które pasują najbardziej? bo co innego w łazience a co innego prawie w całym domu Ale co masz na myśli, że to jakoś gorsze jest i do łazienki może być? Ludzie całe domy robią w drewnopodobnej płytce, której od drewna odróżnić nie można. Mają z głowy lakierowanie, olejowanie, skrzypienie itp. Przykład masz u Marty, że wygląda jak drewno. Piękna płytka, pięknie położona, fugi idealnie dobrane, więc niewidoczne Ale jeżeli nie jesteś przekonana, to nic na siłę Edytowane 29 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 dlaczego gorsza? na pewno łatwiejsza w użytkowaniu niż drewno ale zwykły gres też nie wymaga za dużo mam trzy powody 1.na taką piękną mnie nie stać a te z mojej półki cenowej nie są takiej dobrej jakości 2. będzie w całym korytarzy i łączyć się będzie nie tylko z drewnem w salonie ale z podłogą w sypialniach, jeszcze nie wiem co tam będzie ale na pewno nie taka deska jak w salonie, tylko albo tańsza, zwyklejsza albo panele 3. drewnopodobne płytki planowałam w łazience mi najbardziej podobają sie te drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Beatko jeszcze nie wybrałam rozmiaru desek do salonu, i dalej nie kumam o co chodzi z tymi lamelami:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.03.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Beatko jeszcze nie wybrałam rozmiaru desek do salonu, i dalej nie kumam o co chodzi z tymi lamelami:bash: http://img5.shmbk.pl/rimgspr/9266165_pad_253_200_dla-domu-materialy-wykonczeniowe-podlogi-drewniane-dab-amerykanski-natur-7876015-epoque-162-proteco-natura-tarkett.jpg?scale=canvas jednolamelowa dwulamelowa http://image.ceneo.pl/data/products/2177274/f-pamino-dab-natur-dwulamelowa-15x190x2250mm.jpg http://orfeusz.net/images/oferta/real/quick-step-kolekcja-classic-merbau-deska-trzylamelowa-327.jpg Czyli deska ma wymiar taki sam np a wzorek klepki różny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 ach, rozumiem już bardziej mi się podobają jednolamelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.03.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam w klubie mi też. A teraz do jednolamelowych też mają różne wymiary-dobrać drewnopodobne płytki łatwiej,przy pozostałych wg mnie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 29.03.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 ach, rozumiem już bardziej mi się podobają jednolamelowe mi też zdecydowanie jednolamelowe wiem, że dużo jest różnych pomysłów, ale pozwolę swoją skromną opinię przemycić widziałabym u Ciebie szary gres plus vivesy czy inne płytki pachworkowe w kuchni, bardzo podoba mi sie to połączenie i nie przejmowałabym się akurat tymi fugami (ale to ja) a wtedy nie trzeba byłoby się martwić dopasowywaniem drewnopodobnych i drewna w salonie i paneli w pokojach. Jedynie na ten skos nie mam pomysłu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.03.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 No to ja teraz powiem Zgadzam się z Martą, bo od początku tak uważałam: szara bazowa i patchwork. O drewnopodobnych zaczęłam pisać, gdy zaczęłyście roztrząsać kwestię fug. Też napisałam, że nie jest to tak bardzo ważne. Ja bym się wcale nie przejmowała tym skosem na połączeniu desek z płytką. Teraz to się wydaje takie niezwykle istotne, a w rzeczywistości nie będziesz na to zwracać aż takiej uwagi. Najważniejsze jest tu estetyczne, mądre wykonanie (wzór u Marty ). Proponuję, abyś przy najbliższej wizycie na budowie narysowała sobie kreskę łączącą oba rogi ścian. Tam byłoby łączenie. I popatrz, czy bardzo by to Cię raziło. Moim zdaniem będzie ładnie Czemu projektantka, robiac wizki nie dała na podłogę szarej płytki tylko drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 mi też zdecydowanie jednolamelowe wiem, że dużo jest różnych pomysłów, ale pozwolę swoją skromną opinię przemycić widziałabym u Ciebie szary gres plus vivesy czy inne płytki pachworkowe w kuchni, bardzo podoba mi sie to połączenie i nie przejmowałabym się akurat tymi fugami (ale to ja) a wtedy nie trzeba byłoby się martwić dopasowywaniem drewnopodobnych i drewna w salonie i paneli w pokojach. Jedynie na ten skos nie mam pomysłu:) Martuś, TY u mnie ja u Ciebie szukałam tych heksagonów w łazience i znowu podziwiałam też opcja którą opisujesz jest mi bliższa sercu i myślę że opanuję te fugi a jak zobaczę te płytki 60x60 i okaże się ze mi sie spodobają to w ogóle nie powinno być problemu i pewnie będzie jak z dachem, podziwiasz przez pierwsze 2 tygodnie a potem się opatrzy na skos chyba nie poradzimy a tak a propos dachu - dziś byłam na inspekcji i jest umyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 29.03.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Martuś, TY u mnie ja u Ciebie szukałam tych heksagonów w łazience i znowu podziwiałam też opcja którą opisujesz jest mi bliższa sercu i myślę że opanuję te fugi a jak zobaczę te płytki 60x60 i okaże się ze mi sie spodobają to w ogóle nie powinno być problemu i pewnie będzie jak z dachem, podziwiasz przez pierwsze 2 tygodnie a potem się opatrzy na skos chyba nie poradzimy a tak a propos dachu - dziś byłam na inspekcji i jest umyty Jus, właśnie po tym jak wczoraj szukałam połączenia korka i płytki dla Ciebie postanowiłam zrobić na wzór Chloe i Twój spis treści:) To tak na marginesie - jakbyś potrzebowała coś u mnie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 acha na pierwszą stronę nie dotarłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) No to ja teraz powiem Zgadzam się z Martą, bo od początku tak uważałam: szara bazowa i patchwork. O drewnopodobnych zaczęłam pisać, gdy zaczęłyście roztrząsać kwestię fug. Też napisałam, że nie jest to tak bardzo ważne. Ja bym się wcale nie przejmowała tym skosem na połączeniu desek z płytką. Teraz to się wydaje takie niezwykle istotne, a w rzeczywistości nie będziesz na to zwracać aż takiej uwagi. Najważniejsze jest tu estetyczne, mądre wykonanie (wzór u Marty ). Proponuję, abyś przy najbliższej wizycie na budowie narysowała sobie kreskę łączącą oba rogi ścian. Tam byłoby łączenie. I popatrz, czy bardzo by to Cię raziło. Moim zdaniem będzie ładnie Czemu projektantka, robiac wizki nie dała na podłogę szarej płytki tylko drewno? kurcze, a dziś byłam na budowie, to bym to zrobiła. Muszę zebrać sie w sobie i kupić też ten styropian i "zbudować" kuchnie Macie racje co do tych fug, ja dlatego tak drążyłam ten temat bo nie rozumiałam o co Wam chodzi z tymi fugami ale po Waszych zdjęciach już wiem w moim mieszkaniu nie mam różnych wielkości płytek obok siebie wieć tego nie rozumiałam, a póki co, mało po salonach chodziłam, zresztą tam w tych boksach to chyba zazwyczaj są płytki w zestawach i wszystko się idealnie łączy. Ciągle sobie powtarzam ze mam jeszcze dużo czasu i mam czas na wybór płytek, te vivesy i ich format wymógł przecież taki temat Nie wiem czemu dała drewno, teraz mam z płytkami, chcecie zobaczyć? Edytowane 29 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 29.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Oczywiście,że chcemy:)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Jak nie dała szarej? te co mi przysłałaś miały szarą to ja na jednym wstawiłam drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Szukam możliwie najbardziej podobnej do jasnego karmelowego bambusa płytki drewnopodobnej. Musi mieć 8,5-9 cm szerokości !!! i to jest problem. Cena prawie nie gra roli, bo ja tego potrzebuję tylko 1m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Szukam możliwie najbardziej podobnej do jasnego karmelowego bambusa płytki drewnopodobnej. Musi mieć 8,5-9 cm szerokości !!! i to jest problem. Cena prawie nie gra roli, bo ja tego potrzebuję tylko 1m2. a ja się zastanawiam czy ta drewniana podłoga w salonie przy wyjściu na taras to zaraz sie nie zniszy, co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.03.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Jak nie dała szarej? te co mi przysłałaś miały szarą to ja na jednym wstawiłam drewno. No dała ja też widziałam,tylko korytarza nie było widać, a szara jest ok,białe drzwi do tego mają być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts