Juskra 01.04.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Kasiu, ale w tym układzie proponujesz aby w kuchni były płytki drewnopodobne ? fajnie byłoby mieć wolnostojącą wannę ale wtedy znowu czeka mnie kabina z szybami, wybór jest dla mnie prosty Ana, tam nie ma gdzie wstawić drzwi, teraz mam "pralnie" ( zrobiona z WC blokowego, czyli mieści sie tam pralka i kosz na pranie) obok łazienki i jedno udało mi się z moją rodzinką, brudne ciuchy nie zostają w łazience tylko nauczyliśmy sie automatycznie wynosić je do pralni. W DOM-u także wprowadzimy ten zwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 aaa i jeszcze jedno - ktoś się pytał o zapachy obornika przy wentylacji mechanicznej. mnie też sąsiad uraczył takimi zapachami. W domu nie było nic nie czuć :D tylko nie wiem czy to kwestia dobrych filtrów - jesteśmy mega alergikami wiec powietrze mamy krystalicznie czyste. akurat tego dnia myłam okna w domu - fixy na dworze - to było najszybsze mycie okien na świecie hahaha - na bezdechu. tez mam tą magiczną myjkę - uratowała mnie wtedy hahaha dobra, teraz wierzę Ci na słowo ze przeczytałaś całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) A w łazience pokombinowałabym z zamianą wanny z prysznicem, żeby uzyskać miejsce na wannę wolnostojącą [ATTACH=CONFIG]311182[/ATTACH] Zamieniłabym miejscami ubikację z umywalkami - okno odbite w lustrze dodatkowo doświetliłoby łazienkę i byłoby miejsce na drzwi i ukryta półka na kosmetyki przy wannie (nawet gdyby wanne osadzać w podeście i nie sprzątać zakamarków:) Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 brudne ciuchy nie zostają w łazience tylko nauczyliśmy sie automatycznie wynosić je do pralni. W DOM-u także wprowadzimy ten zwyczaj no to ślicznie - chociaż łatwiej je wrzucić do kosza w pralni stojąc w łazience na golasa - i już nie zawracać sobie więcej głowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 A w łazience pokombinowałabym z zamianą wanny z prysznicem, żeby uzyskać miejsce na wannę wolnostojącą W jaki sposób czyścić podłogę w zaznaczonych miejscach przy takim ustawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 no to ślicznie - chociaż łatwiej je wrzucić do kosza w pralni stojąc w łazience na golasa - i już nie zawracać sobie więcej głowy:D fakt, ale jak się nie ma co się lubi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 W jaki sposób czyścić podłogę w zaznaczonych miejscach przy takim ustawieniu? [ATTACH=CONFIG]311185[/ATTACH] byłoby mi mega niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.04.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 dobra, teraz wierzę Ci na słowo ze przeczytałaś całość bo ja tak mam, jak mam doła "budowlanego" to pochłaniam wątki masowo. pozwala mi to oderwać się od swoich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 bo ja tak mam, jak mam doła "budowlanego" to pochłaniam wątki masowo. pozwala mi to oderwać się od swoich problemów. jesteś już wybudowana? wąteczek malutki jakiś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.04.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 jestem wybudowana - 4 miesiące mieszkamy, wąteczku nie mam, nawet maciupeńkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 małą galeryjkę załóż może , skąd ten dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 fakt, ale jak się nie ma co się lubi.... oj Jus - to trzeba zrobić tak, żeby mieć, jak się lubi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 oj Jus - to trzeba zrobić tak, żeby mieć, jak się lubi:D chciałabym będziemy działać, kuchnia wyszła cudowna to dlaczego miałoby być inaczej z łazienką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.04.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 chciałabym będziemy działać, kuchnia wyszła cudowna to dlaczego miałoby być inaczej z łazienką? Dokładnie:) będziesz miała domek dopieszczony jak mało kto:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.04.2015 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Martuś, jak Ty przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.04.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Martuś, jak Ty przecież ee tam, ja założyłam wątek jak już "machina" ruszyła i wielu błędów nie dało się uniknąć, a u Ciebie wszystko można przemyśleć i zaplanować czuję,że będzie pięknie:) poza tym u mnie to tylko mieszkanie, więc siłą rzeczy sporo ograniczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 poza tym u mnie to tylko mieszkanie, więc siłą rzeczy sporo ograniczeń ale za to jakie piękne:) Bywam...podglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.04.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 ale za to jakie piękne:) Bywam...podglądam... Ana, jak mi miło!! to ujawnij się proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 01.04.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ana, jak mi miło!! to ujawnij się proszę A pewnie:hug: ale jakoś tak, jak byłam to trafiałam na tematy, w których nie miałam nic do powiedzenia, a tak głupio było mi napisać "cześć, jestem, fajnie..";) Przyjdzie jednak taki dzień, że coś skrobnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.04.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Można zrobić niższą ściankę i dalej szybę. A sama kabina wewnątrz jest dość duża;) Może stąd ten pomysł, że dla mnie prysznic tylko latem i na chwilę - za to wanna cały rok - uwielbiam te piany, bąbelki, wylegiwanie się z książką, winko i świece:D Dlatego wanna u mnie na pierwszym miejscu:) jesu mam tak samo. Mamy na razie tylko prysznic i cierpię strasznie. okropnie mi pod nim zimno, z deszczownicy korzystać nie mogę (mam długie włosy i średnim pomysłem jest moczyć je o 2 w nocy ) no nie żartujcie, wanna 150 cm gdy cały dom z garażem ma 300 metrów ?:rotfl::rotfl::rotfl: Przy takim metrażu myślałaś o odkurzaczu centralnym ?- rewelacyjna sprawa. U mnie na parterze jest 180 metrów, przez pierwszy tydzień nie miałam OC i to był koszmar, co sekunda latałam i wtykałam kabel do kolejnch gniazdek, o odkurzaniu schodów nie wspomnę, nie mam pomysłu jak je odkurzyć tradycyjnym odkurzaczem ominęłam, wybacz mi też nie podoba sie nadmiar kosmetyków w łazience, bardzo. Widziałyście jakie fotki mieszkań ludzie dają do ogłoszeń? makabra, pełno butelek nie wiadomo jakich specyfików, ja wolę jak jest to dyskretnie wyeksponowane, przecież to nic pięknego jak widać jakiego żelu używasz z drugiej strony bez sensu dla mnie przelewać je do jakiś ładnych pojemników. Więc chciałabym mieć jakąś dyskretną półkę, może być niewielka bo choć pracuję w drogerii to używam jednego rodzaju żelu aż się skończy a półki wolę aby miały bardziej dekoracyjne przeznaczenie uff myślę że wymiary nie przewidują geberitu płytki piękne, ale widziałaś cenę? tutaj będą idelanie pasować te magiczne chowane szafeczki (nie mogę przeboleć, że ich nie będziesz mieć w kuchni). Teraz mi przyszło jeszcze do głowy, że zrobiłabym drzwi (wejście) do pralni z łazienki - mamy tak teraz, a pralnia maleńka, ale komfort wyrzucania brudów bezpośrednio do kosza w pralni nieoceniony:D Może tu też coś sprytnego - taką klapkę jak dla kota zrobić w ścianie, po drugiej stronie kosz? małą galeryjkę załóż może , skąd ten dół? mieszkamy 4 miesiące, a masa rzeczy rozgrzebana - trafiam na wyjątkowo "terminowych" fachoFFFFców Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts