Juskra 13.05.2015 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Dziewczyny strasznie dziękuję za wszystkie propozycje, tuba fajna a nawet bardzo fajna ale zasłoni mi pasek z patchworkiem jak pisałam wcześniej okap nad płytą i pasek z boku bardzo mi się nie podoba. Dalej kombinujemy z projektantką z okapem sufitowym. Dziś były odwiedziny w kolejnym salonie łazienkowym, wieczorem spotkanie z instalatorem i trzeba podjąć decyzje o bateriach:) Potem spotkanie z architektem... tak, właśnie z tym od słupa... słupa nie będzie!!!!!!!!! spotkanie ma dotyczyć tarasu, ma być na stropie drewnianym. I mam pytanie - deski na tarasie mają być ułożone wzdłuż okna tarasowego czy w poprzek? Moim zdaniem w poprzek, optycznie będzie się wydawał szerszy edit mam tez problem z schodami na taras, pod tarasem będzie pomieszczenie z drzwiami o szerokości 140 cm. schody muszą być tak wpasowane aby wjechała przez drzwi maszyna o szerokości ok 1 m. Niestety nie potrafię znaleźć jakiś sensowych rozwiązań schodowych Edytowane 13 Maja 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 A w którą stronę będą leżały w salonie? Jeśli dopasujesz oba w jedną stronę, to masz szansę, że wyjdzie jakby taras był dalszym ciągiem salonu. Nawet jeśli w obie powierzchnie będą z innego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 moim zdaniem ułóż deski tak jak ci pasują, u mnie chyba nigdzie deski nie idą tak jak powinny deski mają określoną długość więc weź to pod uwagę, Według twojego planu chyba będzie ok z długością. i ja chyba kontynuowałabym ułożenie desek które będzie w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.05.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ... I mam pytanie - deski na tarasie mają być ułożone wzdłuż okna tarasowego czy w poprzek? ... którego okna?? bo przecież wyjścia na taras masz dwa i to zawsze z któregoś będzie w poprzez a z drugiego podłużnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 może deski będą szły w dwie mańki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.05.2015 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Pestko, kurcze, jak zwykle nie pomyślałam o tym salonie ale wyobrażam sobie że deski w salonie też będą w poprzek salonu czy ja piszę zrozumiale czyli od wejścia do salonu będziemy patrzeć na długość deski HA! dobrze wymyśliłam z tym tarasem Karolina, mam 3 wejścia na taras, zapominałaś o sypialni bo jeszcze jest z kuchni a pisałam o wejściu z najszerszego okna, ma 3 metry i jest z salonu Emila, mojemu mężowi też sie spodobał ten pomysł bo krótsze deski będziemy potrzebować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.05.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Justys, deski w ta strone w ktora latwiej bedzie Ci je zamiatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 brutalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Gratuluję pozbycia się słupa:wiggle: Nie znam się na tarasie ale jeżeli deski ryflowane to chyba muszą leżeć tak aby te rowki były do spadu aby woda odpływała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.05.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 brutalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.05.2015 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 też się nie znam spad jest w stronę dłuższego boku tarasu, to chyba dobrze z tymi deskami w poprzek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Niby powinny, ale tyle się naoglądałam zdjęć i nie ma reguły. Leżą rowkami prostopadle do domu i równolegle. Nawet częściej równolegle. A z zamiataniem nie problem, bo i tak są szpary pomiędzy i nawet mogą być 1 cm.Deski są zasadniczo 2,4 m i 3,0 m długości, ale są też chyba 1,8. A jak zamawiasz, to mogą być nawet 4 m. Zależy od firmy i rodzaju drewna. Są też różnych szerokości i grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Jus, Miele ma sufitowy ekstraktor (ha, ha – wyciąg) szerokości 30 cm – Miele DA2690 Z czymś takim można by u ciebie zrobić bez szkody dla urody wnętrza podobnie jak na tym zdjęciu. Tylko nie wiem jak z ceną, bo to nowość. Może nawet w PL jeszcze nie ma. Edytowane 14 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.05.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 ten okap to raczej zastrzyk w kolano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.05.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 nie kumam tego okapu, tu wygląda jak zwykly okap podszafkowy, które też mają 30 cm. można go na 2,5 metra montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Wg anglików można go tak wysoko pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.05.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Dzięki Pesteczko że ciągle o mnie myślisz, ale cena może mnie zabić albo raczej mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.05.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Dzięki Pesteczko że ciągle o mnie myślisz, ale cena może mnie zabić albo raczej mojego męża to też jest dobry sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.05.2015 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 to też jest dobry sposób to byłoby morderstwo doskonałe hmmm.... czasem mu się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Każdego faceta należałoby czsem zamordować. Potem, przynajmniej przej jakiś czas pamiętałby co przeskrobał Jeden z moich ulubionych filmów to Switch z 1991 roku, Świetnie zagrany przez Ellen Barkin. Oglądałam go już kilka razy i nie chce mi się znudzić. Tu niestety tylko w wersji anglojęzycznej bez napisów https://www.youtube.com/watch?v=RG3So2HOEvE Można go ściągnąć z Chomika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts