Casuall 22.05.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 u mnie na szczęście dużo tej wody nie idzie, nie pijemy herbaty, litr zupy gotuje raz na kilka dni. Wodę kupilśmy w markecie w promocji za polowę ceny - srylion butli Do tego pijemy dodatkowo zupełnie inną wodę mineralną. Ta w butlach wielkich jest niskozmineralizowana - żeby też kamień się nie robił np w czajniku znalazłam info POS a zmiękczaczu, podobno się da.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?115751-Zmi%C4%99kczanie-wody-(stacja-uzdatniania)-a-PO%C5%9A/page2 To już nawet nie chodzi o koszt tylko o uciążliwość takiego rozwiązania. U nas zaś dużo się gotuje tej wody Póki co spróbujemy może nieco mniej ją zmiękczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.05.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) A filtr osmotyczny?? koszt 600 zł montuje sie go np. w szafce pod zlewem. przy zlewie masz dodatkowy kranik i z niego leci oczyszczona woda. Mozna tez kupic baterie 3-drożne -z 3 kurkami - ciepła/zimna/oczyszczona woda. Ja mam już przygotowane miejsce w spiżarce na ten filtr, ale zastanawiam się czy go potrzebuje. Na razie pól roku tak funkcjonuje. Edytowane 22 Maja 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 22.05.2015 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Emila nie załamuj mnie, że potrzebuję jeszcze jakiegoś filtra :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.05.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 filtr żeby filtrował już odfiltrowaną wodę, to chyba logiczne???? :rotfl: swoją drogą śmieszne jest nazywanie zmiękczacza stacją uzdatniania wody [ATTACH=CONFIG]318166[/ATTACH] o tutaj jest taki filtr, nawet fajnie siedzi w tej szufladzie, i widać kranik ten malutki, wygląda jak dla mnie to fatalnie ale jak mowiłam są baterie co mają 3 kurki bateria wyglada tak, z jednej strony masz wodę zwykła -ciepła/zimna z drugiej strony ten mały dzyndzel do woda z filtra. ja sobie upatrzyłam retro mosiężną z ceramicznymi wajchami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.05.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 a tu lista zakazynych rzeczy przy BOŚ, wygląda na to, że tylko można czystą wodę do oczyszczalni wlewać http://oczyszczalnia.slask.pl/Wazne_informacje_69.html dopatrzyłam się jeszcze jednego punktu -"nawet minimalne ilości farb i lakierów i rozpuszczalników" dużo ich używam, w pracowni mam nawet zrobiony zlew do mycia pędzli. Kolejna metoda na zamordowanie naszych braci najmniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.05.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 a ja znalazłam fajną szafę może ktoś wykorzysta patent [ATTACH=CONFIG]318135[/ATTACH] źródło na tej samej stronie trochę inspiracji dla moich płytek orly ooo cos dla mnie, bo ostatnio do domu wrocilam z 4parami butow dla siebie :rotfl: a teraz kombinuje jak to zrobic zeby sie jeszcze nowych dorobic Dzien dobry Przyszlam pomachac lapka i zyczyc milego weekendu jak i tygodnia ja juz spakowana i po poludniu ruszam do PL:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 23.05.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Nie no Emila wygląda na to, że do tej oczyszczalni można jeszcze Wielkie Gie wlać.. W filtry już nie inwestuję, bo niedługo woda będzie w cenie złota u nas.:bash:Pokombinujemy z twardością/miękkością. Meliska słońce przywieziesz? u mnie 3 dzień leje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.05.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Casuall, zalezy z jakich okolic jestes to zaraz bym zerknela i napisala odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 23.05.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Południe Polski, więc chyba jednak nie dowieziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.05.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Chodzilo mi o najblizsze miasto do Ciebie, bo tak to nie bede w stanie sprawdzic slonce do ogona samolotu przyczepie i podczas ladowania puszcze, to na pewno zawedruje dalej, azzz na poludnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 23.05.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 haha tak to sama sprawdzę Najważniejsze żeby u Ciebie pogoda była, u nas na komunii w tamtym roku było jesiennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.05.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 zapowiadaja slonce z przelotnym zachmurzeniem.. lepsze to niz deszcz :/ bo tego najbardziej sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 23.05.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 No to słoneczka i szerokich lotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.05.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Nie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 23.05.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Mmeliso - miłego lotu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.05.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Juskra myślę jak kolega wyżej opcja 2 najlepsza. Pestka Spoglądam do góry i widzę że nad cytowanym post Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 24.05.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Emila, link z filtrem się nie otwiera ale link czego nie wolno przy oczyszczalni pożyteczny bo właściwie powinna tam czysta woda wpadać... a nie nieczystości z domu, co mam robić z resztkami alkoholu czy potraw? Zgadzam sie z Casual, wielkie g... dziwne trochę to jest Melisko dobrze ze zamachałaś, udanego pobytu i komunii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 24.05.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Dzisiaj od córci dostałam taki oto miły prezencik http://grudziadz.twoje-miasto.pl/img/art/2012/02/x/13926g.jpg Przede mną kilkudniowy wyjazd na wieś, więc nie będę się nudzić Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, dużo obrazków i krótkie konkretne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.05.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 MIłego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 25.05.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 o, a jednak wyjeżdżasz, wypoczywaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts