wiwik 17.04.2015 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Lampy reszta super:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.04.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 A mnie się podobają płytki idące podłogą i po płycie:) Nie dawałabym tylko tych przy zlewie, albo dała jednolite, stopione ze ścianą. Tak myślę jeszcze Justynko - nie przedłużasz w końcu tego stołu i nie zakręcasz za wyspą? Moim zdaniem wyglądałoby to lepiej-jakby był wbity w wyspę http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/4_zpspecz5fbz.jpg Aaaa..i lampy podobają mi się bardzo - i super, że odbijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 17.04.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Mój kawałek płytki wygląda tak 1 i 2 jest z lampą, pozostałe bez i dobrze oddają kolory płytki. Nam się spodobały i są w rozsądnej cenie. Nawet mąż stwierdził, że fajna, mimo, że jak pierwszy raz mu ją pokazałam to się popukał znacząco w głowę . Do tego gładka biała płytka na ściany i chyba zaszaleję z ręcznie formowaną umywalką, tylko myślę nad kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.04.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 ...Ale dobra myśl z tym pomalowaniem na biało stropu, muszę poszukać fotek z takim rozwiązaniem ... powiedzieć Ci coś? ja tak mam w spiżarkowym-magazynku i garażu małe przedmioty możesz zawsze magazynować w mieszkaniu/piwnicy ... takie drzwi sobie zażyczyłam do spiżarki koło kuchni ... takiego typu mocowanie ja sobie zażyczyłam do drzwi naszej łazienki jest pięknie! chyba nawet bardziej mi sie podoba ta opcja teraz - więcej tych płytek na podłodze jest, a jakoś tu mi najbardziej się podobają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.04.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 A mnie się podobają płytki idące podłogą i po płycie:) Nie dawałabym tylko tych przy zlewie, albo dała jednolite, stopione ze ścianą. Przyznaję że też pomyślałam o tych płytkach. Ale rozumiem że kuchnia już tak obgadana i przemyślana że to wersja ostateczna i lepiej za dużo nie mieszcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.04.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Jula jest w Gliwicach Europa Centralna. A kuchnia mi się podoba taka jak wybrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 17.04.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 No tyle stron dyskusji i burzy mózgu ze lepiej już nie ruszać jak już coś ustalone jest super! A o takich drzwiach myślałam też u siebie tylko chciałam by wszystkie w domu były te same więc odpadło bo nie wszędzie by się nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Hej Juskra Ponownie zgadzam się z Ania i nie dawałabym płytek nad zlewem. Stół koniecznie wystający poza wyspę. No i musisz się zastanowić, czy chcesz zrobić zabudowę lodówki pod sam sufit jako jeden front. Otwierając ją będziesz jednocześnie otwierać szafkę, która będzie nad lodówką Ja bym całość podzieliła wg wysokości drzwi lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.04.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Sluszna uwaga Tomkowej z podzialem szafek.. obecnie mam zrobiona polke nad lodowka i szafka jest podzielona, ale drzwiczki od lodowki otwieraja sie razem z ta szafka nad nia.. wkurza mnie to, kiedy chce wyjac naczynie z tej polki i musze otwierac lodowke.. dlatego w domu mam zrobione szafki gorne oddzielne na przycik tip on kurcze mi sie podoba rzad kafelek nad zlewem cholernie. I jestem ZA stolem poza wyspe moze nie tak mocno jak ponizej ale cos w tym stylu http://mmj.pl/%7Elotharek/Justyna/wyspa%20z%20stolem2.jpg Jakis czas temu znalazlam na fm takie rozwiazanie wyspy ze stolem...kuchnia mnie zachwycila.. jak tylko ja znajde to zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.04.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ponownie zgadzam się z Ania..... a ja się zgadzam z Tomkową - szafki lodówkowe trzeba dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.04.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Podział szafek wg Tomkowej i rozwiązanie stołu, które proponuje Ana - jestem bardzo za. Ale płytki pod wiszacymi szafkami daj koniecznie, że względów praktycznych i dla urody kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.04.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Hej hej, zaglądam zobaczyć, co się dzieje - Juskro, podoba mi się kuchnia - jest i uporządkowana i zawadiacka jednocześnie dzięki płytkom. Do płytek nie jestem ostatecznie przekonana ale to już pisałam- ważne żeby łapały za serce właścicieli, a może jak zobaczę na żywo, będę zbierać szczękę z podłogi:) Co do szafek nad lodówką - u mnie taka powstała - jest połączona z drzwiami lodówkowymi i trzymamy w niej ... alkohole - w niczym to nie przeszkadza, bo jeśli chcę się napić winka, albo łychę to i tak wkładam je najpierw do lodówki, także nie wkurzam się, że muszę dwa razy otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Chloe, a gdzie przechowujesz alkohole, które spożywa się nieschłodzone? Łychę przed degustacją trzymasz w lodówce?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.04.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Chloe, a gdzie przechowujesz alkohole, które spożywa się nieschłodzone? Łychę przed degustacją trzymasz w lodówce?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif Po degustacji zazwyczaj tak:) I przed nieraz też, bo nie wszyscy lubią, jak im się lodzik wrzuca jeśli piją bez coli (osobiście u mnie tylko z pepsi przechodzi ale cóż - mam jakąś miłość do pepsi ostatnio;)) A reszta jest w spiżarce i w magazynku, bo w salonie boję się zostawiać, coby grasujący kilkulatek nie zasmakował Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Jusia, a który dzień wolisz jeśli chodzi o starocie? Ja rzadko bywałam w piątki, bo zazwyczaj pracuję (i to od rana do wieczora) - jedynie w wakacje zaglądałam w piątki, ale w soboty było zawsze więcej do oglądania. Teraz jednak jest akurat dzień wolny, więc sama nie wiem. Dziewczyny o dzielenie wysokich szafek pytałam ostatnio Justynę . Jeśli dobrze zrozumiałam to będą dzielone Ważna sprawa z tym miejscem na okap, bo jeśli w przyszłości planujesz, to ta część z płytą powinna być głębsza, zatem zabierze ci więcej narożnika, a wtedy będzie kłopot ze zlewem. Jest też chyba opcja z okapem z boku płyty, ale tu chyba większe niebezpieczeństwo, że można taki okap zalać, zabrudzić (?) Mimo, iż okap podoba mi się i jest ciekawym rozwiązaniem, to jakoś niepokoi mnie właśnie ta kwestia dbania o jego czystość na blacie wokół miejsca gdzie się dość sporo brudzi. Z podobnego powodu nie byłam przekonana do gniazdek w blacie. Domus jest w Katowicach (przy ikei). Nie mają tam Twoich płytek? Co do nowej odsłony kuchni to ja też sobie napiszę swoje zdanie , ale Ty słuchaj siebie Pasek na środku podłogi podoba mi się Na ścianie - niezależnie w którym miejscu - jakoś nie. Rozumiem, że ma funkcję oprócz aspektów estetycznych. Zamiana zlewu z płytą jest opcją to rozważenia, bo rozwiąże kłopot z okapem. Zaburza ciąg funkcjonalny, ale ten kącik masz blisko siebie, więc nie powinno być to bardzo uciążliwe. Powiększenie stołu podoba mi się Lampy chyba bardziej podobały mi się w wersji czarnej. I na deser zostawiłam sobie barn door do spiżarki. Planujesz Asilo zupełnie proste jak Ivy? Jeśli tak, to rozumiem, że robienie zupełnie innych frontów do spiżarki to działanie celowe i zamierzone ? . TUTAJ wiele inspiracji. Może coś znajdziesz. Ja znalazłam tam inspirację do innej propozycji. Może te drzwi też zrobiłabyś gładkie i pomalowała farbą tablicową? Zainspirowało mnie TO zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jus, pamiętasz tę odciętą deskami płytę podłogową w przejściu z salonu do kuchni na jednej z wizualek ode mnie? Czy ja Ci pokazałam tę fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 19.04.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jus, pamiętasz tę odciętą deskami płytę podłogową w przejściu z salonu do kuchni na jednej z wizualek ode mnie? Czy ja Ci pokazałam tę fotkę? [ATTACH=CONFIG]313720[/ATTACH] Pamiętam ale tego mi nie pokazałaś jest piękne, poproszę o więcej zdjęć tej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 19.04.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Sliczna bedzie ta kuchnia:) Podoba mi sie kolorystyka:yes: tez planuje drewno z czarnym blatem i czarnym sprzetem Czy masz juz wybrane konkretne fronty? co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 19.04.2015 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Dziewczyny, dzięki za wszystkie uwagi Obiadek ugotowany,zjedzony, kawka wypita więc wreszcie mam chwilę aby zasiąść i z Wami pogadać a brakuje mi tego bardzo Mam nadzieję że o niczym i nikim nie zapomnę Emila, pani projektantka dała vivesy ale one są małe i był problem z fugami, głównie ich ilością, więc poszukałam alternatywy i wielkość 60x60 daje mi większy wybór co do pozostałych płytek, bo one mają być takie same jak w korytarzach i wiatrołapie, chcę to wszystko połączy:) Aniu, Tomkowa, Melisko stół będzie zachodził na półwysep, tez mi się tak bardziej podoba Co to szafek i i ich dzielenia, teraz też mam szafkę nad lodówką bez dzielenia frontu, mam tam taką mickro spiżarkę, jest wysoko i nie trzymam tam często używanych przedmiotów, teraz nie mam tej zabudowy pod sufit i wyobrażam sobie że z tych szafek pod sufitem będę jeszcze rzadziej korzystać. stąd moje pytanie czy jeżeli podzielę te fronty to nie będzie to kolidowało z wiszącymi? bo tam absolutnie nie chciałabym podziału. Wiwik nie wiem co z tymi lampami, to są szczegóły Chloe barek zaplanowałam w salonie:) ma być ukryty w zabudowie drewnianej na której będzie wisiał TV Ewuś mam wolne 1.05 i 2.05 i nie mam małych dzieci, jeśli zdecydujesz się na moje towarzystwo to się dostosuję do Twoich planów Pomysł z pomalowaniem drzwi tablicą kredową padł już od mojej projektantki ale nie jestem przekonana... chyba że poświecę się i wnuki będą miały zabawę Melisko, Ewo dzięki za uwagi o okapie, muszę wgłębić się w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.04.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 popieram obawy Ewy o brud przy okapie, wyobrażam sobie kipiący np makaron, i tą wodą która się rozlewa po blacie i syfik zbierający się tam też sobie wyobrażam. Niedawno rozmontowywałam starą kuchnie i odkręcaliśmy listwy przyblatowe - syfu pełno tam było. płytki wzorzyste 60 cm + 60 cm gres - super wyjdzie foto pestki - cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts