Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

zakupy świąteczne... wybaczcie brak gospodyni :) cieszę się że dobrze się tu czujecie :) Aniko jak zaczniesz budowę to przeniesiemy się z zabawkami do Ciebie :)

Moja córka duża już jest więc się nie wypowiadam bo jak obserwuję młode mamy które teraz wychowują a moje podejście do córki to różni się ono zdecydowanie, nie wiem czy to chodzi o kwestię kar ale zdecydowanie o to, co wolno a co nie, a mam wrażenie że teraz dzieciom wszystko wolno... oczywiście że generalizuję, tak jak w kwestii spania z psem :) ja to lubię :) i powiem więcej zachowuję się jak te mamy wokół mnie i pozwalam psu za dużo, przyznaję się bez bicia :(

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Potwierdzam, że bordery to cudne psiaki, że wymagają dużo czasu i czasami bywają wytworne ;) Trochę mi już z czasem przeszło, ale miałam na jego punkcie kompletnego fioła, nawet dzieci mówiły, że to moje trzecie dziecko :) Nauka sztuczek, freesbe, tor przeszkół, tunel, rower, to tylko część tego, co robiliśmy :D Obecnie trochę mniej ;) Owczarka, labradora i psa ze schroniska też miałam! Pierwszy został nam ukradziony, drugi sam odszedł, a trzeciego zwróciliśmy po kilku tygodniach, bo zaatakował córkę..

Juskra, listwy są antracytowe. Specjalnie dla Ciebie (na chwilę):

[ATTACH=CONFIG]310890[/ATTACH]

dziękuję :D ładnie to wygląda, zostaw, komuś się przyda, bo takich wyborów jest mało, ja białe bym chciała. Czy kupiłaś je już w tym kolorze czy malowałaś razem z ościeżnicami? i masz kafelki w idealnym według mnie kolorze, jak się to wszystko sprawuje pod względem utrzymania czystości?

Malowałam razem z ościeżnicami. Kafelki pod względem czystości i ogólnie sprawują się super :) Przed wykonaniem też miałam ogromny dylemat, czy tak zrobić, ale taka była pierwsza myśl i pomysł. Trudno było znaleźć przykłady takich rozwiązań. Biłam się z myślami, ale cieszę się, że byłam wystarczająco odważna ;) A ponieważ okropna ze mnie zołza, fotkę zabieram :lol2:

ach :)

zabudowa w L, grafitowe ściany i wiszące szafki, i pasek ale tu mam furkę, jeden od Pestki biegnący przez półwysep do sufitu, a drugi przez środek zabudowy biegnący nad płytą :) patchworki geotiles manises ze względu na rozmiar i cenę :D ale zanim je kupię muszę je zobaczyć na "żywo" jak mi się nie spodobają będę szukać innych patchworków, pozostałe płytki szare 60x60, jeszcze nie wybrałam jakie ale jest ich masa przecież i też będę wybierać raczej w salonie stacjonarnym, no przejście salon - kuchnia z płytkami wchodzącymi w salon :D

edit

czyli ta

11.jpg

tej drugiej nie mam, bo zależy mi aby zajęła się łazienką, gdyż za msc wchodzi elektryk, potem wod- kan i muszę mieć to ustalone ale zrobi mi ją jeszcze :D

Edytowane przez Juskra

z bliska wyglądają tak te szafki, piekarnik zamienił się z lodówką, blat ciemnoszary prawdopodobnie ale nie pytaj z czego, chcę z konglomeratu bo podobają mi się zlewy podblatowe, no i podłoga na tej wizce jest inna, zostaje tylko pasek patchwork a reszta to szare płytki

_JUSKRA-kuchnia-6k-01.jpg

Moja córka duża już jest więc się nie wypowiadam bo jak obserwuję młode mamy które teraz wychowują a moje podejście do córki to różni się ono zdecydowanie, nie wiem czy to chodzi o kwestię kar ale zdecydowanie o to, co wolno a co nie, a mam wrażenie że teraz dzieciom wszystko wolno... oczywiście że generalizuję, tak jak w kwestii spania z psem :) ja to lubię :) i powiem więcej zachowuję się jak te mamy wokół mnie i pozwalam psu za dużo, przyznaję się bez bicia :(

Moim dzieciom dużo wolno ale zawsze pod warunkiem że nie naruszają granic innych. To tak naprawdę chyba jedyna zasada od której nie ma odwołania ;) Co do reszty można dyskutować z mamą :cool: Kiedyś dużo częściej mówiłam "nie" , potem córcia podrosła i zaczęłą pytać "dlaczego"? I wtedy przyszło olśnienie : w wielu przypadkach mogę powiedzieć nie, zabranianie wielu rzeczy to odruch. Pozbyłam się tego odruchu i teraz zamiast zabraniać dzieciom wchodzić na parapet zastanawiam się jak go poszerzyć w ich nowym pokoju żeby sobie mogli na nim wygodnie i bezpiecznie siedzieć :wiggle:

z bliska wyglądają tak te szafki, piekarnik zamienił się z lodówką, blat ciemnoszary prawdopodobnie ale nie pytaj z czego, chcę z konglomeratu bo podobają mi się zlewy podblatowe, no i podłoga na tej wizce jest inna, zostaje tylko pasek patchwork a reszta to szare płytki

[ATTACH=CONFIG]310997[/ATTACH]

A blat z konglomeratu robią te same firmy co meble? Jak widać słabo jestem zorientowana w temacie biorąc pod uwagę ile czasu mi zostało do podjęcia decyzi :bash: Już pytam wujka google

Edit ; wujek google sugeruje jakieś kosmiczne ceny - 600-1200 zł m2?

Edytowane przez waniliana

Waniliana, mogą te same ale możesz także sama zamówić bezpośrednio u producentów :) tak zazwyczaj jest taniej, pogadaj z Martą, ona niedawno zamawiała blaty ale z akrylu chyba, to też fajna opcja bo możesz sobie "wyrzeźbić" zlew w blacie :)

co do poszukiwań na moim wątku, to spójrz na pierwszą stronę, tam masz wszystko usystematyzowane i automatem przenosi Cię do konkretnej strony :D

Moim dzieciom dużo wolno ale zawsze pod warunkiem że nie naruszają granic innych. To tak naprawdę chyba jedyna zasada od której nie ma odwołania ;) Co do reszty można dyskutować z mamą :cool: Kiedyś dużo częściej mówiłam "nie" , potem córcia podrosła i zaczęłą pytać "dlaczego"? I wtedy przyszło olśnienie : w wielu przypadkach mogę powiedzieć nie, zabranianie wielu rzeczy to odruch. Pozbyłam się tego odruchu i teraz zamiast zabraniać dzieciom wchodzić na parapet zastanawiam się jak go poszerzyć w ich nowym pokoju żeby sobie mogli na nim wygodnie i bezpiecznie siedzieć :wiggle:

moim zdaniem przede wszystkim trzeba z dziećmi rozmawiać i tłumaczyć im wszystko co się wokół niego dzieje :)

To jest już chyba taki współczesny model wychowywania. Moje dzieci (no syn ma 9mies więc jeszcze go wychowywanie nie dotyczy i nie tłumaczę mu czemu mówię NIE jak próbuje zjeść buciki od lalek córki ; P ) we wszystkim co je tylko dotyczy i nie stanowi zagrożenia same decydują i jak Młoda chce iść przebrania za wrozkowa księżniczkę z całym osprzętem (korona, różdżka, skrzydła itp) to z jakiej paki mam jej tego zabronić? Pewnie niektórzy widząc moja kurtkę wiosenną sami wyrażają że ubralam się jak klaun ;P

Dzięki za streszczenie kuchni bo jak mówiłam sama też się polubiłam :)

Tak więc opowiadasz ze łazienka?

SZanowne Panie, korzystając raz jeszcze z uprzejmości Juskra chciałabym zaprosić do siebie , a raczej poprosić o pomoc, zwłaszcza z kuchnią:rolleyes: We wtorek mam pomiar, do połowy czerwca ma stanąć już gotowa w domu a ja jestem w proszku :o Help

Juskra pokazałam też co mi chodzi po głowie w związku z elewacją. Tu też muszę podjąć decyzję bo kolorowe drzwi zobowiązują i zanim takie zamówię muszę wiedzieć jak będzie wyglądała reszta domu.

Waniliana, ale gdzie można się do Ciebie wprosić?;) gdzie Twój wątek?:)

Aniko - u mnie też wolna wola w decyzjach - pamiętam, jakie wywoływaliśmy poruszenie, jak chłopcy po narodzinach brata namiętnie spacerowali po okolicy z dziewczyńskimi wózeczkami i lalami w środku (starszy miał wówczas 5 lat! a młodszy 2,5). Lala miała pampersa, w każdym wózku była tetra i buteleczka - zajmowali się swoimi lalami naprawdę długo:lol2: I niejednokrotnie mijałam babki, które psioczyły pod nosem "Ależ ona ubiera te swoje córki, tak ponuro, zamiast dać różowe spodnie w motylki":lol2:

Justynko - którą łazienkę teraz urządzamy?:)

Opowiadaj o niej - co, jak, gdzie:D