Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

Dziewczyny strasznie dziękuję za wszystkie propozycje, tuba fajna a nawet bardzo fajna ale zasłoni mi pasek z patchworkiem :) jak pisałam wcześniej okap nad płytą i pasek z boku bardzo mi się nie podoba. Dalej kombinujemy z projektantką z okapem sufitowym.

Dziś były odwiedziny w kolejnym salonie łazienkowym, wieczorem spotkanie z instalatorem i trzeba podjąć decyzje o bateriach:)

Potem spotkanie z architektem... tak, właśnie z tym od słupa... słupa nie będzie!!!!!!!!! :wiggle: spotkanie ma dotyczyć tarasu, ma być na stropie drewnianym.

I mam pytanie - deski na tarasie mają być ułożone wzdłuż okna tarasowego czy w poprzek? Moim zdaniem w poprzek, optycznie będzie się wydawał szerszy :D

edit

mam tez problem z schodami na taras, pod tarasem będzie pomieszczenie z drzwiami o szerokości 140 cm. schody muszą być tak wpasowane aby wjechała przez drzwi maszyna o szerokości ok 1 m. Niestety nie potrafię znaleźć jakiś sensowych rozwiązań schodowych

Edytowane przez Juskra

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A w którą stronę będą leżały w salonie? Jeśli dopasujesz oba w jedną stronę, to masz szansę, że wyjdzie jakby taras był dalszym ciągiem salonu. Nawet jeśli w obie powierzchnie będą z innego drewna :)

Pestko, kurcze, jak zwykle nie pomyślałam o tym salonie ale wyobrażam sobie że deski w salonie też będą w poprzek salonu :D czy ja piszę zrozumiale :p czyli od wejścia do salonu będziemy patrzeć na długość deski :) HA! dobrze wymyśliłam z tym tarasem :wiggle:

Karolina, mam 3 wejścia na taras, zapominałaś o sypialni :D bo jeszcze jest z kuchni :D a pisałam o wejściu z najszerszego okna, ma 3 metry i jest z salonu :D

Emila, mojemu mężowi też sie spodobał ten pomysł bo krótsze deski będziemy potrzebować :D

Niby powinny, ale tyle się naoglądałam zdjęć i nie ma reguły. Leżą rowkami prostopadle do domu i równolegle. Nawet częściej równolegle. A z zamiataniem nie problem, bo i tak są szpary pomiędzy i nawet mogą być 1 cm.

Deski są zasadniczo 2,4 m i 3,0 m długości, ale są też chyba 1,8. A jak zamawiasz, to mogą być nawet 4 m. Zależy od firmy i rodzaju drewna. Są też różnych szerokości i grubości.

Jus, Miele ma sufitowy ekstraktor (ha, ha – wyciąg) szerokości 30 cm – Miele DA2690 :) Z czymś takim można by u ciebie zrobić bez szkody dla urody wnętrza podobnie jak na tym zdjęciu.

Tylko nie wiem jak z ceną, bo to nowość. Może nawet w PL jeszcze nie ma.

Miele-slim-extractor-BK-Sourcebook-1024x679.jpg

Edytowane przez pestka56

Każdego faceta należałoby czsem zamordować. Potem, przynajmniej przej jakiś czas pamiętałby co przeskrobał :wiggle:

Jeden z moich ulubionych filmów to Switch z 1991 roku, Świetnie zagrany przez Ellen Barkin. Oglądałam go już kilka razy i nie chce mi się znudzić.

Tu niestety tylko w wersji anglojęzycznej bez napisów https://www.youtube.com/watch?v=RG3So2HOEvE

Można go ściągnąć z Chomika