Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Udusić raczej :rotfl::rotfl:

oj tam, oj, tam, może trochę :p

Płytki : zwał jak zwał :) ale masz rację ( O! matko, znowu :p ) Geotiles raczej wybiorę :D

Docelowo Katowice.

Zrobimy tak że najpierw na moje stawiania kłócą a potem do Juskry na kawę ;)

O co chodzi z tym 'forumowiczów wielkim sercem'?

Blisko :) kłócą? ale co Twój android miał na myśli ?:p

Brałyśmy udział w licytacji dobroczynnej :)

nie jest tak źle :) też kawałek będziecie mieli na budowę, my mamy 15 km, i tak raz na tydzień, dwa tygodnie tam zaglądamy bo nas tak cieszy ten domek :)

Ja na to że pasek nad piecem to wtedy patchworki między zabudowę 2x praktyczność nad piecem i na podłodze pomiędzy szafkami,ale sama wybierz co Ci serce dyktuje zostały takie drobnostki że wszystkie ładne-do tego zamieszam może elka ale odwrotnie.

Jeżeli Śląski zlot to zapraszam tez do mnie,kuchni nie będzie jeszcze,ale gril jak najbardziej.

Aniko która Ruda,bo i Rudą i Katowicami graniczę teraz.

Masz Beata rację, przy okazji poproszę jeszcze o taką wizkę :)

Ale na razie kończymy z kuchnią, potrzebna mi jest łazienka ze względu na instalacje, a jak zauważyłam długo NAM :D schodzi aby zminimalizować ilość wersji do 2 :)

To czekamy aż Karolina wprosi się do rodzinki :D i organizujemy się dziołchy :D

wow, żeby za Wami nadążyć, trzeba byłoby zrezygnować z pracy :D

opcja Tomkowej też mi się podoba (dywan + pasek wychodzący na ścianę "z" dywanu)

natomiast byłabym zdecydowanie za zostawieniem patchworkowych płytek przy zlewie ze względów estetycznych ("mi się podoba jak tam są" :D) ale też praktycznych. Zawsze się trochę jednak chlapie, nie zawsze samą czystą wodą. Musiałaby tam być jakaś naprawdę dobra farba - a to oznacza, że ta naprawdę dobra farba ($$$) musiałaby być też wszędzie indziej w kuchni ...

A która łazienka?

A jak nasz nie zdyscyplinujesz stwierdzeniem że wybrano,tak i tak to wersji będzie nadal przybywać,

łazienka na parterze, jest w kontrakcie z projektantką, ta w piwnicy opanowana :) rezygnujemy z kącika na wiadra ( będzie w innym, niespodziewanym miejscu w piwnicy) i robimy tam prysznic :)

Was nie da się zdyscyplinować :D musicie mieć pewną dozę niepewności :)

wow, żeby za Wami nadążyć, trzeba byłoby zrezygnować z pracy :D

opcja Tomkowej też mi się podoba (dywan + pasek wychodzący na ścianę "z" dywanu)

natomiast byłabym zdecydowanie za zostawieniem patchworkowych płytek przy zlewie ze względów estetycznych ("mi się podoba jak tam są" :D) ale też praktycznych. Zawsze się trochę jednak chlapie, nie zawsze samą czystą wodą. Musiałaby tam być jakaś naprawdę dobra farba - a to oznacza, że ta naprawdę dobra farba ($$$) musiałaby być też wszędzie indziej w kuchni ...

Masz rację, to samo dziś powiedziałam mężowi, że to że nie będziemy mieli kafelek wzdłuż blatu nie znaczy że zaoszczędzimy ( bo on już się ucieszył :p ) bo nie wiem ale także podejrzewam ze ta farba ceramiczna będzie miała kosmiczną cenę :(

Z tym paskiem się zgadzam, poza tym tam jednak będzie mokro a nie wygląda to jakoś źle

Z tą pracą to masz rację, ja dziś żaliłam się córce, co to będzie jak wrócę z zwolnienia do pracy, a niestety już mi się kończy laba, będę za Wami tęsknić :( bo kontakty będą rzadsze, zdecydowanie :(

Przejrzałam wątek : piękne mieszkanie/ domek się szykuje i widzę że płytka patchworkowa się pojawia. Ja mam wspomnianą vives comillas do wiatrołapu kupioną i powiem tak : na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach, jest boska :)

Kolorystyka kuchni podobna do mojej bo szykuję się na dąb olejowany plus biel. Cały czas nad blatami myślę i ścianą. Miał być patchworkowy barwolf ale się waham barwolf.jpg Cena odstrasza a sama płytka jest bardzo zobowiązująca.

Martuś, łazienkę podobną do Twojej na górze chyba :) biało - drewniana lub jasnoszaro drewniana :) reszta w rękach projektantki :)

Waniliana witaj, cieszę że Ci sie podoba, to na razie tylko plany :) ale wcześnie zaczęłam się przygotowywać :) Ty chyba dalej jesteś w realizacji?

płytka śliczna, to mozaika ?

Projektantka kontrakt kuchenny też ma i co ?

Chcesz najpierw pokazać co ona proponuje ?

tak, myślę że od tego wyjdę :)

wiem z tym kontraktem to trochę za górnolotnie powiedziane, ale nie przewidziałam takiej pomocy na fm i okazało się ze ona tylko wizki mi robi ale naprawdę dużo było tych wizek, taki zawodowy projektant robi 3 i tyle a ja ją ciągle o coś nowego proszę więc mimo wszystko myślę że to dobrze wydane pieniądze