AnikoPL 20.04.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Pestko. Jesteś oficjalnie odpowiedzialna za moje załamanie w związku z zametem podłogowym jaki u mnie wprowadzilas Myślałam że mam już wybrana a 'przez Ciebie' mam tyle inspiracji na świetne podłogi i już nie wiem co wybrać Karolino - moje małe potworki jak nie zamknie drzwi (i najlepiej mąż ich intensywnie nie pilnuje) to pakują mi się pod prysznic, w ubraniu (młodszy w pieluszek ;P) nie czekając co ja na to Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Juskra szczerze Ci powiem że mając tyle czasu co Ty zostawiłabym temat kuchni - masz ogólną koncepcję, wybrałaś płytki. Wróć od tego za miesiąc i zobacz czy nadal Ci się podoba. Jeśli tak - myśl nad okapem. NO wlaśnie...okap. Myślałąm że najpierw był okap bo spodobało Ci się cudeńko a potem płytki, teraz dowiaduję się że okap w blacie jest po to żeby móc położyć płytki pasem. I z jednej strony pisałaś że wybierasz geotiles bo są łądnie i cena przyzwoita a z drugiej strony żeby te płytki położyć dokłądasz parę mocnych złotówek do okapu jako alternatywę mając rezygnację z niego. Byłą jakaś wersja kuchni z okapem i inaczej położonymi płytkami? Pokażesz? Masz rację, od kuchni powinnam chyba odpocząć, tylko nie mogę.. muszę podjąć decyzje gdyż za msc będą robione instalacje. Co do okapu, płytek i itp... to nie tak było okap spodobał mi się wyłącznie dlatego ze go nie widać i dlatego chciałabym na niego zaoszczędzić te złotówki, nie przepadam za okazałymi okapami w kuchni i dlatego zwróciłam na niego uwagę. Nigdy nie było wersji z okapem... Potem powstał w głowie Pestki pomysł z płytkami na ścianie, projektantka przesunęła pasek nad płytę, więc mój okap blatowy wpasował się w całość Roztrząsanie tej kuchni zaczyna mnie mocno irytować muszę wreszcie doprowadzić ten temat do końca. Rozmawiałam przed chwilą z sprzedawcą takich okapów, niestety w katalogu nie pisze jaki minimalnie blat musi być głęboki. Poradził zapytać stolarza nie mam jeszcze stolarza Zastanawiam się także czy taki okap dedykowany na tył płyty nie może być zamontowany z boku te boczne są droższe od tych montowanych za płytą. Ale na taki boczny byłoby miejsce a poza tym nie zabierałby mi miejsca pod płytą a tam mają być szuflady. Muszę znaleźć innego sprzedawcę Pestko, Beatko, dzięki za inspiracje płytkowe ale już za dużo stresu przeżywam z zwykłymi płytkami do domu jak jeszcze zażyczyłabym sobie takiego wzoru to "rozpracowanie" położenia ich zajęło by mi pół roku a wtedy już na pewni przestałybyście się do mnie odzywać Kasiu, nadal czekamy na wątek... chłoniemy wszystkie każdy skrawek Twojego domu nawet spalony bambus ma swój urok Emilka już kolejna osoba mówi mi że najpierw była kuchnia a potem dom... dlaczego ja na to nie wpadłam !!! dla mnie ważne było aby z kuchni wyjść na taras, gupia, gupia gupia :bash: szkoda ze jestem taka stara i nie będę budować drugiego domu A tak w ogóle to kiedy założysz swój wątek? Kamilko... dobrze że nie mam kominka wierze że kiedyś nam się uda dokonać słusznych wyborów Dzięki Beata za inspiracje kominkowe, lampowy czy inny sufitowy wiszący to będzie ostateczność ale nie wiedziałam że istnieją sufitowe płaskie... Karolina fajnie ten sufit wygląda, lampki też się wpasowały my w piwnicy też będziemy mieli taki tynk chropowaty, żadnych gładzi tam nie dajemy. Nie masz drzwi w łazience ale także słupa w salonie... a ja mam Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Na takie podsufitowe to ja w życiu nie zaoszczędzę, nawet jak rzucę słodycze Ale może komuś się przyda to rzucam linki 1 2 edit znalazłam tańsze tu edit 2 tylko jak to myć? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Znalazłam jeszcze takie cudeńko http://www.okapykuchenne.pl/images/detailed/13/Okap-sufitowy-AKPO-WK-8-Manado-okapy-kuchenne-pl-1.jpg Żródło polska produkcja, bardzo miła pani na infolinii powiedziała ze bardzo dobrze się sprzedaje, można podłączyć do komina, cicho chodzi i spełnia swoją funkcję pod warunkiem że jest montowany nie wyżej niż 150 cm nad blatem I dowiedziałam się również że okapy blatowe można montować z boku płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 ooo to kolejne opcje okapowe do rozważenia dla mnie kuchnia jest najważniejszym pomieszczeniem w domu, bo nie lubię gotować a muszę, wiec musi być na mega wypasie. Do tego miałam w poprzednim domu drewniane meble kuchenne (7 rok im stuknął) i zabraliśmy je do nowej kuchni, więc musiało być projektowane pod nie ( drugie tyle mebli się dorabia ) Watek założe pewnie jak bedziemy mieć hajs na wykończenie domu. Na razie kasy brak, mam szlaban na działanie w domu, nie ma co pokazywać i urządzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.04.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) bardzo fajne ale ceny chore co do stropów ja bym nie malowała. Piękne takie zostawiła http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/budowa/okna+strop/DSC_0379.jpg Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 ooo to kolejne opcje okapowe do rozważenia dla mnie kuchnia jest najważniejszym pomieszczeniem w domu, bo nie lubię gotować a muszę, wiec musi być na mega wypasie. Do tego miałam w poprzednim domu drewniane meble kuchenne (7 rok im stuknął) i zabraliśmy je do nowej kuchni, więc musiało być projektowane pod nie ( drugie tyle mebli się dorabia ) Watek założe pewnie jak bedziemy mieć hajs na wykończenie domu. Na razie kasy brak, mam szlaban na działanie w domu, nie ma co pokazywać i urządzać Chcę mieć drewniane fronty, szafki mogą być z płyty. W wersji oszczędnościowej fornirowane te okapy sufitowe działają do 150 cm nad płytą, mam sufity 260 cm, blat standardowo jest na 90 cm więc zostaje 170 cm - nie zadziała. Uważam że 260 cm to i tak nie za wysoko więc nie planowałam sufitów obniżać. Wysuwany okap z boku... mąż twierdzi że nie będzie dobrze działać... to jest jakiś koszmar kuchenny a nie kuchnia bardzo fajne ale ceny chore co do stropów ja bym nie malowała. Piękne takie zostawiła http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/budowa/okna+strop/DSC_0379.jpg Cieszę się bardzo że się odezwałaś Nie wiem kto kupuje tak drogi sprzęt... zresztą nie ważne Mąż się ciągle łamie ( ale pracuje nad nim ) bo on by chciał tak ładnie dla niego ładnie to tak jak u "cioć w Niemczech" nie wiem czy pamiętacie te czasy, kiedy po 90 tym roku jeździło się odwiedzić krewnych w Niemczech i tam każdy miał ładniej w piwnicy niż u nas mieszkania w blokach A w naszych piwnicach to się ziemniaki trzymało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.04.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Pracuj nad nim! Pokazuj mu zdjęcia, drukuj, zostawiaj na wierzchu, wysyłaj mailem, na fejsie... Taki sufit z okablowaniem... piękne ale wiadomo, metoda małych kroczków żeby się nie wystraszył Wczoraj byłyśmy na targach i pani miała taki piękny czarny sznur z białymi okrągłymi żarówkami. Pasowałby bardzo. Ale do takiego betonu wszystko pasuje. Nawet jeśli byś na nim zawiesiła złote kandelabry tez by się obronił, nie mówiąc już o lampach przemysłowych... Wyszukuj inspiracje i pokazuj mężowi, w końcu pokocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Dzięki za wsparcie, mam na pintereście zakładkę mąż wszystko tam wrzucam i co jakiś czas go męczę ale ostrożnie i nie za dużo wykorzystuję wszelkie możliwe kobiece sposoby Muszę tam więcej loftowych rzeczy powrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 argument oszczędności do niego nie przemawia - metr 2 tynku kosztuje z 15 zeta - niech przeliczy ile będzie go to kosztować ? może też ściany odpuści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 u nas metr tynku cementowo wapiennego a taki będzie w piwnicy kosztuje 24 zł.... Oj do niego przemawia jak widzi okapy za 600 zł a nie za 5 tys :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 chyba z materiałem tyle kosztuje? zaoszczędzisz na tynku i będzie na okap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.04.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 to może spiszcie co dla kogo jest ważne i zdajcie się na kompromisy. Może się okazać, że coś odpuścisz, by coś innego mogło przejść. Nie tak, to inaczej, kobiety muszą sobie radzić, zawsze znajdzie się metoda, wystarczy pokombinować. W ostateczności zostaje marudzenie- oni tego nie znoszą i na dłuższą metę nie są w stanie wytrzymać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 aaaa i moim zdaniem okap zamontowany z boku płyty tak samo pociągnie jak ten zamontowany z tyły płyty, jeden pies, płyta przecież jest kwadratowa co za różnica który bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.04.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 to może spiszcie co dla kogo jest ważne i zdajcie się na kompromisy. Może się okazać, że coś odpuścisz, by coś innego mogło przejść. Nie tak, to inaczej, kobiety muszą sobie radzić, zawsze znajdzie się metoda, wystarczy pokombinować. W ostateczności zostaje marudzenie- oni tego nie znoszą i na dłuższą metę nie są w stanie wytrzymać ;D tak bylo w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 aaaa i moim zdaniem okap zamontowany z boku płyty tak samo pociągnie jak ten zamontowany z tyły płyty, jeden pies, płyta przecież jest kwadratowa co za różnica który bok Dokładnie też tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 to może spiszcie co dla kogo jest ważne i zdajcie się na kompromisy. Może się okazać, że coś odpuścisz, by coś innego mogło przejść. Nie tak, to inaczej, kobiety muszą sobie radzić, zawsze znajdzie się metoda, wystarczy pokombinować. W ostateczności zostaje marudzenie- oni tego nie znoszą i na dłuższą metę nie są w stanie wytrzymać ;D Też tak myślę a łatwiej kompromis zastosować w piwnicy-aby poszaleć na górze. Może pomieszczenia męża zostawić tak jak chce a reszta piwnicy zrobić z kabelkami i stropem po Twojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Jak ja się cieszę że Was mam Dziękuję Wam, nie dość że wspólnymi siłami powstał projekt niecodziennej kuchni to jeszcze dobrze wpływacie na moje emocje Nie wspomnę o złotych radach, tylu rzeczy się nauczyłam. Myślę ze będę kombinować w stronę tego okapu montowanego w suficie bo ten podblatowy tak jak Meliska powiedziała zajmuje bardzo dużo miejsca. Ostatecznie zamienię zlew z płytą, choć to będzie naprawdę duży kompromis... Mąż dobry wkurza się, narzeka, czasem krzyczy, miota się, ja płaczę ale koniec końców staje na moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.04.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Też tak myślę a łatwiej kompromis zastosować w piwnicy-aby poszaleć na górze. Może pomieszczenia męża zostawić tak jak chce a reszta piwnicy zrobić z kabelkami i stropem po Twojemu kabelki odpuściłam, w końcu to jego piwnica ale pomysł ze stropem jest taki fajny że będę bardzo dobra, miła i .... że myślę że mi ulegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.04.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Pestko. Jesteś oficjalnie odpowiedzialna za moje załamanie w związku z zametem podłogowym jaki u mnie wprowadzilas Myślałam że mam już wybrana a 'przez Ciebie' mam tyle inspiracji na świetne podłogi i już nie wiem co wybrać Sorry Aniko To zaledwie drobniutka cząstka płytek a'la drewno, które przetrzepałam. Mam ograniczenie jeśli chodzi o kolor i szerokość Ale Tobie mogę jeszcze co nieco podrzucić jeśli chcesz jeszcze trochę Pestko, Beatko, dzięki za inspiracje płytkowe ale już za dużo stresu przeżywam z zwykłymi płytkami do domu jak jeszcze zażyczyłabym sobie takiego wzoru to "rozpracowanie" położenia ich zajęło by mi pół roku a wtedy już na pewni przestałybyście się do mnie odzywać Kasiu, nadal czekamy na wątek... chłoniemy wszystkie każdy skrawek Twojego domu nawet spalony bambus ma swój urok Jus, nie miałam zamiaru podrzucać Ci nowych płytek ALE... W salonie masz mieć drewno, a w kuchni i korytarzu kafle 60x60 i to jest ciągle moim zdaniem połączenie nie do końca rozwiązane. Odciąęłabym jeden kafel deskami od reszty. To nie jest skomplikowane do wykonania, a efekt byłby boski. Tylko jeden kafel, a nie tak jak na inspiracji czy w mojej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts