Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie się podobają płytki idące podłogą i po płycie:)

Nie dawałabym tylko tych przy zlewie, albo dała jednolite, stopione ze ścianą.

Tak myślę jeszcze Justynko - nie przedłużasz w końcu tego stołu i nie zakręcasz za wyspą? Moim zdaniem wyglądałoby to lepiej-jakby był wbity w wyspę;)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/4_zpspecz5fbz.jpg

Aaaa..i lampy podobają mi się bardzo - i super, że odbijają:)

Mój kawałek płytki wygląda tak

DSC00060 (1280x960).jpgDSC00061 (1280x640).jpgDSC00062 (1280x960).jpgDSC00063 (1280x960).jpg

1 i 2 jest z lampą, pozostałe bez i dobrze oddają kolory płytki. Nam się spodobały i są w rozsądnej cenie. Nawet mąż stwierdził, że fajna, mimo, że jak pierwszy raz mu ją pokazałam to się popukał znacząco w głowę :D. Do tego gładka biała płytka na ściany i chyba zaszaleję z ręcznie formowaną umywalką, tylko myślę nad kolorem :rolleyes:

...Ale dobra myśl z tym pomalowaniem na biało stropu, muszę poszukać fotek z takim rozwiązaniem

...

powiedzieć Ci coś?

ja tak mam :lol2: w spiżarkowym-magazynku i garażu

małe przedmioty możesz zawsze magazynować w mieszkaniu/piwnicy

...

takie drzwi sobie zażyczyłam do spiżarki koło kuchni

...

takiego typu mocowanie ja sobie zażyczyłam do drzwi naszej łazienki :D

jest pięknie! chyba nawet bardziej mi sie podoba ta opcja teraz - więcej tych płytek na podłodze jest, a jakoś tu mi najbardziej się podobają :) :)

A mnie się podobają płytki idące podłogą i po płycie:)

Nie dawałabym tylko tych przy zlewie, albo dała jednolite, stopione ze ścianą.

Przyznaję że też pomyślałam o tych płytkach. Ale rozumiem że kuchnia już tak obgadana i przemyślana że to wersja ostateczna i lepiej za dużo nie mieszcać :p

Hej Juskra :) Ponownie zgadzam się z Ania i nie dawałabym płytek nad zlewem. Stół koniecznie wystający poza wyspę. No i musisz się zastanowić, czy chcesz zrobić zabudowę lodówki pod sam sufit jako jeden front. Otwierając ją będziesz jednocześnie otwierać szafkę, która będzie nad lodówką ;) Ja bym całość podzieliła wg wysokości drzwi lodówki

juskra.jpg

Sluszna uwaga Tomkowej z podzialem szafek.. obecnie mam zrobiona polke nad lodowka i szafka jest podzielona, ale drzwiczki od lodowki otwieraja sie razem z ta szafka nad nia.. wkurza mnie to, kiedy chce wyjac naczynie z tej polki i musze otwierac lodowke..

dlatego w domu mam zrobione szafki gorne oddzielne na przycik tip on :yes:

kurcze mi sie podoba rzad kafelek nad zlewem cholernie. I jestem ZA stolem poza wyspe :yes:

moze nie tak mocno jak ponizej ale cos w tym stylu

http://mmj.pl/%7Elotharek/Justyna/wyspa%20z%20stolem2.jpg

Jakis czas temu znalazlam na fm takie rozwiazanie wyspy ze stolem...kuchnia mnie zachwycila..

jak tylko ja znajde to zapodam :)

Hej hej, zaglądam zobaczyć, co się dzieje - Juskro, podoba mi się kuchnia - jest i uporządkowana i zawadiacka jednocześnie dzięki płytkom. Do płytek nie jestem ostatecznie przekonana ale to już pisałam- ważne żeby łapały za serce właścicieli, a może jak zobaczę na żywo, będę zbierać szczękę z podłogi:)

Co do szafek nad lodówką - u mnie taka powstała - jest połączona z drzwiami lodówkowymi i trzymamy w niej ... alkohole - w niczym to nie przeszkadza, bo jeśli chcę się napić winka, albo łychę to i tak wkładam je najpierw do lodówki, także nie wkurzam się, że muszę dwa razy otwierać:lol2:

Chloe, a gdzie przechowujesz alkohole, które spożywa się nieschłodzone? ;) Łychę przed degustacją trzymasz w lodówce?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif

Po degustacji zazwyczaj tak:) I przed nieraz też, bo nie wszyscy lubią, jak im się lodzik wrzuca jeśli piją bez coli (osobiście u mnie tylko z pepsi przechodzi ale cóż - mam jakąś miłość do pepsi ostatnio;))

A reszta jest w spiżarce i w magazynku, bo w salonie boję się zostawiać, coby grasujący kilkulatek nie zasmakował;)

Edytowane przez _Chloe_

Jusia, a który dzień wolisz jeśli chodzi o starocie? Ja rzadko bywałam w piątki, bo zazwyczaj pracuję (i to od rana do wieczora) - jedynie w wakacje zaglądałam w piątki, ale w soboty było zawsze więcej do oglądania. Teraz jednak jest akurat dzień wolny, więc sama nie wiem.

Dziewczyny o dzielenie wysokich szafek pytałam ostatnio Justynę :). Jeśli dobrze zrozumiałam to będą dzielone :yes:

Ważna sprawa z tym miejscem na okap, bo jeśli w przyszłości planujesz, to ta część z płytą powinna być głębsza, zatem zabierze ci więcej narożnika, a wtedy będzie kłopot ze zlewem. Jest też chyba opcja z okapem z boku płyty, ale tu chyba większe niebezpieczeństwo, że można taki okap zalać, zabrudzić (?) Mimo, iż okap podoba mi się i jest ciekawym rozwiązaniem, to jakoś niepokoi mnie właśnie ta kwestia dbania o jego czystość na blacie wokół miejsca gdzie się dość sporo brudzi. Z podobnego powodu nie byłam przekonana do gniazdek w blacie.

Domus jest w Katowicach (przy ikei). Nie mają tam Twoich płytek?

Co do nowej odsłony kuchni to ja też sobie napiszę swoje zdanie :D, ale Ty słuchaj siebie :hug:

Pasek na środku podłogi podoba mi się :yes: Na ścianie - niezależnie w którym miejscu - jakoś nie. Rozumiem, że ma funkcję :yes: oprócz aspektów estetycznych.

Zamiana zlewu z płytą jest opcją to rozważenia, bo rozwiąże kłopot z okapem. Zaburza ciąg funkcjonalny, ale ten kącik masz blisko siebie, więc nie powinno być to bardzo uciążliwe. Powiększenie stołu podoba mi się :yes:

Lampy chyba bardziej podobały mi się w wersji czarnej.

I na deser zostawiłam sobie barn door do spiżarki. Planujesz Asilo zupełnie proste jak Ivy? Jeśli tak, to rozumiem, że robienie zupełnie innych frontów do spiżarki to działanie celowe i zamierzone ? :). TUTAJ wiele inspiracji. Może coś znajdziesz. Ja znalazłam tam inspirację do innej propozycji. Może te drzwi też zrobiłabyś gładkie i pomalowała farbą tablicową?

Zainspirowało mnie TO zdjęcie

Jus, pamiętasz tę odciętą deskami płytę podłogową w przejściu z salonu do kuchni na jednej z wizualek ode mnie? Czy ja Ci pokazałam tę fotkę?

[ATTACH=CONFIG]313720[/ATTACH]

Pamiętam :D ale tego mi nie pokazałaś :D jest piękne, poproszę o więcej zdjęć tej podłogi

Dziewczyny, dzięki za wszystkie uwagi :) Obiadek ugotowany,zjedzony, kawka wypita :D więc wreszcie mam chwilę aby zasiąść i z Wami pogadać a brakuje mi tego bardzo :) Mam nadzieję że o niczym i nikim nie zapomnę :(

Emila, pani projektantka dała vivesy ale one są małe i był problem z fugami, głównie ich ilością, więc poszukałam alternatywy i wielkość 60x60 daje mi większy wybór co do pozostałych płytek, bo one mają być takie same jak w korytarzach i wiatrołapie, chcę to wszystko połączy:)

Aniu, Tomkowa, Melisko stół będzie zachodził na półwysep, tez mi się tak bardziej podoba :)

Co to szafek i i ich dzielenia, teraz też mam szafkę nad lodówką bez dzielenia frontu, mam tam taką mickro spiżarkę, jest wysoko i nie trzymam tam często używanych przedmiotów, teraz nie mam tej zabudowy pod sufit i wyobrażam sobie że z tych szafek pod sufitem będę jeszcze rzadziej korzystać. stąd moje pytanie czy jeżeli podzielę te fronty to nie będzie to kolidowało z wiszącymi? bo tam absolutnie nie chciałabym podziału.

Wiwik nie wiem co z tymi lampami, to są szczegóły :D

Chloe barek zaplanowałam w salonie:) ma być ukryty w zabudowie drewnianej na której będzie wisiał TV

Ewuś mam wolne 1.05 i 2.05 i nie mam małych dzieci, jeśli zdecydujesz się na moje towarzystwo to się dostosuję do Twoich planów :D

Pomysł z pomalowaniem drzwi tablicą kredową padł już od mojej projektantki ale nie jestem przekonana... chyba że poświecę się i wnuki będą miały zabawę :p

Melisko, Ewo dzięki za uwagi o okapie, muszę wgłębić się w temat

popieram obawy Ewy o brud przy okapie, wyobrażam sobie kipiący np makaron, i tą wodą która się rozlewa po blacie i syfik zbierający się tam też sobie wyobrażam. Niedawno rozmontowywałam starą kuchnie i odkręcaliśmy listwy przyblatowe - syfu pełno tam było.

płytki wzorzyste 60 cm + 60 cm gres - super wyjdzie :D

foto pestki - cudo :jawdrop: