Mmelisa 14.04.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Emilka to prosto z kompa wrzucaj wystarczy kliknac na ikonke z "drzewkiem", wybrac opcje zdjecia z komputera i dodac pokaza sie mini ikonki to sobie pozniej je otworzymy..albo sama mozesz podczas dodawania tych zdjec (jak juz beda tutaj gdzie piszemy) kliknac 2krotnie na dane zdjecie, wyskoczy okienko i w nim zaznaczyc opcje Large lub Fullsize jak nie beda chcialy sie wgrac, to oznacza, ze zdjecia sa duzego formatu i musisz je przerobic na format internetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 ok mam foty moje lampki z casto - za 2 dychy chyba, te są wybajerzone bo mają klosze, mozna kupić też bez sufit - słabo widać, bo w piwnicy ciemno, jak to w piwnicy. gwoździ od szalunków nie ma komu poobcinać a tu zbliżenie na drewienko a tu tajna receptura farby wapiennej, może do piwnicy Ci się przyda, żeby grzyba na ścianie nie było od wilgoci ? ( nie no na serio mówię, bo piwnica to piwnica) sorry za pierdzielnik, pobudowlany jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Emilka to prosto z kompa wrzucaj wystarczy kliknac na ikonke z "drzewkiem", wybrac opcje zdjecia z komputera i dodac pokaza sie mini ikonki to sobie pozniej je otworzymy..albo sama mozesz podczas dodawania tych zdjec (jak juz beda tutaj gdzie piszemy) kliknac 2krotnie na dane zdjecie, wyskoczy okienko i w nim zaznaczyc opcje Large lub Fullsize jak nie beda chcialy sie wgrac, to oznacza, ze zdjecia sa duzego formatu i musisz je przerobic na format internetowy z kompa nie lubię, w programie guugla sobie wszystkie zdjecia obrabiam, porządkuje w albumach i jednym kliknieciem wrzucam na serwer w odpowiednim już formacie. ale guugel już działa i fotki jak widać są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.04.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 mi jakos bez problemu sie wgrywaja noo szalunki z desek widze pieknie sie odbily (mam na mysli fotki zblizeniowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Moja piwnica bardziej lochy przypomina Królowej Angielskiej nie będę tam przyjmować. Jakbym planowała tam jakieś cuda na kiju, to pewnie deski na szalunki byłyby lepiej przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.04.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Emi, Podaj jeszcze średnicę tej beczki, bo my mamy beczkę, ale nie wiem, czy nie za duża. Puszki pokostu, litrowe, czy większe ? A próbowaliście może barwić ? He, he ....... apetyt rośnie w miarę jedzenia. Szlifierką kątową można zjechać nieco te „strupy” na krawędziach i się sufit pięknie ucywilizuje. Zobacz sufity u Roberta Skitka (architekta dom z prześwitem). W jego dzienniku łatwo szperać, bo skondesowany. Ma chyba tylko 9 stron Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Pestko beczkę zmierzę i sprawdzę jakie te puszki pokostu były - pewnie coś koło litra, kupowaliśmy w castoramie je. farbę barwiliśmy - Julki pokój jest pomalowany na błękitno, zgodnie z życzeniem barwiłam pigmentem zwykłym do farb, w takich buteleczkach malutkich, też w castoramie kupowałam. Kolorki wychodzą raczej pastelowe. Będę niedługo malować łazienkę, więc będziemy robić dużo mniej tej farby. Sama będę malować więc się podzielę doświadczeniami. Do tej pory podglądałam tylko malarzy jak malują i sam coś tam zamalowałam niewielkiego, po tym jak zaszpachlowałam niedoróbki różne piwnicę kiedyś będę "dopieszczać" więc wtedy zeszlifuje wszystko z sufitu Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.04.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dzięki za wszystkie informacje. Pokój wygląda pięknie. Że pastelowy to się nie dziwię, bo to przecież mieszanka z wapnem. Ja by chciała uzyskać pastelowe cieple szarości, wytłumione bielą butelkowe zielenie. Ciągnie mnie tylko do granatowego, gorzkiej czekolady i burgundowego, ale to w małych ilościać i mogę jak glinkę prowansalską zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 z kolorkiem musiałabyś się pobawić - pomieszać sobie - buteleczka pigmentu kosztuje z 5 zł, więc prawie nic uwielbiam wszystkie orientalne głębokie kolory, i w ubraniach jako akcenty i w we wnętrzach. granat połączony z czekoladą (meble, okna, połoga) i szarością mam w salonie chciałabym też przenieść go do mojej pracowni, tylko tam zamiast czekolady, czarne meble chyba wstawię, żeby kolejny kolor drewnia nie konkurował z obitymi brzozą skosami i sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.04.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Spokojnie możesz dać dwa kolory drewna. Mam masę takich przykładów w inspiracjach i ładnie to wygląda. Spokojnie możesz wstawiać meble drewniane ciemne. Arnika chyba ma tak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 u mnie jest więcej niż 2 kolory drewna bo mam okno balkonowe - w kolorze okien, mam tam drzwi - też ciemna bejca,i mam tam podłogę w kolejnym kolorze ciemnym kocham drewno ale robi się tam go dużo za dużo dlatego całe poddasze będzie bez drewnianych mebli tzn będą drewniane, ale białe lub czarne Po inspiracje zgłoszę się w stosownym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.04.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.04.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Emilka, dzięki za fotki, mamy podobną piwnicę tylko ja będę miała kabelki schowane pod tynkiem, tam będzie cementowo wapienny tynk lampki prezentują się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 u mnie tynku nie planuje bo WSZĘDZIE idą jakieś rury, rurki i rureczki. pomaluje tylko cegły i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.04.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 u nas musi być, w końcu mąż tam będzie miał gabinet i pracownie, muszę o niego zadbać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 14.04.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 hello Emila, no muszę napisać... , że zakochałam się w twoim betonowym suficie. Czy to jest wylany beton czy Twoja tajna "receptura". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 To jest zwykły strop lany, takie coś pewnie będzie w każdym domu, które mają taki rodzaj stropu ale fakt, można sie w nim zakochać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.04.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 hej hej Juskra skoro mąż nie godzi się na tak surową piwnicę, to może pomaluj na biało ten strop będzie nieco loftu, a może pogodzi niechęć męża do surowości i Twoje ulubienie loftu w tym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.04.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 donoszę że w Jula są tego typu lampki po 9,99 i 14,99 i 19,99 - rożne kształty i kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 16.04.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Strasznie wam tej piwnicy zazdroszczę. Jej brak to straszliwe marnowanie miejsca ale cena była dla nas zabójcza. Dzięki za ilustrowany kurs farby, muszę to zapisać bo znając tendencję tego wątku to za dwa dni zaginie a wiedza bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts