Juskra 02.04.2015 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Justynko, jestem Ania Uciekam spać!! słodkich snów Aniu, miło Cię ponownie poznać :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.04.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Czy ta ściana koło drzwi ma 108 cm jeżeli tak to może tam umywalkę i wersja z bidetą samą tam gdzie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.04.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 po dodaniu 20 cm łazienki zrobi się raczej kwadrat. SH3d bardzo lubię, można dodawać dowolne meble z neta, nawet te od producentów - z zakładki dla architektów. Meble, które są w programie można dowolnie edytować - zmieniać kolory, faktury poszczególnych elementów - drzwiczki inne, korpus szafki inny i uchwyty inne. można sobie zrobić nawet model pojedynczej płytki ceramicznej i wykafelkował sobie precyzyjnie ścianę, Można się bawić. Tylko ma jedną wadę - mam laptopa dla grafików z dwiema kartami graficznymi - a i tak czasem nie wyrabiają i sie gotują słabo napisany jest ten program, zużywa masę zasobów komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.04.2015 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Czy ta ściana koło drzwi ma 108 cm jeżeli tak to może tam umywalkę i wersja z bidetą samą tam gdzie teraz. a gdzie wanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.04.2015 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 po dodaniu 20 cm łazienki zrobi się raczej kwadrat. SH3d bardzo lubię, można dodawać dowolne meble z neta, nawet te od producentów - z zakładki dla architektów. Meble, które są w programie można dowolnie edytować - zmieniać kolory, faktury poszczególnych elementów - drzwiczki inne, korpus szafki inny i uchwyty inne. można sobie zrobić nawet model pojedynczej płytki ceramicznej i wykafelkował sobie precyzyjnie ścianę, Można się bawić. Tylko ma jedną wadę - mam laptopa dla grafików z dwiema kartami graficznymi - a i tak czasem nie wyrabiają i sie gotują słabo napisany jest ten program, zużywa masę zasobów komputera. no co Ty mówisz? ja mam tylko bibliotekę mebli którą ktoś tam kiedyś wrzucił i mimo że ściągłam sobie z ich strony dodatkową to ich tak jest dla mnie mało model pojedynczej płytki, można zmieniać kolory korpusów, jak? doba ma chyba za mało godzin, nigdy tak daleko w tym programie nie zaszłam, tylko szaleję z wielkościami mebli które tam mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.04.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 linki do stron gdzie można sciagnąc meble są tu:http://www.sweethome3d.com/pl/importModels.jsp ale tego jest masa w necie, trzeba tylko poszukać - są darmowe i płatne. żeby kolorki modyfikować wchodzisz tam gdzie zmieniasz wymiary - tam jest takie pole "kolor i tekstura" i tam będzie "materiały" i guzik - "modyfikuj" możesz sobie wgrać do programu ulubiony fornir czy tkaninę na obicie kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.04.2015 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 meble właśnie tam ściągałam ale już miałam nadzieje ze znajduję coś co mi sie podoba np lampę czy fotel i ściągam go do programu, jeśli chodzi i kolory i teksturę to też do tego doszłam ale nie potrafię zmienić koloru tylko frontu szafki, zmienia mi się cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.04.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) o tutaj wyszukałam w necie krzesło - http://tf3dm.com/3d-model/chair-60969.html mozesz je pobrać i wrzucic do programu (chyba to jet darmowe) bo pierwsze lepsze, ale jest dużo takich stron dla architektów z bazą mebli, 90% z nich pasuje do SH3d wystarczy wpisać w wyszukiwarke "model mebli 3d" po angielsku najlepiej i wyskoczy masa mozesz dodać ze darmowe chce. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.04.2015 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 a tutaj zmiana koloru mebli - na przykładzie wanny klikałam modyfikuj - podświetlone na niebiesko, otworzyło się takie okienko - kolor wanny biały, kolor kranu srebrny, słabo to jest opisane, bo nie pisze jakie to są elementy, tylko kolor opisują, i trzeba czasem na chybił trafił zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Hej o poranku weszłam na tą stronę, i ściągnęłam metodą prób i błędów rozumiem że jak są dolarki to trzeba płacić? a jeśli chodzi o kolor to umiem zmienić ale np. wannę to zmienia się wraz z obudową a nie sama wanna o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Precyzyjnie kolorów nie zmienisz, bo nie zawsze sie da. Raz autor da np, umywalkę osobno od szafki, a raz w jednym flaku wszystko białe, i dupa tego się nie przeskoczy. Ale można coś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 dzięki za pełny instruktarz a kafelki też da się ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.04.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 allo - ten wątek gna do przodu jak żaden inny Jus opcja od projektantki lewej ściany mi się bardzo podoba - nawet masz półeczki od boku, bardzo to wygodne i polecam wanna koszmarna do czyszczenia pod nią tych zakamarków wieszaki za wanną to chyba średnio wygodny pomysł? no ta strona na pewno do zmiany - jak dla mnie ale widzę, że Ty bardzo szczegółowo odbierasz wszystkie wizki - jak dla mnie za szczegółowo ale to już kiedyś pisałam... Emilia ja też chętnie zobaczę Twoją klasykę... lubię oglądać takie wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Karolina, cóż mam powiedzieć zgadzam się we wszystkim co piszesz z fantazją ze mną na bakier a wątek za chwilę zwolni wracam do pracy i pomieszczenia się kończą pewnie wróci za rok jak się wykończeniówka zacznie, mam nadzieję ze jeszcze będziemy tutaj wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 kafelki ściągasz jako obrazek, i wstawiasz je jako teksturę. Każde pomieszczenie możesz edytować i ustawiać mu różne tekstury na ścianach, sufitach i podłogach - wtedy będą szły jak leci. jak chcesz precyzyjnie to trzeba sobie np dywan, albo lustro zamienić na pojedynczego kafelka albo sekcje kafelków i przyklejać je tam gdzie chcesz. zabawa na długie zimowe wieczory, kiedy na budowie przestój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 kafelki ściągasz jako obrazek, i wstawiasz je jako teksturę. Każde pomieszczenie możesz edytować i ustawiać mu różne tekstury na ścianach, sufitach i podłogach - wtedy będą szły jak leci. jak chcesz precyzyjnie to trzeba sobie np dywan, albo lustro zamienić na pojedynczego kafelka albo sekcje kafelków i przyklejać je tam gdzie chcesz. zabawa na długie zimowe wieczory, kiedy na budowie przestój a żebyś wiedziała właśnie sobie dodałam płytki geotiles lubię się pobawić tym programem to jeszcze poproszę o informacje jak robisz zdjęcie 3d to jaką opcje zaznaczasz przy jakości i przy pixelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.04.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Wanna pod oknem, może być prostopadle, równolegle pod skosem jak chcesz.W wersji gdyby na ścianie sąsiadującej z pokojem stała tylko wanna wolno stojąca też może być ciekawie. Z tej ilości pomysłów do wyboru,nie ma innej możliwości będzie super,tak jak kuchnia. A co do bocznych półek,z boku geberitów, mnie one w tym miejscu nie pasują bo podkreślają uskok,dużo ich może mniej jeśli już, i do tego jeżeli ustawienie miałoby zostać pierwotne to one będą bardzo widoczne po wejściu do łazienki. Widzę lusterko do makijażu, a jakieś lampy i inne oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Mnie też coś w tych półkach nie pasuje, stwarzają wrażenie ogromnych, pochłaniających tą łazienkę, lustereczko to inwencja projektantki toaletkę mam w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) zazwyczaj robię po prostu zrzuty ekranu - najszybciej. Mam program który mi je od razu przechwytuje - picasa od gugla. w nim szybko sobie je kadruje, jak trzeba robię kolaż i wrzucam na serwer jednym kliknięciem. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Oooo..Tomkowa Ania:hug: cześć imienniczko:) Chyba nikt nie zauważył mojego wpisu o przesunięciu wejścia do łazienki:(Wtedy można by tak urządzić łazienkę - z podziałem na strefę toalety i kąpielową. Jest miejsce na fajny grzejnik i wrzutkę do pralni:)http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpswzx4hysy.jpghttp://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpsslf3mqgh.jpg Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts