Juskra 01.04.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ana skąd Ty bierzesz te pomysły ale ja chyba bym się zbyt klaustrofobicznie czuła w tej kabinie bidetka odpada, wszystko byłoby zachlapane, z trafieniem też byłby problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Można zrobić niższą ściankę i dalej szybę.A sama kabina wewnątrz jest dość duża;) Może stąd ten pomysł, że dla mnie prysznic tylko latem i na chwilę - za to wanna cały rok - uwielbiam te piany, bąbelki, wylegiwanie się z książką, winko i świece:D Dlatego wanna u mnie na pierwszym miejscu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Można zrobić niższą ściankę i dalej szybę. A sama kabina wewnątrz jest dość duża;) Może stąd ten pomysł, że dla mnie prysznic tylko latem i na chwilę - za to wanna cały rok - uwielbiam te piany, bąbelki, wylegiwanie się z książką, winko i świece:D Dlatego wanna u mnie na pierwszym miejscu:) u nas jest odwrotnie, upieram się o wannę a korzystam z niej wyłącznie ja i to kilka razy w roku zazwyczaj prysznic i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.04.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 u mnie na stanie w łazience są jeszcze wilgotne chusteczki zawsze - więc można po bidecie papierem a jak się coś "przyklei" to potem tymi chusteczkami no ale - mam nadzieję że goście nie będą korzystać zbyt, bo to łazienka dzieci - kibelek gościnny mam osobno a co do wanny - my też głównie prysznic... wannę dałam tylko w dzieciowej, bo wygodniej mi jest je kąpać w wannie... no i sama chętnie teraz się w niej rozkładam nie codziennie... ale raz w tyg sobie kąpiel sprawiam jedna wanna w domu jest wskazana choćby raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Karolina, chyba temat ręczników bidetowych wyczerpałyśmy też uważam ze wanna musi być długie zimy, winko i książka ale zamiast świeczek dałabym osobne oświetlenie nad wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 też uważam ze wanna musi być długie zimy, winko i książka ale zamiast świeczek dałabym osobne oświetlenie nad wanną ale tylko kilka razy w roku:lol2: Ale oczywiście, jeśli takie masz przyzwyczajenie to zostaw wannę tam gdzie była. Ale może zamienić umywalki z ubikacją? Będzie pożytek z dziennego światła przy makijażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 maluję się w sypialni mam tam toaletkę, w nowej też tak planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Ana, wanna pod oknem byłaby super, ale w tej łazience raczej zmieści się tam nie dłuższa niż 150 cm. A taka wanna, to balia raczej Albo coś źle policzyłam Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 no nie żartujcie, wanna 150 cm gdy cały dom z garażem ma 300 metrów ?:rotfl::rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Tomkowa - szerokość łazienki to 250 - 70cm drzwi prysznicowe - 8 ścianka, zostaje na wannę 172 - zatem na styk wanna na 170 (a to już duża wanna), albo z zapasem 10cm 160;) nie wiem ile wzrostu ma rodzina Justy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 no nie żartujcie, wanna 150 cm gdy cały dom z garażem ma 300 metrów ?:rotfl::rotfl::rotfl: hahaha, przecież w ogóle nie korzystacie - to po co Wam większa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Tomkowa - szerokość łazienki to 250 - 70cm drzwi prysznicowe - 8 ścianka, zostaje na wannę 172 - zatem na styk wanna na 170 (a to już duża wanna), albo z zapasem 10cm 160;) nie wiem ile wzrostu ma rodzina Justy;) Odejmij jeszcze 30 cm na zabudowę geberitu i szafki nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Piękne płytki, które pokazujesz Nie znoszę półkowych wnęk w ścianach, bo wg mnie nie są ładne Mówię o takich, których fotka pojawiła się wcześniej Zupełnie inaczej wygląda taka wnęka równa z poziomem wanny. Pamiętaj, że to dodatkowe miejsce, które zawsze jest mokre i nieustannie je trzeba czyścić z resztek płynów, mydeł itp. Poza tym, im mniejsza ekspozycja kosmetyków, tym lepiej. Skoro sama zażyczyłaś sobie ściankę, to okej, zgoda Czy wymiary podane na rzucie przewidują już zabudowę spłuczki geberit na ścianie z wc? ominęłam, wybacz mi też nie podoba sie nadmiar kosmetyków w łazience, bardzo. Widziałyście jakie fotki mieszkań ludzie dają do ogłoszeń? makabra, pełno butelek nie wiadomo jakich specyfików, ja wolę jak jest to dyskretnie wyeksponowane, przecież to nic pięknego jak widać jakiego żelu używasz z drugiej strony bez sensu dla mnie przelewać je do jakiś ładnych pojemników. Więc chciałabym mieć jakąś dyskretną półkę, może być niewielka bo choć pracuję w drogerii to używam jednego rodzaju żelu aż się skończy a półki wolę aby miały bardziej dekoracyjne przeznaczenie uff myślę że wymiary nie przewidują geberitu płytki piękne, ale widziałaś cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Odejmij jeszcze 30 cm na zabudowę geberitu i szafki nad nim A musi być zabudowa na całą ścianę 187cm? No, ale chyba nie ma co roztrząsać, bo Justynka nie chce wanny pod oknem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 No, nie ma co roztrząsać A jak sobie wyobrażasz zabudowę nie na całą ścianę? Nie musiałaby być w całości w szafkach, ale całość musiałaby być równa, więc zabudowa zrobiona na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.04.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 hej przebrnęłam przez wątek, jessuuu ile postów w tak krótkim czasie!! mam takie na szybko takie moje spostrzeżenia: - płytki wzorzyste w kuchni są bombowe, kiedyś je też chciałam, w końcu zrezygnowałam i teraz znowu wracam do nich - zwłaszcza te wielościany i arabski - cudne. Ja bym zwróciła uwagę na szerokość tych płytek, żeby była taka sama jak szerokość wyspy, żeby nie ciąć ich - czyli nie 44 cm tylko 60 cm - tyle ile ma bok tej wyspy - co do tych szarych płytek - to może dać je prostokątne, i układać na cegiełkę, na mijankę, wtedy jakkolwiek pójdzie ta fuga nie będzie przeszkadzać - tak jak te drewnopoddobne płytki chciałyście układać. - jestem przeciwniczką robienia grzejnika w łazience po to żeby suszyć na nim ręczniki - znam dużo lepsze dekoracje w łazience. Obok jest pralnia, wiec można tam powiesić ręcznik do suszenia U mnie tak jest i sie sprawdza super, w łazienkach mam tylko podłogówkę. zapowiada sie cudny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dzięki Emila naprawdę przebrnęłaś przez wątek ? twarda jesteś, tym bardziej witaj i rozgość się wszelki rady, wskazówki, śmieszne wypowiedzi i głupie gadki mile widziane . Tak szczerze zastanawiałam się nad tym grzejnikiem, jak okaże się że nie znajdzie się na nie jakieś miejsce, bez żalu się z nim pożegnam, co do płytek, w głowie mam wersję 60x60 jak te geotiles, tylko muszę zobaczyć nie tylko w necie i też coraz bardziej przemawiają do mnie jakiś nurty arabskie ale tylko w takim łagodnym strzale Ana, Tomkowa, wanny pod oknem mówimy nie ma co roztrząsać zabudowy jak będę miała dużo pieniędzy a córka się już wyprowadzi ( a tak w ogóle czy ona się wprowadzi...? ) to zrobię sobie pokój kąpielowy w pokoju synka ( obok łazienki jest) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jus, to ten pomysł na wejście płytkami w salon. Nie zrobiłam tego ładnie, bom nieczasowa nadal. Deski powinny być tej samej szerokości, jak te w salonie i może płytka jedna, bo zdaje się, że zdecydowałaś się na forkmat 60x60. Wstawiłam niezbyt zgrabnię tę kuchnię, ale chodziło mi o te krzesełka a'la Thonet. A w łazience pokombinowałabym z zamianą wanny z prysznicem, żeby uzyskać miejsce na wannę wolnostojącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Teraz mi przyszło jeszcze do głowy, że zrobiłabym drzwi (wejście) do pralni z łazienki - mamy tak teraz, a pralnia maleńka, ale komfort wyrzucania brudów bezpośrednio do kosza w pralni nieoceniony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.04.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 aaa i jeszcze jedno - ktoś się pytał o zapachy obornika przy wentylacji mechanicznej. mnie też sąsiad uraczył takimi zapachami. W domu nie było nic nie czuć :D tylko nie wiem czy to kwestia dobrych filtrów - jesteśmy mega alergikami wiec powietrze mamy krystalicznie czyste. akurat tego dnia myłam okna w domu - fixy na dworze - to było najszybsze mycie okien na świecie hahaha - na bezdechu. tez mam tą magiczną myjkę - uratowała mnie wtedy hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts