Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale Lucka ma szeroką tą wnękę na okna, to prawie jak Karolina w kuchni, ciągle ją widzę...rozmarzoną i romantyczną z kawą... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Ja też :)

wariatki :-P

kurna... u mnie okno grafit a parapet dąb... to już na bank nie będzie tak ładnie wyglądało z białą obudową :( drewnianej nie dam, a byłoby okej wtedy

pocieszam się tylko tym, że białej obudowy zbytnio nie będzie widać ;) a jednak uchroni ciutkę glify okien przed brudzeniem kuloskami dzieciakowymi

nie będą za wysoko :)

no chyba że lubisz mieć widno jak na sali operacyjnej :-P

mam nad blatem oprawy sufitowe - dają radę spokojnie :)

Czyli też wysoko i się sprawdza.

Dla spokoju możesz dać same kabelki do tych bocznych lampek, najwyżej zostaną schowane pod płytkami niewykorzystane, i niewidoczne.

Mieliśmy ranek pełen emocji. Całą Rodzinką wybraliśmy się podziwiać okna i tymczasowe drzwi, niestety tutaj się rozczarowaliśmy, nasz wykonawca trochę poszedł po bandzie i mąż się zdenerwował, ale ja nie o tym :) Zabraliśmy Frodka na wyprawę, poznał się z kumplami sąsiada, dwoma mieszańcami owczarków, poganiali wzdłuż ogrodzenia, pierwsze koty za płoty były, Frodek przeszczęśliwy zwiedzał dom i działkę :) Niestety jego ciekawość mało nas nie kosztowała zawału; u sąsiada, nieogrodzony sztuczny staw mu się tak spodobał ze do niego wpadł... brzeg nisko ale stromo, nie potrafił się wydostać :( na szczęście okazało sie ze umie pływać :D został wyciągnięty przez p.o. zięcia.. zmokła moja ukochana kurka tak się wystraszyła że aż zwymiotował

Bidulek mój dzielny. Mam nadzieję że zapamięta gdzie się nie wybierać na wycieczkę :)

Frodek przeszczęśliwy zwiedzał dom i działkę :) Niestety jego ciekawość mało nas nie kosztowała zawału; u sąsiada, nieogrodzony sztuczny staw mu się tak spodobał ze do niego wpadł... brzeg nisko ale stromo, nie potrafił się wydostać :( na szczęście okazało sie ze umie pływać :D został wyciągnięty przez p.o. zięcia.. zmokła moja ukochana kurka tak się wystraszyła że aż zwymiotował

Bidulek mój dzielny. Mam nadzieję że zapamięta gdzie się nie wybierać na wycieczkę :)

o nie, biedactwo:( to mu się na długo odechce pływania. Nasza goldenka już miesiąc temu rozpoczęła sezon kąpielowy, kiedy tylko może wskakuje do oczka wodnego:)

Fodulek biedny ważne że wszystko dobrze się skończyło,ciepło jest nic mu nie będzie-chyba sama bardziej się zestresowałaś.

Nie przejmuj się drzwiami moje po tynkowaniu wyglądają tak że żaden montaż by im nie pomógł,nawet nie oceniałam montażu aby łatwo było zdjąć i dookoła otynkować i już.

mąż sie zdenerwował bo zabezpieczenie dali kiepskie, na śruby :) już nie wspomnę o piankowaniu wokół okien, to kosztowało 1 tys:

IMG_3175.jpg

takie sztaby dali

IMG_3172.jpg

to zdjęcie to zrobiłoby furorę na demotywatorach chyba, brak słów czy wyobraźni?

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/budowa/IMG_3173.JPG

Ostatnie zdjęcie to na szkoleniach BHP powinno być pokazywane.

Okna u mnie są inaczej mam tak dodatkową listwę podparapetową czy jakoś tak w tych nie tarasowych bo chyba takie pokazujesz jest tam mniej miejsca i były tam takie jeszcze kliny-nie znam się,ale pianka powinna być do styropianu na łączenia może zapianują później.

A drzwi to nie problem,tylko ciekawe dlaczego dali te zewnętrzne zawiasy skoro są w już orginalne ,może technicznie tak trzeba było to na chwile tylko oprócz odbioru wizualnego nie ma sie czego czepiać mja swoją funkcję spełniać i już.

Masz SSZ :wiggle:

o nie, biedactwo:( to mu się na długo odechce pływania. Nasza goldenka już miesiąc temu rozpoczęła sezon kąpielowy, kiedy tylko może wskakuje do oczka wodnego:)

miałam kiedyś labradora, też każdą wodę musiał zaliczyć :) a Frodek nie lubi się kąpać