Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

Ja kupiłam zestaw prysznicowy z deszczownicą Tresa, ale jeden z najtańszych i jest straszny badziew. Już mnie wkurza i jest na liście do wymiany, bo woda kapie trochę i słuchawka taka plastikowa:sick:

Bateria łazienkowa z tresa w łazience dolnej to z kolei póki co dobry wybór, solidna, mam nadzieję,że posłuży.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co kapie ???? a słuchawkę to w każdym zestawie można wymienić ;)

no wiem, że można i będę musiała to zrobić, tylko w takim razie nie za dobry interes na tym zrobiłam:sick: może tak trafiłam, a woda kapie jakby po wężu a wszystko jest dokręcone... no taki ten zestaw jakby miał się rozlecień za chwilę:D

kupowaliśmy na szybko, pierwszy lepszy, bo już wykonawca potrzebował mieć wymiary i jak się okazuje wybór nienajlepszy.

no wiem, że można i będę musiała to zrobić, tylko w takim razie nie za dobry interes na tym zrobiłam:sick: może tak trafiłam, a woda kapie jakby po wężu a wszystko jest dokręcone... no taki ten zestaw jakby miał się rozlecień za chwilę:D

kupowaliśmy na szybko, pierwszy lepszy, bo już wykonawca potrzebował mieć wymiary i jak się okazuje wybór nienajlepszy.

no to chyba trzeba by zareklamować, wymienią na inna ta część :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=6854893#post6854893

Przykład :) jak to bywa z markowymi i nie markowymi produktami. Chciałoby się rzec, loteria :sick:

i tu się zgadzam... markowe rzeczy też się psują i jest tych przykładów masa

Ewuś, dziękuje za namiary na kludi w rozsądniejszych cenach :) zmotywowało mnie to do telefonu do instalatora :) chyba zapomniał mi ostatnio wspomnieć że od cen katalogowych mam od 30-35 % rabatu :D to już coś. Wannę którą mi pokazałaś oglądałam wczoraj, bardzo mi się podoba, mój typ ale nie ma ich mniejszej wersji, szukałam 160cm ale nie znalazłam, szkoda, szukam dalej :) W przyszłym tygodniu jadę z projektantką do MERY w Tychach, Beatka mówiła że to bardzo duży salon łazienkowy, mam nadzieję ze podpatrzę jakieś rozwiązania. Raczej wybiorę deszczownicę okrągłą, bo sanitariaty też są owalne, dziękuję za propozycję:)

Pan instalor mówi że opcja napełniania z korka jest bardzo dobrym rozwiązaniem do wannien wolnostojących, w moim przypadku gdy wanna będzie dosunięta do półki ( jak na projekcie) to można baterię wraz z wężem i słuchawką zamontować do półki :) coś jak tu

http://p.alejka.pl/i2/p_new/40/55/bateria-wannowa-3-o-kido_0_b.jpg

Ustaliłam z panią projektantką, ze kaloryfer będzie na ścianie obok drzwi nad wanną, na środku wanny bateria a leżeć będą twarzą do okna :)

tak sobie to wyobrażam :D

http://3.bp.blogspot.com/-P-qYPsi-8Z8/UmPDfebQozI/AAAAAAAAAO8/TJUNhU8isnY/s1600/tumblr_muynj6kco81s0h5opo1_500.jpg

Szukałam okapu o którym piszesz z pojemnikami na Twoim wątku ale nie znajduję, napiszesz coś więcej? Za to znalazłam fotki lamp nad blatem i znowu zapłonęłam miłością do nich, myślicie że mogłoby pasować takie rozwiązanie gdybyśmy je dali po obu bokach paska z patchworków? Zdjęcia z wątku Julianny16

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/lampy%20do%20kuchni/lampy1%20kuchnia.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/lampy%20do%20kuchni/lampy2kuchnia.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/lampy%20do%20kuchni/lampy3.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/lampy%20do%20kuchni/lampy4.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/lampy%20do%20kuchni/lampy%20kuchnia.jpg

Tylko czy nie zrobiłoby się za dużo lamp? bo jeszcze mają być na półwyspie...

Ja kupiłam zestaw prysznicowy z deszczownicą Tresa, ale jeden z najtańszych i jest straszny badziew. Już mnie wkurza i jest na liście do wymiany, bo woda kapie trochę i słuchawka taka plastikowa:sick:

Bateria łazienkowa z tresa w łazience dolnej to z kolei póki co dobry wybór, solidna, mam nadzieję,że posłuży.

Martuś na pocieszenie większość zestawów po kilku latach ( kiedy już dojrzejesz do zakupu nowej deszczownicy ) ma jakąś część do wymiany, nie ma się co denerwować :hug:

niezgodzę się - zależy u jakich producentów

kludi ma sprzedawane osobno właśnie

tres i omnires sprzedają od razu w komplecie

Wtrącę się do dyskusji. Zwróć uwagę, że do cen zestawów musisz doliczyć jeszcze elementy podtynkowe. To niemały wydatek. W przypadku baterii wannowej wolnostojącej z tego co pamiętam największy. Ja wszystkie baterie mam firmy Kludi. Niestety nie są jeszcze zamontowane, ale wykonanie wszystkich elementów bardzo wysokiej jakości. Po dostawie okazało się, że dwa elementy były lekko zarysowane. Producent bez problemu dosłał w ciągu dwóch dni nowe. Nie było żadnych problemów, ciągnących się reklamacji etc.

jeszcze nie dotarłam do takich informacji, pan instalator powiedział : Pani Justyno będzie dobrze, dobierzemy żeby było tanio :p

Acha, jeszcze co do puszenia się, że ja mam takie albo byle jakie :D

Każdy ma takie jakie mu się podobają :)

A ja mam wrażenie że na naszych wątkach są same dziewczyny, którym obce jest przechwalanie się :D albo fałszywa skromność

I tym samy chciałam Wam za to podziękować, bo tak się cieszę że trafiłam do tak otwartej i tolerancyjnej grupy forumowej i mogę być jej częścią :D

Uwielbiam wszystkie dziewczyny :D Pestkę, Karolinę, Ewę, Beatkę, Agę Andariel, Anę, Martusię, Tomkową, Meliskę, Casuall, Ivy, Migotkę, Emilkę, Sprout ( gdzie jesteś z tym zdrowo rozsądkowym podejściem :) ) wanilianę, Chloe, pewnie kogoś pominęłam, niech mnie wtedy zdrowo zbeszta :)

Mam nadzieję ze każdy, kto tu zagląda z czasem sie ujawni :)

będę edytować na bierząco

Owcaania :hug: wybacz starej kobiecie :D

Edytowane przez Juskra

Acha, jeszcze co do puszenia się, że ja mam takie albo byle jakie :D

Każdy ma takie jakie mu się podobają :)

A ja mam wrażenie że na naszych wątkach są same dziewczyny, którym obce jest przechwalanie się :D albo fałszywa skromność

I tym samy chciałam Wam za to podziękować, bo tak się cieszę że trafiłam do tak otwartej i tolerancyjnej grupy forumowej i mogę być jej częścią :D

Uwielbiam wszystkie dziewczyny :D Pestkę, Karolinę, Ewę, Beatkę, Agę Andariel, Anę, Martusię, Tomkową, Meliskę, Casuall, Ivy, Migotkę, Emilkę, Sprout ( gdzie jesteś z tym zdrowo rozsądkowym podejściem :) ) wanilianę, Chloe, pewnie kogoś pominęłam, niech mnie wtedy zdrowo zbeszta :)

Mam nadzieję ze każdy, kto tu zagląda z czasem sie ujawni :)

Justynka, dla takich chwil warto tu być :) :hug::hug::hug:

Justyś, czytam jak zwykle po łebkach ale Ciebie wzięłam na pierwszy kęs. Ja mam jedną mega drogą baterię w łazience na dole - byłam w niej zakochana, a teraz wszystko mi jedno, czy czyszczę Grohe, czy Omniresa;) Serio - Omnires daje radę - mam go już po raz drugi - w mieszkaniu takowego mieliśmy i przez 4 lata zero usterek. Gdybym miała jeszcze raz kupować baterie, wszystkie byłyby ze zwykłej półki - nikt tego nie doceni - nawet gospodarz;).

Jedyne co to z kludiego jestem zadowolona, bo po prostu idealnie mi pasuje do łazienki - sugeruje się tym kryteruim właśnie -powinno się Tobie podobać i pasować do koncepcji:hug:

Do wszystkiego trzeba podchodzić bez kompleksów - zawsze znajdą się życzliwi i albo coś będzie za tanie albo za drogie, także luuuz;)

Edytowane przez _Chloe_