Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

płytki boskie :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

zerknełam jeszcze raz ten podzial nad kiblekiem i go nie kumam :D :D :D kompletnie nie wiem co autor miał na myśli :p Koniecznie trzeba to jakoś wyprostować :)

moze autorka byla po jendym glebszym i sie te kreski nie tak ulozyly :D :D :D

a wystarczy je tylko ciut przesunac i bedzie oki :lol2:

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi, właśnie na to liczyłam że coś wykombinujemy z tymi szafeczkami :)

Beatko, wierzę że niektóre sny się spełniają

Pestko, nie wiem czemu nic nie widzisz :(

Melisko, ja bez kosza nie wyobrażam sobie łazienki ale może że my 2 baby w domu :) u Ciebie póki co tylko jedna dorosła ale już niedługo, czas tak szybko leci :D

bo zdjecia na poprzedniej stronie :D :rolleyes:

albo przegladarka nie taka? bo u mnie dziala wszystko :D

Firefoxik działa jak złoto :) To forum się zapchało. Już są, a raczej wczołgiwują się na miejsce

A co z brudnymi ciuchami? Gdzie one?

Jus, wybacz, ale lampy, wszystkie jak leci, są do niczego. Mam nadzieję, że to tylko pani projektantka tak pojechała.

jesteśmy przyzwyczajeni ze brudne ciuchy z łazienki każdy zanosi do pralni, tak też będzie w nowym domu :)

a ta czarna lampa " drucikowa" nie pasuje?

Aniu, ale nasz instalator powiedział ze bliżej wejścia powinien być WC więc...?

Więc instalator się nie zna ;) Uzasadnił to jakoś? ;) Chodzi głównie o względy estetyczne, ale i praktyczne. No takie są zasady i już. Pisałam Ci o nich wcześniej, gdy była mowa o wannie. Podkreślałam, żeby przy wannie był bidet, a nie wc. Przy takim ustawieniu, o jakim mówię, naturalnie układa się rozmieszczenie przyborów do mycia, wycierania, papieru itd. A tak to kombinowanie będzie i niezbyt wygodnie ;)

Bardzo ładnie z tą wanną wolnostojącą i szybą. Płytki biało-czarne są śliczne.

Podaj rzeczywistą szerokość zabudowy szafkowej, to ją rozpracujemy ;)

Więc instalator się nie zna ;) Uzasadnił to jakoś? ;) Chodzi głównie o względy estetyczne, ale i praktyczne. No takie są zasady i już. Pisałam Ci o nich wcześniej, gdy była mowa o wannie. Podkreślałam, żeby przy wannie był bidet, a nie wc. Przy takim ustawieniu, o jakim mówię, naturalnie układa się rozmieszczenie przyborów do mycia, wycierania, papieru itd. A tak to kombinowanie będzie i niezbyt wygodnie ;)

Bardzo ładnie z tą wanną wolnostojącą i szybą. Płytki biało-czarne są śliczne.

Podaj rzeczywistą szerokość zabudowy szafkowej, to ją rozpracujemy ;)

ale w sumie używa się innego mydła innego, ręcznika. może nie będzie tak źle? wykorzysta się szafeczkę w zabudowie.

Aniu, instalator nie wyjaśnił ale ja tez nie pytałam, uwierzyłam na słowo...

mam tylko taki plik z wymiarami,

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/lazienka_wymiary.png

i pamiętacie, jedna z pierwszych wersji łazienki ale inny podział tej, chyba do tego chcę wrócić

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/%b3azienka/wszystkie/wersja%201.jpg

Kaloryfer musi mieć podłączenie elektryczne Beatko

Edytowane przez Juskra

Emila, pewnie, że tak, w końcu dozownik z mydłem może stać na podłodze, a papier toaletowy na umywalce :D

u mnie bedzie na to specjalny stoliczek :p papier toaletowy można powiesić na boku szafki pod umywalką.

a dozownik z mydłem koło umywalki to nie za dobry pomysł. będzie sie cały czas mylić z tym do mycia rąk.

Edytowane przez Emila3000

Justynka, dozownik postawisz po prostu na bidecie :) A ręczniczki zwiniesz w ruloniki i umieścisz w ładnym płóciennym koszyczku na podłodze między bidetem i ścianą. Albo między wc i bidetem przymocujesz do ściany, blisko podłogi, taki pionowy uchwyt na papier, coś ja ja mam w małej łazience. Może na nim być papier lub rolka ręcznika papierowego :)

Wymiary zabudowy się nie załączyły

Edytowane przez Tomkowa

Justynko, podobają mi się kafle, które wybraliście. Myślę,że wybór wanny wolnostojącej i rezygnacja ze ścianki to równie dobre pomysły:)

co do lampy, to jedynie ona mi zgrzyta, ale jest to taki drobiazg... spokojnie wybierzecie jak już łazienka będzie w fazie realizacji:)

co do wc i bidetu, to u mnie jest wc bliżej wanny a bidet przy drzwiach i bardzo wygodnie się korzysta.

Emi płytki boskie ale ta biała część jest "wybitnie biała" :p i matowa, żadna do niej biała baza mi się nie podobała a coś muszę dać na ściany :(

:bye:

Ja również szukałam bielutkiej płytki do moich geotiles flow i znalazłam w sklepie stacjonarnym płytki Kerateam. Płytka jest bielusieńka i matowa, ale i tak musiałabyś porównać do tej, którą już wybrałaś. W necie mało tych płytek http://terrano.pl/pl/p/KERATEAM-WEISS-MATT-DAS11-PLYTKA-SCIENNA-20X50-GAT.-I/675.

jesteśmy przyzwyczajeni ze brudne ciuchy z łazienki każdy zanosi do pralni, tak też będzie w nowym domu :)

a ta czarna lampa " drucikowa" nie pasuje?

Drucikowa mi się podoba

Masz wzór kafelków bardzo mocny i ta lampa drucikowa, delikatnie mówiąc ;( , konkuruje z nimi bardzo nieładnie. Powinnaś mieć lampy dające światło, które nie będą tworzyły wzorów na ścianach. W żadnym wypadku nie wybijające się na pierwszy plan.

Pomijam fakt, że ten „koszyk” w łazience kojarzy mi się z siatką na ziemniaki, którą ktoś wytargał z piwnicy i przez pomyłkę powiesił w pięknej, czystej łazience.

Aniu, a może dozownik taki przymocowany do ściany po prawej stronie i tam też wieszak na ręczniki?

Poustawiaj sobie jakieś pudła, czy skrzynie w łazience. Siądź jak na sedesie i to samo zrób z „bidetem”. Pookręcaj się w różne strony i popróbuj, gdzie Ci pasuje sięgać po ręczniki, papier i mydło.

Pan od instalacji wod-kan się nie popisał jeśli chodzi o ustawienie sedesu. Nigdy nie sluchaj pod tym względem fachowców. Oni nie wiedzą jak lepiej. Oni wiedzą jak im wygodniej.