Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

u mnie na szczęście dużo tej wody nie idzie, nie pijemy herbaty, litr zupy gotuje raz na kilka dni. Wodę kupilśmy w markecie w promocji za polowę ceny - srylion butli :rotfl: Do tego pijemy dodatkowo zupełnie inną wodę mineralną. Ta w butlach wielkich jest niskozmineralizowana - żeby też kamień się nie robił np w czajniku :no:

znalazłam info POS a zmiękczaczu, podobno się da.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?115751-Zmi%C4%99kczanie-wody-(stacja-uzdatniania)-a-PO%C5%9A/page2

To już nawet nie chodzi o koszt tylko o uciążliwość takiego rozwiązania. U nas zaś dużo się gotuje tej wody :( Póki co spróbujemy może nieco mniej ją zmiękczać.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A filtr osmotyczny?? koszt 600 zł montuje sie go np. w szafce pod zlewem. przy zlewie masz dodatkowy kranik i z niego leci oczyszczona woda. Mozna tez kupic baterie 3-drożne -z 3 kurkami - ciepła/zimna/oczyszczona woda.

Ja mam już przygotowane miejsce w spiżarce na ten filtr, ale zastanawiam się czy go potrzebuje. Na razie pól roku tak funkcjonuje.

Edytowane przez Emila3000

filtr żeby filtrował już odfiltrowaną wodę, to chyba logiczne???? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

swoją drogą śmieszne jest nazywanie zmiękczacza stacją uzdatniania wody :p

[ATTACH=CONFIG]318166[/ATTACH] o tutaj jest taki filtr, nawet fajnie siedzi w tej szufladzie, i widać kranik ten malutki, wygląda jak dla mnie to fatalnie :lol2: ale jak mowiłam są baterie co mają 3 kurki

bateria wyglada tak, z jednej strony masz wodę zwykła -ciepła/zimna z drugiej strony ten mały dzyndzel do woda z filtra. ja sobie upatrzyłam retro mosiężną z ceramicznymi wajchami,

1326721905_palmira_inox.jpg

a tu lista zakazynych rzeczy przy BOŚ, wygląda na to, że tylko można czystą wodę do oczyszczalni wlewać :lol2:

http://oczyszczalnia.slask.pl/Wazne_informacje_69.html

dopatrzyłam się jeszcze jednego punktu -"nawet minimalne ilości farb i lakierów i rozpuszczalników" dużo ich używam, w pracowni mam nawet zrobiony zlew do mycia pędzli. Kolejna metoda na zamordowanie naszych braci najmniejszych :rotfl:

a ja znalazłam fajną szafę :) może ktoś wykorzysta patent :D

[ATTACH=CONFIG]318135[/ATTACH]

źródło

na tej samej stronie trochę inspiracji dla moich płytek orly

ooo cos dla mnie, bo ostatnio do domu wrocilam z 4parami butow dla siebie :rotfl::rotfl::rotfl:

a teraz kombinuje jak to zrobic zeby sie jeszcze nowych dorobic :lol2:

Dzien dobry :)

Przyszlam pomachac lapka i zyczyc milego weekendu jak i tygodnia :D

ja juz spakowana i po poludniu ruszam do PL:p

Nie no Emila wygląda na to, że do tej oczyszczalni można jeszcze Wielkie Gie wlać..:lol2:

W filtry już nie inwestuję, bo niedługo woda będzie w cenie złota u nas.:bash:Pokombinujemy z twardością/miękkością.

Meliska słońce przywieziesz? u mnie 3 dzień leje :(:(:(

Emila, link z filtrem się nie otwiera :( ale link czego nie wolno przy oczyszczalni pożyteczny bo właściwie powinna tam czysta woda wpadać... a nie nieczystości z domu, co mam robić z resztkami alkoholu czy potraw? Zgadzam sie z Casual, wielkie g... :D dziwne trochę to jest

Melisko dobrze ze zamachałaś, udanego pobytu i komunii

Dzisiaj od córci dostałam taki oto miły prezencik :D

http://grudziadz.twoje-miasto.pl/img/art/2012/02/x/13926g.jpg

Przede mną kilkudniowy wyjazd na wieś, więc nie będę się nudzić :) Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, dużo obrazków i krótkie konkretne wskazówki :D