Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

hahaha, urocze zdjęcie:D

Jednak muszę być konsekwentna w moim podejściu do psów - czy mały, czy duży psychika ta sama i zasady powinny być te same;) szczęście, że Wasz Frodo nie przejawia tendencji do dominacji, bo powarczałby przy próbie zrzucenia go z łóżka;) Hitem dla mnie była miniatura jamniczki długowłosej, która leżąc na sofie w salonie nikogo na ową sofę nie wpuszczała - a już najmniej swego pana;) A facet 190 i 100kg wagi i nie mógł usiąść, bo ta mała menda rzucała się na niego z zębiskami:jawdrop: A "pan" nic i siadał cichutko skrawkiem pośladka na pufie:lol2:

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Waniliowa, ta druga lampa prześliczna :) podobna chce u siebie nad stołem ;)

Karolina, ponoć Sosnowiec to już nie Śląsk ;P

Ruda 'Ruda' ta główna ;) wszyscy mają z tym problem, Koło dworca PKP mieszkam ;P

Nie wiem jak długo. P. Lidka (nasza pośrednicząca) pokazywała nam harmonogramy innych ostatnich budów jakie prowadziła z podobnym standardem wykończenia i tam od postawienia domu do oddania kluczy mijalo Max 2 tygodnie ale jakoś nie spytałem czy już wszystko suche ;P w dużej mierze tam już wszystko przyjeżdża gotowe (rury, okablowanie, kontakty, KG) tylko dopuszcza to później 2 panów ;P

Vaniliana mnie ta pierwsza zauroczyła, do sypialni dziewczynek jak znalazł :) słoiki też ciekawe :D

Ana mój piesek nawet nie umie warczeć :D możesz mu grzebać w misce i nic, ten głupek mały podbiega do każdego psa i chce się bawić i nie zraza się jak mu kły pokazuje piesek

Karolina mój mąż mówi że posiadacze psów dzielą się na dwie kategorie, tych co śpią ze swoimi psami i tych którzy się do tego nie przyznają :D

Aniko wszyscy Ci będą zazdrościć tego tempa!

Może zlot zrobimy jak Anika postawi swojego klocka :D i żeby zobaczyć to na własne oczy

Fajnie psa mieć. Mojego taty poprzedni pies to było bydlę ogromne. Niesamowicie groźny, trochę nawet agresywny a też z właścicielem spał ;)

ja tam boję się takich, bo dla właściciela przytulas a dla gości groźny, ostatnio byłam w Wiśle i tam stoi gościu z Mastifem Tybetańskim, podobno łagodny jak baranek, nawet go poszmyrałam :) ale wielki i śliczny

A to nasze maleństwo [ATTACH=CONFIG]310861[/ATTACH]

Przy okazji pochwalę męża : za wyjątkiem pokrycia dachu wszystko tu robił sam

jest co podziwiać! szacunek wielki dla męża :) jest z czego i kogo być dumnym :) domek sympatyczny, zapowiada się mały dworek :) jak będzie elewacja? bo dach grafitowy? widzę że macie już podbitkę a nam powiedzieli ze dopiero jak tynki będziemy robić to podbitkę przy okazji

to dziś robione zdjęcie, ale Wam napadało śniegu, u nas też dziś padało ale już się stopił. No i piesek już pilnuje obejścia :D

A nie, zdjęcie jakoś z lutego chyba jak nie dalej . Dachówka jest czarna, plan zagospodarowania przestrzennego zadecydował za nas. Podbitka razem z pokryciem dachu byłą robiona, póki co jest tylko zaimpregnowana i w okropnym kolorze, pewnie jesienią będziemy malować. Elewacja to skomplikowana sprawa i napiszę wieczorem co mi po głowie chodzi

U nas też był. Musimy mieć czerwoną albo brązowa. Marzyła mi się taka jak twoja Waniliana :) psa też Masz fajnego. A mąż jeszcze niech drzewo poradzi i będzie już przysłowiowym prawdziwym mężczyzną ;) pięknie mu to wszystko wyszło.

Też jestem ciekawa elewacji

A z psem mojego taty to on go przygarnol i wiadomo było ze jest agresywny, słuchał tylko taty i gdyby go nie wziął to by go uspili. Szkoda by było zwierzaka nawet jeśli taki miał charakter. I tak marnie skończył bo sąsiad w akcie zemsty na tacie podrzucić mu zatrute mięso. Długo walczyli, przekraczał mu krew ale i tak zdechł :(

Ja planuje labrador ale 4 letnia córka chce ze schroniska czego ja się jednak boję.

Ale śliczne te Wasze psiaki:D:D

A to moje, obie ze schroniska, owczarkowata po ciężkich przejściach:( Miała 2,5 roku jak ją braliśmy, byłam w ciąży z najstarszym. Półtora roku później wzięliśmy ze schroniska drugą:)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpsqlvuwljy.jpg

Polecam przed wzięciem psa ze schroniska odwiedzić forum dogomania.pl - tam poszczególne psy mają swoje wątki, jest sporo o ich zachowaniu i charakterze. Z pewnością warto prześledzić, zwłaszcza jak są małe dzieci:)

Schroniskowce są podwójnie wdzięczne!:)

o ja Cię... motywujecie mnie coraz bardziej na schroniskowego... przeszło mi to kilka razy przez myśl... ale jakoś zawsze miałam pietra, bo mam małe dzieci i wolałabym mieć od szczeniaczka by się wychowywał w domu z dziećmi... no ale wiem że te schroniskowe są mega wierne i oddane... dwa - zwyczajnie chciałabym zrobić coś dobrego w życiu i pomóc jakiemuś psiakowi... może za rok...