Mmelisa 11.06.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 też jestem praworęczna i mam drzwi otwierane na zewnątrz lewe - czyli zawiasy po lewej stronie, klamka po prawej tak jak u Ciebie na rzucie... jest bardzo wygodnie hmm to u mnie zawiasy po prawej a klamka po lewej... jestem praworeczna ale tak nam pasowalo bo po prawej str mamy zaraz sciane a po lewej wolna przestrzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.06.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Jak ja bym też chciała coś pokazać już :cry::cry: sorki, dzisiaj taki dzień mam :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.06.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ale u Was jest ślicznie :o:jawdrop: :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Wysprzątane do obrzydzenia Jak patrzę na te fotki i mój salon, połówkę garażu i oczywiście kotłownię do których ledwie mogę się wcisnąć......... W jutro przyjeżdża szefowa od dachu i będę podejmować decyzję co robimy, bo że rynny do wymiany, to wiem, ale ona coś zaczęła mówić o dachu. Ja chcę malować, bo mu się należy i przy okazji kolor zmienić, a pani ma jakieś propozycje inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.06.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Aniko, nie płacz, nie damy się sąsiadce, uda się ją obejść. Na pewno znajdziemy sposób! Emila, Karolina staram się nie upierać przy rzeczach na których się nie znam. Póki co jest czas na podjęcie jedynej słusznej decyzji Od zawsze drzwi otwierałam i jest mi tak wygodnie... muszę jeszcze raz zrobić wizję lokalną i z wizualizować to na miejscu. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że będzie to wygodne jak sobie o takim rozwiązaniu myślę Melisko, czyli otwierasz drzwi na ścianę? Tomkowa, u Ciebie też jest ślicznie, tylko nie chcesz pokazać! Pestka, chcesz malować dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.06.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Tomkowa, daleko u mnie do tej slicznosci Pestka na zdjeciu to panuje balagan.. teraz jest porzadek, ale nie mam zdjec Justys, dokladnie, drzwi otwieraja sie na sciane tak to wyglada obrazowo (fotka stara z montazu drzwi, wiec jeszcze nie bylo wykonczone wokol nich ) jak widac, jeszcze troche miejsca jest do sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.06.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Juss tylko pomyśl o tym, że i tak będziesz te drzwi otwierać lewą ręką. czy dasz tak czy tak, to zawsze albo od zewnątrz albo od wewnątrz wypadnie Ci klamka po lewej stronie jakbyś ich nie dała. albo zrób tak jak u mnie w holu drzwi dwuskrzydłowe, będziesz sobie dowolnie wybierać klamkę która ci pasuje :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Chcę, bo mu się należy już i bo mi się kolor nigdy nie podobał, a teraz aż mi skwierczy we środku jak na niego patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.06.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Chcę, bo mu się należy już i bo mi się kolor nigdy nie podobał, a teraz aż mi skwierczy we środku jak na niego patrzę A jaki masz kolor? I z czego dach że można malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.06.2015 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Blachodachówka. Na fotce trochę jest zbyt różowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.06.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 nie ma to jak wyżalić się na forum zwalę murek z wiatrołapu i zrobię duże wejście Dzięki Wam za fotki, to argument dla mojego męża bo on mi zaczął znowu o tym uciekającym cieple gadać ale nie dziwię mu się, tez tak myślałam kiedyś Ale z tymi drzwiami to mnie zdziwiłyście, zastanawiałam się i ja w każdym mieszkaniu na prawo miałam Ivy bardzo mi się podobają mi się Twoje drzwi Brak wiatrołapu nie oznacza zimna, ja nic takiego nie zauważyłam Drzwi wewnęrzne sa fajne, te zewnętrzne to deweloperski wybór, zostaja bo szkoda nam kasy na podmiankę Co do wyboru to jest dośc wolny, fajnie jak sie otwieraja tak jak u mnie czy Meliski na scianę, więcej miejsca i nie ma tego efektu tunelu Ale u Was jest ślicznie :o:jawdrop: :hug: Aniu dziękuję, brakuje jeszcze kilku elementów w tej częś:cool:ci Wysprzątane do obrzydzenia Jak patrzę na te fotki i mój salon, połówkę garażu i oczywiście kotłownię do których ledwie mogę się wcisnąć......... Zawsze miałam zdanie ze do ta częśc przy wejściu jest widoczna dla kaśdego odwiedzającego, wiec tam staram sie mieć poukładane- tzn wszytsko do szafy i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.06.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Pestka dla mnie kolor dachu jest ok ale zakładam że nie pasuje do koncepcji A ogród imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.06.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) piękna malinka na dachu jak to będziesz malować? czy to się będzie trzymać? pamiętam jakie cyrki były, kiedy musiałam skrzynkę na listy przemalować lakierem którym płot był malowany, a tu przecieź jest cały dach Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.06.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No, więc nie wiem. Przełożyliśmy spotkanie w sprawie dachu. A malować ewentualnie na grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.06.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Wcześniej nie miałam pojęcia że z otwieranie drzwi może być tak problematyczne... i ze istnieje pojęcie takie jak efekt tunelu. Coraz bardziej zastanawiam się nad otwieraniem lewostronnym. Chętnie też powiększyłabym otwór z wiatrołapu i zrezygnowała z drzwi, maż ma duże opory co do tego pomysłu. Dzięki Wam za wszystkie fotki, to są ważne argumenty. On dąży do zmniejszenia otworu drzwi zewnętrznych. Jego argumenty są dosyć rozsądne, twierdzi że jednak duże gabaryty będziemy wnosić tarasem, no i jak często będzie się to zdarzać ? Decyzja zostanie podjęta po konsultacji z naszym budowlańcem, gdyż nadporoże nad drzwiami z wiatrołapu do domu jest dosyć wąskie i nie wiem czy da się wyburzyć bezpiecznie i bez większych kosztów ten murek. Pamiętacie akcję słup? zaczyna się dziać coś w tym temacie niestety w związku z tym że nie będzie tarasu z marzeń ( miał być spad ze skarpą) jesteśmy zmuszeni do postawienia ściany i pod tarasem będzie kolejne pomieszczenie, tym samym piwnica powiększy się o 30 m2 nie wygląda to idealnie ale narada wojenna złożona z kier bud, architekta i naszego wykonawcy nic nie potrafiła lepszego wymyśleć, działka ma za duży spadek, większy niż pan architekt sobie wyliczył :bash: Po wielkich bojach dostaliśmy projekt tarasu, pomieszczenia pod tarasem i wyliczenia związane z likwidacją słupa :lol2::lol2: Niestety będzie to droga "impreza" Projekt tarasu zakłada montaż donic betonowych jako ogrodzenie tarasu czy ktoś z Was miał może z takimi donicami do czynienia i może coś podpowiedzieć w tym temacie? fotki z dzisiejszego dnia w końcu to galeria pierwsze "prace ręczne" męża, przedłużył rynny i wykopał korytka bo ciągle zalewało nam piwnice http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/canvas10.png ja w tym czasie sprzątałam wszelki plastik i metal z działki, niestety ekipy zrobiły sobie śmietnik z kupki gruzu która została na potrzeby utwardzenia drogi dojazdowej. Uzbierałam 3 worki 120 l śmieci a w ramach nagrody obiadek przygotowywany póki co w salonie http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/canva12s.png Pestko, Wasz projekt pt. malowanie dachu jest bardzo intrygujący ! Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 15.06.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Obiad u siebie A piwnice to będziesz miała potężną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.06.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Teraz dociera do mnie, jak bardzo by mi sie przydala piwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jutro o 14 przybywa pani Monika z ekipą, więc będę wreszcie wiedziała co i jak z tym dachem. Idę Alchemika stawiać do pionu. J poniaciągał linki. Trzymajcie kciuk, żebym skóry nie straciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.06.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Pestka http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/trzymam_za_ciebie_kciuki_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.06.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Tomkowa, u Ciebie też jest ślicznie, tylko nie chcesz pokazać! No nie wiem, nie wiem Wykazałam się ogromnym heroizmem i i już mogę zaprosić pod adres w sygnaturce Na razie są orzeszki, winko będzie wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts