ana289 03.04.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Emila - no i świetnie:D właśnie tak bym tą łazienkę robiła:) Chociaż widze teraz, że kabinę wstawiłaś na 115. A jaka jest głębokość wanny?Zostawiłabym kabinę na 100 - zbyt długa ścianka przy umywalkach przytłoczy je:(Moim zdaniem najlepiej byłoby dać ją na 60 (głębokość umywalek i szafek) - wtedy przy założeniu wnęki prysznicowej na 40 otrzymujemy kabinę 100x106 Większe przejście między wanną a kabiną też korzystniejsze Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 no właśnie nie wiem co z tą kabiną, kombinowałam z nią i kombinowałam, dlatego dałam wymiary na planie - może być metr na metr, to już kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 no właśnie nie wiem co z tą kabiną, kombinowałam z nią i kombinowałam, dlatego dałam wymiary na planie - może być metr na metr, to już kosmetyka ale jakże istotna dla wnętrza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) kabina na metr, przejscie na 90 - bosko. ścianka na 60 cm - można w niej zamiast grzejnika dać ogrzewanie w ścianie - na zasadzie ogrzewania podłogowego, mogłoby ręczniki do rąk podsuszać i nagrzewać dodatkowo kabinę nadal nie widzę tam grzejnika tradycyjnego ozdobionego ręcznikiem drzwi wejsciowe symetrycznie - 62 - 90 - 62. no jakos tak, pi razy oko. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.04.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Bardzo fajna magiczna dziura na pranie Ja chciałam taka tylko w podłodze zabudowana (mam pod łazienka pom gosp z pralnia) ale zabrakło mi na realizację inwencji ;P ) ale tutaj to fajnie wygląda. A mokrą podłoga przy podlogowce. A jaką wentylację planujesz? Bo jakoś przeoczylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Jus będzie miała wentylacje grawitacyjną z tego co sie orientuje. Przy wentylacji mechanicznej nie ma absolutnie problemu z wilgocią, pranie mi schnie w 3 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam i pozdrawiam wszystkie Anie i NieAnie Pięknie tu sobie kombinujecie. I nie zgadzam się z opinią, że drzwi prysznicowe składane do środka są niewygodne. Codziennie cztery osoby z nich korzystają i wszyscy są zadowoleni. Jest super wygodnie. Trzeba pamiętać o małym "myku", ale o tym powiem Juskrze, jak zaakceptuje tę koncepcję Próbowałam przekonać się, czy gdybym nie miała drzwi, to bym się wyrobiła z wodą na 90 cm. Niestety, zachlapałam pół łazienki I to byłam ja, która przy korzystaniu z łazienki bardzo uważa, żeby później się nie narobić A co by było z facetami? Pewnie wypłynęłoby wszystko na korytarz Na ogrzewanej podłodze, owszem, woda szybko wysycha, ale trzeba pamiętać o zostawianych plamach. Justyny to może nie dotyczyć, bo będzie miała zmiękczacz wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Emila - drzwi wejściowe do łazienki najczęściej są na 70;) Pewnie 80 można, ale 90 to już przesada;) Zatem od strony toalet 100 ścianka, 80 drzwi i 70 umywalki:) i one ładnie zlicują ze ścianką od prysznica;) A grzejnik wybrałabym ozdobny z możliwością zawieszenia ręcznika niżej - można poszaleć nawet z kolorem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.04.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Z zwiedzaniem pod grzejników chyba nie ma sensu bo przecież ciepło idzie w górę i ten grzejnik nie spełniały swojej funkcji (ogrzewanie/suszenie ręczników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 nie do konca, po przy podłogówce ciepło idzie od dołu, wiec taki grzejnik byłby drogim wieszakiem na ręcznik kto bogatemu zabroni:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Może macie rację Co do podłogówki - pamiętaj Jus, żeby nie robić jej bezpośrednio pod prysznicem - nie wiem, czy planujesz brodzik, czy same kafle. Jak kafle to bez podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Może macie rację Co do podłogówki - pamiętaj Jus, żeby nie robić jej bezpośrednio pod prysznicem - nie wiem, czy planujesz brodzik, czy same kafle. Jak kafle to bez podłogówki. A skąd taka teoria?? To właśnie największa przyjemność stać pod prysznicem na ciepłej podłodze. Ja mam w kabinie ogrzewanie No i genialnie wysusza podłogę w kabinie Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 dlatego w pralni tez nie warto robić sznurków pod sufitem. u mnie jest 3 piętrowa suszarka z ikei i stojak na wieszaki na którym suszę koszule. http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/mulig-suszarka-poziomowa-wew-zew-czarny__0139767_PE299599_S4.JPGhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/mulig-wieszak-na-ubrania-czarny__0175793_PE328929_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.04.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Tomkowa - tak mówi mój mąż z racji swojego zawodu;) Podłogówka wysusza kanalizę i wtedy ona śmierdzi. Odczuwalne po dobie nieużycia prysznica;) Jeśłi używany zawsze, codziennie, albo i dwa razu dziennie to nie odczujesz. Ale po 1-2 dniach nie używania śmierdzi.Jak są kafle w kabinie to najpierw włączam ciepłą wodę, potem wchodzę do środka - wtedy mam kafle ciepłe od wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.04.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 jak jest ogrzewanie podłogowe to natychmiast wysycha ... tyle że podłogówka to tylko w zimne miesiące... większą część roku jednak nie grzeje się i wtedy trzeba wytrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 zazwyczaj robię po prostu zrzuty ekranu - najszybciej. Mam program który mi je od razu przechwytuje - picasa od gugla. w nim szybko sobie je kadruje, jak trzeba robię kolaż i wrzucam na serwer jednym kliknięciem. to już zbyt skomplikowane dla mnie też robię zrzuty, są lepszej jakości niż ich zdjęcia 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Tomkowa - tak mówi mój mąż z racji swojego zawodu;) Podłogówka wysusza kanalizę i wtedy ona śmierdzi. Odczuwalne po dobie nieużycia prysznica;) Jeśłi używany zawsze, codziennie, albo i dwa razu dziennie to nie odczujesz. Ale po 1-2 dniach nie używania śmierdzi. Jak są kafle w kabinie to najpierw włączam ciepłą wodę, potem wchodzę do środka - wtedy mam kafle ciepłe od wody. To dziwne. Były dni, kiedy używaliśmy wyłącznie górnej łazienki. Chyba nawet 3 dni pod rząd się zdarzyły. Nic nie śmierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.04.2015 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 pół dnia mnie nie było i strony.... dobry wynik idę czytać ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.04.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 tyle że podłogówka to tylko w zimne miesiące... większą część roku jednak nie grzeje się i wtedy trzeba wytrzeć Łukaszolina, w jakim Ty kraju mieszkasz?? Ja w swoim kończę grzanie w połowie kwietnia, a zaczynam na początku października, więc większą część roku grzeję. Przeprowadzam się w Twoje strony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.04.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Łukaszolina, w jakim Ty kraju mieszkasz?? Ja w swoim kończę grzanie w połowie kwietnia, a zaczynam na początku października, więc większą część roku grzeję. Przeprowadzam się w Twoje strony! Bywały lata, ze w sierpniu już grzaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts