szocik 04.04.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 06.04.2015 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dziękuję wszystkim za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.04.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) O przerwa świąteczna jak widzę bo taka cisza To ja z kilkoma inspiracjami przychodzę Dodatkowy blat do składania Schemat idealnej organizacji pralni Mobilna stacja do prasowania Nie byłabym sobą bez szmacianych frontów I na koniec idealny kącik do kąpieli psa A na poważnie Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.04.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 O jaaaa, kącik do kąpieli psa super Chciałabym móc skorzystać z takich inspiracji, póki co dla mnie trochę kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Psy i tak tego nie docenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.04.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Aniko widzę że masz trochę czasu ( żeby nie napisać że się nudzisz ), zapraszam do mnie - proszę o opinię w sprawie koloru mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 07.04.2015 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Dzięki Aniko, trafiłaś z tą kąpielą, wczoraj Frodka kąpaliśmy, niestety nie miał takich luksusów pralnie super i jak spojrzałam na swój projekt pralni to mam prawie tak jak na schemacie idealnej pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 09.04.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Przyszłam się przywitać i pomachać jak powrót do pracy, bo zakładam, że stąd ta cisza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze Martusiu nie ale psychicznie się przygotowuję w poniedziałek wracam Ale dziś byłam dwa razy na budowie i mimo braku okien mogłabym już zamieszkać w naszym domku popołudniu słonko pięknie przyświeca w salonie Drobne zmiany w ułożeniu ścian piwnicznych dokonane, w piwnicy będę miała dodatkową spiżarkę, jest tam przyjemnie chłodno i będzie miała większy sens niż ta przy kuchni gdyż tam jest komin wentylacyjny i jest to bardzo małe pomieszczenie. Myślę że w tej górnej spiżarce to będę miała takie pomieszczenie z dodatkowym blatem, jak tu: a w piwnicy będzie dodatkowa zamrażalka, śmiejemy się z mężem ze nawet jakieś pojemniki na ziemniaki na zimę i takie regały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.04.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W piwniczce to bedzie boskie miejsce na przetwory!!!!!! Jak ja bym chciała takie miec! Juz Ci zazdroszcze! Zamrazarka druga... nie wiem jak czesto ty z niej bedizesz korzystac - ja z tej drugiej korzystam bardzo czesto, a to z racji tej ze w pierwszej - tej przy lodówce mam 1 duża i 1 mała szuflade i nic sie w niej nie mieści Nie postawiłabym sobie tej drugiej w piwnicy bo bym sie do niej zalatała na smierc Jak ja bym chciała miec w spiżarce taki porzadek jak na tym Twoim ostatnim zdjęciu, ale zeby go miec... musiałabym sobie klucz do tego pomieszczenia dorobić! Ba - dorobić i na szyi nosic. Zebym tylko ja tam wchodzic mogła! Dzis - dzieci zrobiły sobie tam skłądzik papieru do drukarki, maz zrobił sobie skladzik kabli wszelkich, ....ech, szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.04.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 super te spiżareczki - takie malutkie a jednak bardzo praktyczne. Ja moją w zeszłym tygodniu sobie prowizorycznie umeblowałam - wstawiłam tam gorę od starego kredensu z kuchni - ktora zawalała mi 2 tygodni wiatrołap - nie mogłam się doprosić o wyniesienie jej. do spiżarki najlepsze są półki 30 cm - wtedy sobie można słoiki i puszki poustawiać jak w sklepie. Wcześniej miałam w szafie w wiatrołapie wydzieloną jedna cześć - 60 cm głębokości i cięzlo było znaleźć cokolwiek. u mnie też komin wentylacyjny w spizarce i komin od kominka i pion kanalizacyjny. i jakby tego było mało to mnie @#$@$# od ogrzewanie uszczęśliwili dwiema skrzynkami od podłogówki w spiżarce. no dobra kij z tym, że miejsce na scianie zajmują, ale najgorsze jest, że one strasznie grzeją - to najcieplejsze pomieszczenie w domu teraz:mad: Nie gadaj, że nie przewidziałaś miejsca na zapasy w piwnicy dobrze ze naprawiłaś bląd bo to bardzo dobra decyzja. a co z tymi ziemniakami wymysliałaś??? ja kompletnie nie wiem jak przechowywać, dlatego wcale ich nie jadamy Budowlancy też bedą w niebo wzięci. Głownie ci którzy psioczyli, że po co piwnice robić, nikt w tych czasach nie robi - pozniej w upały nie wychodzili z niej, i wodę sobie tam chłodzili, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Niestety Madziu, ta na parterze jest bardzo mała, pierwotnie była tam właśnie planowana zamrażalka ale zabrała by mi miejsce na blacik. W kuchni będzie też taka chłodziarka z szufladami i na bieżące rzeczy wystarczy ( np na lody ) a jakieś mięska, czy pieczywo na wszelki wypadek będzie na dole, nie mam wyjścia Mam nadzieję ze porządek będzie bo mąz na swoje zabawki ma bardzo dużo miejsca w pozostałych pomieszczeniach piwnicznych i no garaż ma 65 m2 A tak w ogóle robisz jakieś przetwory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.04.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W piwniczce to bedzie boskie miejsce na przetwory!!!!!! Jak ja bym chciała takie miec! Juz Ci zazdroszcze! Zamrazarka druga... nie wiem jak czesto ty z niej bedizesz korzystac - ja z tej drugiej korzystam bardzo czesto, a to z racji tej ze w pierwszej - tej przy lodówce mam 1 duża i 1 mała szuflade i nic sie w niej nie mieści Nie postawiłabym sobie tej drugiej w piwnicy bo bym sie do niej zalatała na smierc Jak ja bym chciała miec w spiżarce taki porzadek jak na tym Twoim ostatnim zdjęciu, ale zeby go miec... musiałabym sobie klucz do tego pomieszczenia dorobić! Ba - dorobić i na szyi nosic. Zebym tylko ja tam wchodzic mogła! Dzis - dzieci zrobiły sobie tam skłądzik papieru do drukarki, maz zrobił sobie skladzik kabli wszelkich, ....ech, szkoda gadac. taaaaaaaaaaaaaa ja też odkryłam takie nielegalne wysypisko śmieci ! w pokoju w którym mam pudła które czekają na rozpakowanie. mam tam ciuchy, pościel, rzeczy z mojej pracowni, czekam na zabudowę garderoby i innych pomieszczeń. Ostatnio mąż zrobił sobie porzadek w swoim gabinecie - zastanawiałam się jak on to ogarnął, gdzie się podziały te wszystkie kable i inne szpargały. No i odkryłam ostatnio. myslalam ze zawału dostane jak zajrzałam do tego mojego składziku. nawalone śmieci do oporu :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.04.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Mam nadzieję ze porządek będzie bo mąz na swoje zabawki ma bardzo dużo miejsca w pozostałych pomieszczeniach piwnicznych i no garaż ma 65 m2 moj ma garaz 65 m2, gabinet 30 m2 i nadal mu mało Julka mniej zabawek rozrzuca po domu niż on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Emila, ja swoją piwnicę lubię bardziej niż górę, dziś właśnie odkrywałam ją na nowo i mam na nią nawet pomysł oczywiście ze sie nim podzielę na ziemniaki to ichnimy czasy w dzieciństwie, to się budowało tzw grodze w piwnicy. Na jesieni przyjeżdżał chłop ze wsi i krzyczał na całe osiedle " kartofle, kartofle" i kupowało się ze 3 worki i do tej grodzy rzucało i na całą zimę były mówię tu oczywiście o takich starych osiedlach, domy z cegieł tzw familoki bo tam nieogrzewane piwnice są a mama robiła ogórki konserwowe, kompoty fajnie było, ja nie robię już nic teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 moj ma garaz 65 m2, gabinet 30 m2 i nadal mu mało Julka mniej zabawek rozrzuca po domu niż on no nie gadaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) dziewczyny szybka burza mózgów, muszę wybrać w końcu układ w łazience na parterze, wrzucam propozycjedla przypomnienia stara:http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/II/1.jpghttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/II/2.jpghttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/II/3.jpg i takie "gołe" wersje bo chodzi tylko i układ zamiana kibelków z wanną, http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/pogl%b9dowe/4.jpghttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/pogl%b9dowe/5.jpg i umywalki zamiast wanny, muszę podjąć w miarę szybko decyzję bo to się wiąże z przesunięciem drzwihttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/pogl%b9dowe/1%20%282%29.jpghttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/pogl%b9dowe/2%20%282%29.jpghttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/pogl%b9dowe/3.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.04.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 ja robie przetwory - moze nie tysiace rodzajów, ale kilka obowiazkowych jest co rok: ogórki konserwowe i kiszone, cukinia w zalewie octowej, buraczki na zupe, dzem truskawkowy, dzem wisniowy, kilka słoików powidel... to takie głowne, reszta to zazwyczaj pojedyncze słoiki na spróbowanie. Rok temu robiłam fruzeline jagodowa, alez to pyyyyyszne. Do gofrów z bita smietana bajka po prostu A zeby juz calkiem wyszło szydło z worka to ja nawet etykietki do tych moich przetworów robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.04.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 jak dla mnie wersja 3 - wanna na miejcu kibelków, na miejcu wanny umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 09.04.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 ja robie przetwory - moze nie tysiace rodzajów, ale kilka obowiazkowych jest co rok: ogórki konserwowe i kiszone, cukinia w zalewie octowej, buraczki na zupe, dzem truskawkowy, dzem wisniowy, kilka słoików powidel... to takie głowne, reszta to zazwyczaj pojedyncze słoiki na spróbowanie. Rok temu robiłam fruzeline jagodowa, alez to pyyyyyszne. Do gofrów z bita smietana bajka po prostu A zeby juz calkiem wyszło szydło z worka to ja nawet etykietki do tych moich przetworów robie ja kiedyś robiłam konserwowe ogórki, mój rekord to 20 kg ale nic na słodko, nawet dzemów nie jemy ja to musiałabym świnki i kury hodować aby mój mąż był szczęśliwy, córcia też bardziej mięsożerna jest a najdziwniejsze jest że w wieku od 12-16 lat w ogóle żadnego mięsa ani wędliny nie ruszyła a potem jej przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts