Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przesunęłabym wejście do łazienki w prawo - bliżej umywalek, zwiększając wnękę na wc

A wannę obróciła o 90st i dała wzdłuż od okna. Wtedy można zachować wejście do prysznica przy oknie i zrobić klapkę na brudy;)

Oooo..Tomkowa Ania:hug: cześć imienniczko:)

Chyba nikt nie zauważył mojego wpisu o przesunięciu wejścia do łazienki:(

Wtedy można by tak urządzić łazienkę - z podziałem na strefę toalety i kąpielową. Jest miejsce na fajny grzejnik i wrzutkę do pralni:)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpswzx4hysy.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpsslf3mqgh.jpg

Cześć Aniu :hug: W Twoim wpisie o przesunięciu drzwi nie wyświetlał się rysunek Bejaro i głowiłam się w stronę których umywalek chcesz przesuwać, żeby na wc było więcej miejsca :lol2: To, co pokazałaś wyjaśnia wszystko :) Świetna koncepcja, popieram! :D (ile jest miejsca między wanną a prysznicem? Drzwi otwierane na zewnątrz nie uderzą w wannę?)

Oooo..Tomkowa Ania:hug: cześć imienniczko:)

Chyba nikt nie zauważył mojego wpisu o przesunięciu wejścia do łazienki:(

Wtedy można by tak urządzić łazienkę - z podziałem na strefę toalety i kąpielową. Jest miejsce na fajny grzejnik i wrzutkę do pralni:)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpswzx4hysy.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpsslf3mqgh.jpg

Ja zauważyłam i dodam że to okno jest na 172 h więc będzie wysoko,nie wiem ile jest miejsca teraz pomiędzy kabiną (wejściem do niej) a wanną,no o ten efekt jamnika mi chodzi.

Przesunięcie drzwi to super pomysł.

Wanna mnie pasuje wzdłuż okna i wejście do prysznica od frontu,ale Justynie nie odpowiada rysowałaś już taki układ.

Umywalki i sanitariaty w tym układzie wyglądają dobrze,nawet półki przy geberitach boczne byłyby tyłem do wejścia.

Cześć Aniu :hug: W Twoim wpisie o przesunięciu drzwi nie wyświetlał się rysunek Bejaro i głowiłam się w stronę których umywalek chcesz przesuwać, żeby na wc było więcej miejsca :lol2: To, co pokazałaś wyjaśnia wszystko :) Świetna koncepcja, popieram! :D (ile jest miejsca między wanną a prysznicem? Drzwi otwierane na zewnątrz nie uderzą w wannę?)

i tu sprawę rozwiąże poszerzenie łazienki o 20 cm tak jak mówiła Pestka :D

Łazienka ma 250cm, a na wnękę założyłam 40 - co daje szerokość łazienki 290.

Wanna szerokość 70+20 półka z przedłużenia zabudowy geberitów=90

Prysznic ma głębokość 106, na szerokość założyłam 100

290-100-90 = 100 przejścia między prysznicem a wanną - moim zdaniem bardzo dużo, można nawet pogłębić półkę przy wannie do 30.

A drzwi prysznicowe lepiej zrobić otwierane do środka - żeby woda kapała do środka, a nie na podłogę;)

Emilia - nic nie trzeba poszerzać:)

Łazienka ma 250cm, a na wnękę założyłam 40 - co daje szerokość łazienki 290.

Wanna szerokość 70+20 półka z przedłużenia zabudowy geberitów=90

290-100-90 = 100 przejścia między prysznicem a wanną - moim zdaniem bardzo dużo, można nawet pogłębić półkę przy wannie do 30.

A drzwi prysznicowe lepiej zrobić otwierane do środka - żeby woda kapała do środka, a nie na podłogę;)

Emilia - nic nie trzeba poszerzać:)

No i super, bo nie chciało mi się liczyć :lol2: Wannę zrobiłabym szerszą, bo 70 to trochę wąska. Jak najbardziej polecam drzwi otwierane do wewnątrz kabiny :)

nie mogę sobie wyobrazić drzwi otwieranych do wewnątrz. jak kabina jest kwadratowa metr na metr.
Mam trochę większa garderobę przy wejściu do domu i tez drzwi do środka otwierane, ale musze się super nagimnastykować zeby się jakoś przecisnąć i je zamknąć

drzwi do wewnątrz odpadają, wiem jakie to niewygodne. Znałam taką jedną łazienkę i furia mnie dzika opadała bo zawsze jakoś się w te drzwi zapłatałam, ale może dlatego, że kabina była mniejsza.

Kabina jest tak głęboka, że ja bym jej wcale nie zamykała. Jest nawet taka moda na przestrzeń prysznic-wanna , że zamyka się drzwiami cały ten obszar. Albo nawet w ogóle bez drzwi. Znam taką jedną łazienkę i powinnam mieć gdzieś jej zdjęcia. Byłam zdziwiona, że nawet nie zachlapałam okolicy :)

Loft Cube by Fabio Fantolino Design firm.jpg

Po świętach mogę wykopać takie inspiracje i wkleję. Teraz kompletnie jestem nie czasowa :( sorry Jus.

A jesli dasz dobre światło w kabinie, to nie będzie wrażenia szafy-jaskini.

BATHROOM-Matki Showering-01.jpg

Jeszcze przesuwamy ścianę pralniową o 20-30 cm i łazienka wychodzi boska.

przy 130-140 cm faktycznie trochę lepiej to wygląda. kibelki koło wanny lżej wyglądają, Kolubryna szafka pod umywalkę plus kolubryna wanna tworzy mega kolubrynę w łazience jamniku :D i teraz można poszaleć z fajną szafeczka na umywalkę.

Też tak myślę:)

Pestko - świetny ten prysznic w grafitowej ścianie:D

Moja kabina prysznicowa ma 108 szerokości i 90 głębokości. Mam drzwi składane do środka. Jest super wygodnie! :)

[ATTACH=CONFIG]311346[/ATTACH]

JA też bym o tym myślała u siebie gdybym miała odpływ liniowy. Przy brodziku uznałam że nie warta skórka wyprawki. A przy drzwiach otwieranych na zewnątrz nie ma potem problemu z zachlapywaniem podłogi? :confused: