Emila3000 03.04.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 o bardzo fajnie wyszło, tez mi to przeszło przez głowę, ale w końcu nie wiem dlaczego tego se nie poustawiałam w ten sposób. Więc ja popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Przesunęłabym wejście do łazienki w prawo - bliżej umywalek, zwiększając wnękę na wc A wannę obróciła o 90st i dała wzdłuż od okna. Wtedy można zachować wejście do prysznica przy oknie i zrobić klapkę na brudy;) Oooo..Tomkowa Ania:hug: cześć imienniczko:) Chyba nikt nie zauważył mojego wpisu o przesunięciu wejścia do łazienki:( Wtedy można by tak urządzić łazienkę - z podziałem na strefę toalety i kąpielową. Jest miejsce na fajny grzejnik i wrzutkę do pralni:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpswzx4hysy.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpsslf3mqgh.jpg Cześć Aniu W Twoim wpisie o przesunięciu drzwi nie wyświetlał się rysunek Bejaro i głowiłam się w stronę których umywalek chcesz przesuwać, żeby na wc było więcej miejsca To, co pokazałaś wyjaśnia wszystko Świetna koncepcja, popieram! (ile jest miejsca między wanną a prysznicem? Drzwi otwierane na zewnątrz nie uderzą w wannę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.04.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Oooo..Tomkowa Ania:hug: cześć imienniczko:) Chyba nikt nie zauważył mojego wpisu o przesunięciu wejścia do łazienki:( Wtedy można by tak urządzić łazienkę - z podziałem na strefę toalety i kąpielową. Jest miejsce na fajny grzejnik i wrzutkę do pralni:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpswzx4hysy.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpsslf3mqgh.jpg Ja zauważyłam i dodam że to okno jest na 172 h więc będzie wysoko,nie wiem ile jest miejsca teraz pomiędzy kabiną (wejściem do niej) a wanną,no o ten efekt jamnika mi chodzi. Przesunięcie drzwi to super pomysł. Wanna mnie pasuje wzdłuż okna i wejście do prysznica od frontu,ale Justynie nie odpowiada rysowałaś już taki układ. Umywalki i sanitariaty w tym układzie wyglądają dobrze,nawet półki przy geberitach boczne byłyby tyłem do wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.04.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Tomkowa Ania mogę tak? Same Anie tutaj;) No i to samo przyszło nam do głowy z tym kątem pod oknem z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Cześć Aniu W Twoim wpisie o przesunięciu drzwi nie wyświetlał się rysunek Bejaro i głowiłam się w stronę których umywalek chcesz przesuwać, żeby na wc było więcej miejsca To, co pokazałaś wyjaśnia wszystko Świetna koncepcja, popieram! (ile jest miejsca między wanną a prysznicem? Drzwi otwierane na zewnątrz nie uderzą w wannę?) i tu sprawę rozwiąże poszerzenie łazienki o 20 cm tak jak mówiła Pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Łazienka ma 250cm, a na wnękę założyłam 40 - co daje szerokość łazienki 290. Wanna szerokość 70+20 półka z przedłużenia zabudowy geberitów=90 Prysznic ma głębokość 106, na szerokość założyłam 100 290-100-90 = 100 przejścia między prysznicem a wanną - moim zdaniem bardzo dużo, można nawet pogłębić półkę przy wannie do 30. A drzwi prysznicowe lepiej zrobić otwierane do środka - żeby woda kapała do środka, a nie na podłogę Emilia - nic nie trzeba poszerzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Łazienka ma 250cm, a na wnękę założyłam 40 - co daje szerokość łazienki 290. Wanna szerokość 70+20 półka z przedłużenia zabudowy geberitów=90 Prysznic ma głębokość 106, na szerokość założyłam 100 290-100-90 = 100 przejścia między prysznicem a wanną - moim zdaniem bardzo dużo, można nawet pogłębić półkę przy wannie do 30. A drzwi prysznicowe lepiej zrobić otwierane do środka - żeby woda kapała do środka, a nie na podłogę Emilia - nic nie trzeba poszerzać No i super, bo nie chciało mi się liczyć Wannę zrobiłabym szerszą, bo 70 to trochę wąska. Jak najbardziej polecam drzwi otwierane do wewnątrz kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 nie mogę sobie wyobrazić drzwi otwieranych do wewnątrz. jak kabina jest kwadratowa metr na metr. Prysznic ma głębokość 106, na szerokość założyłam 100Mam trochę większa garderobę przy wejściu do domu i tez drzwi do środka otwierane, ale musze się super nagimnastykować zeby się jakoś przecisnąć i je zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Moja kabina prysznicowa ma 108 szerokości i 90 głębokości. Mam drzwi składane do środka. Jest super wygodnie! Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Emila, albo robisz stałą ściankę na 30 i drzwi 70, albo najwygodniejsze łamane:http://lazienka-rea.pl.hostingasp.pl/dane/full/f7835dec533744eeac76141f6232475a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Ana a ile jest miejsca na tej ściance kolo wanny gdzie upchnełaś kibelki. mi wychodziło kolo metra, tyle samo co na ścianie obok drzwi tam gdzie kiedyś stała wanna (108cm) może tam przenieść kibelki jak się w miejscu umywalki zmieściły. chociaż mi to wychodziło za ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 oo łamane drzwi - ok, brałam pod uwagę tylko bez ramową tafle szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Emila - łazienka ma 301 długości - wanna może być 160 lub 170 wg uznania - zostaje 130cm na dwa geberity - można się tam gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.04.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 drzwi do wewnątrz odpadają, wiem jakie to niewygodne. Znałam taką jedną łazienkę i furia mnie dzika opadała bo zawsze jakoś się w te drzwi zapłatałam, ale może dlatego, że kabina była mniejsza. Kabina jest tak głęboka, że ja bym jej wcale nie zamykała. Jest nawet taka moda na przestrzeń prysznic-wanna , że zamyka się drzwiami cały ten obszar. Albo nawet w ogóle bez drzwi. Znam taką jedną łazienkę i powinnam mieć gdzieś jej zdjęcia. Byłam zdziwiona, że nawet nie zachlapałam okolicy Po świętach mogę wykopać takie inspiracje i wkleję. Teraz kompletnie jestem nie czasowa sorry Jus. A jesli dasz dobre światło w kabinie, to nie będzie wrażenia szafy-jaskini. Jeszcze przesuwamy ścianę pralniową o 20-30 cm i łazienka wychodzi boska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 przy 130-140 cm faktycznie trochę lepiej to wygląda. kibelki koło wanny lżej wyglądają, Kolubryna szafka pod umywalkę plus kolubryna wanna tworzy mega kolubrynę w łazience jamniku i teraz można poszaleć z fajną szafeczka na umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 przy 130-140 cm faktycznie trochę lepiej to wygląda. kibelki koło wanny lżej wyglądają, Kolubryna szafka pod umywalkę plus kolubryna wanna tworzy mega kolubrynę w łazience jamniku i teraz można poszaleć z fajną szafeczka na umywalkę. Też tak myślę Pestko - świetny ten prysznic w grafitowej ścianie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.04.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Tomkowa Ania mogę tak? Same Anie tutaj;) No i to samo przyszło nam do głowy z tym kątem pod oknem z wymiarami. Ja też Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.04.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Moja kabina prysznicowa ma 108 szerokości i 90 głębokości. Mam drzwi składane do środka. Jest super wygodnie! [ATTACH=CONFIG]311346[/ATTACH] JA też bym o tym myślała u siebie gdybym miała odpływ liniowy. Przy brodziku uznałam że nie warta skórka wyprawki. A przy drzwiach otwieranych na zewnątrz nie ma potem problemu z zachlapywaniem podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Waniliana, Anulko:bye: co do drzwi otwieranych na zewnątrz - moim zdaniem kapie z nich na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 jak jest ogrzewanie podłogowe to natychmiast wysycha bardziej mi z tylka nakapie przy wychodzeniu zrobiłam wizkę z magiczną klapką do pralni - w roli kosza na pranie - tadam - miska ryżu wersja baaardzo poglądowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts